Katter...

 Tiili....  djävulskatten!

Ja.. just nu är mina katter till salu.. till LÄGSTbjudande... De må vara söta och snälla.. men usch så skenet kan bedra.
Varje natt när man ska till och somna.. då kör de igång.. då har de ett race genom hela lägneheten som varar minst 30 minuter och man känner bara att man vill släppa ut dom så de springer långt långt bort...
Och nu på morgonen.. då fick väl Tiili en snille idé som bestod i att hon skulle klättra i B´s gardiner.. så nu ligger gardiner och gardinstång på golvet.. fy så arger jag blev...  Måste hitta de andra gardinerna till B snart, så jag slipper sån skit.. får då når hon inte att försöka klättra.. man kan ju tycka att hon borde lära sig någon gång.. det är ju liksom inte första gången det händer..  Gahh!!!
Så Mamma, när du läser min blogg senare... kan du kolla om mina gardiner är hemma hos dig.. :P

 Shiva, den väluppfostrade och snälla katten...



Lilla S fick en sån där aktiverings bräda som man kan gå med igår av grannen.. så nu sitter båda barn och leker med denna.. :)
Lilla S älskar den och B tycker den är rolig för att den är ny.. Så nu sitter han och knappt låter S leka... *morr*

Vi var hos grannen igår så barnen skulle leka lite.. och varje gång man är där så får de för sig att antingen laga mat, eller så ska de baka.. igår bakade J både kladdkaka och kärleksmums...  mmm.. massa gott.. men ack så mycket mindre bra för min mage.. kände det när jag kom hem sen att jag skulle nog inte smällt i mig det jag gjorde...

Älskade C ligger fortfarande o sover... skulle jag också vilja göra... men vad ska man göra när båda pojkar ropar på en och vill gå upp för att leka... det e bara till att gå upp o se glad ut... :/
S har börjat med en massa dumheter.. krokodiltårar när han inte får som han vill, eller inte får göra nått som att gå in på toa och leka med innehållet i papperskorgen och liknande...
Fattar inte riktigt vad han fått detta ifrån.. och skitungen tror ju att mamma och pappa inte märker någon skillnad på krokodiltårar och riktiga tårar...  han tror alltså att vi är dumma i huvudet.. :)
Sen har han ju börjat gå när man håller honom i handen.. och gud nåde den som vågar släppa honom eller ställa honom vid någon möbel så han kan stå själv.. det är ett oförsonigt brott som ska straffas så hårt som möjligt.. med just krokodil tårar..

Drömde inatt att jag färgade det via överdraget till soffan.. fast inte rött som jag planerar.. utan LILA.. :) så fiint det blev.. fast det var en lilafärg som aldrig skulla passa här i v-rummet.. men aj så fint det blev..
Ska se om jag hittar röd sån färg nu när pengarna kommer..
Och en sak till som ska ändras nu när pengarna kommer.. JAG måste sluta små äta allt det onyttiga som jag köper till kvällarna.. det är varken bra för ekonomin eller min kropp.. och jag känner ju det varje kväll när jag ska till och sova.. då känner jag hur magen hatar mig för att jag ätit en massa godsaker..
Så nu måste det få ett slut...


Det här om att man lär sina barn de olika könsrollerna som finns.. jag tror det är ren och skär bullshit..
Varje gång jag tar fram leksaker till S så tar jag fram både typiska tjej och kill leksaker och leksaker som är "könslösa" gissa vad han väljer.. Jo, BILAR!! Alltid.. det slår aldrig fel.. och B var likadan...  Trotts att B som lite äldre hade både docka och vagn, så var det alltid bilar som gällde..
Vagnen använde han endast när han skulle köra runt stackars Shiva någonstans.. :)
SÅ jag tror det sitter djupare än att bara föräldrar "lär sina barn könsrollerna"... Men jag lär ju däremot mina söner att det inte är något fel med att leka med dockor och att leka i dockvrår osv osv.. så de inte blir "rädda" för det.. men det är fortfarande dessa bilar, tåg, flygplan, actiongubbar osv osv som gäller..


Inatt när jag hade lagt mig så piskade vinden och regnet mot rutan.. sååå mysigt.. ljudet tar mig tillbaka några år när mormor och morfar fortfarande bodde i huset.. då jag, Hannah och Jenny brukade sova i lillstugan på somrarna..  sååå mysigt, speciellt när det regnade och man hörde droppande mot taket hela nätter.. 
Det enda negativa med den stugan är ju att det inte finns någon toalett.. :) men det löste man då med att gå på baksidan..  för där var det ändå ingen som skulle gå.. *hahaha*
Så mörkrädd och löjlig man kunde vara ibland när man skulle sova där..  fantasin var som störst närman släkt lamporna och månen lös in genom de persiennerlösa fönstren som man försökte täcka med spetsgardinerna..
Och när rådjuren var i närheten för att äta från komposten och bröt kvistar på sin promenad.. ja då var man övertygad om att det var björnen, så då vågadem an knappt titta ut genom fönstret..
Fast jag sov där faktiskt utan kompis en gång.. men då fick jag ha morbror Stigs hund med mig.. :) Älskade Bessie..  hon var min trygghet mot alla styggheter som var ute efter just mig på nätterna då..

Saknar den tiden.. En tid som jag ska bevara väl i mitt hjärta eftersom den aldrig kan komma igen.. 
Men jag ska göra allt jag kan för att försöka få mina pojkar att samla lika kärleksfyllda, roliga och uppskattade minnen..
Vill att pojkarna ska få uppleva liknande saker som jag själv gjorde som barn.. allt de som jag uppskattade så mycket..  det som blir lite svårt är ju att gå i potatislandet efter en traktor och plocka potatis... men men..  allt annat kan jag försöka ge dom..
Det jag kommer ihåg mest och vill ge dom mest.. det är det lättaste att ge dom.. det är också det som gör alla minnen underbara.. nämligen kärleken..
Min barndom var så fylld av det... alla minnen jag har som liten är så kärleksfyllda.. kvällar med mamma när ingen annan i hela världen spelade någon roll, alla högtider med släkten då verkligen alla var med och vi barn sprang runt helt bekymmerslösa och lekte när alla förberedelser gjordes i köket inne..  bär plockning och bilturerna i skogen med mormor och morfar..
eller när Stig spikade igen ytterdörren när de byggde veandan, och jag ramlat ut.. :)

Alla mina minnen kommer tillbaka tydligare än någonsin sen jag själv fick barn...  så underbart faktiskt!

Nä, nu ska jag få Lilla S att somna en stund..

Må Väl!!!
Kommentarer
Postat av: Malin

Vilken liten damp katt hon är tili =). Haha..

Fy vad störigt att behöva foppla med gardiner hela tiden! Jag hade blivit skogstokig =).



För övrigt, jag tycker lila eketorp låter som en vacker dröm =)

kramar

2008-10-19 @ 10:09:43
Postat av: Mikaela

Härmed överlämnar jag Mikaela Spännnar titeln "Novellskrivaren" till Dig Jenny Spännar! :) haha.. vårda titeln väl och fortsätt skriva som du gör!! Väldigt underhållande :) Love You!

2008-10-19 @ 19:03:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0