Liseberg!!

Ja, igår var vi på Liseberg. Bara familjen, och vann lite nallar till barnen, och åkte några attraktioner..  inte många..
För vi ska ju dit idag igen.
Igår var det bara för oss.. vår familj. Men idag så är det släkt och vänner med. :)   Om alla som sagt att de ska med, följer med, så är vi ett stort gäng som åker in för att fira vår stora prins!! Fan, han är ju 5 år snart.. på tisdag.

På Tisdag ska vi ha lite kalas med..
Så jag ska baka lite på måndag tänkte jag..  Bara släkten ska få komma, blir för mycket folk annars..

Var på Xstasias inflyttningsfest igår kväll också.. gick dit en snabbis med Fiona och Syster Greta!!
Fy vad sjukt det var att vara tillbaka i det området..  alla minnesbilder från förr som bara flög förbi... Vi hade så kul.. Så oansvariga, impulsiva.  Vi kunde göra precis vad vi ville utan att behöva tänka på jobb, eller annan förpliktelse..
Vi var ju en hel del människor också.. :) "lugna" kvllar var vi väl runt 15 stycken.. och festande kvällar var vi närmare 50 stycken i blandade åldrar som sprang runt i cp-parken, rosengården och en del hängde utanför "Labban" :)

Men kul hade jag iaf, den stundenjag var där..  var hemma igen vid elva på kvällen.. då stod jag på gården i säkert 15 minuter också och pratade i telefonen med Kära M..  om allt och ingenting.. och lite till.. fick mig ett par härliga skratt..
Sen var det mys med Älskade C och en film.. rätt bra film, fast ag såg ju inte hela..kom mitt i.. och det kommer nog en tvåa på den, för något  riktigt slut fick man då fan inte..


Nu sitter jag och väntar på att Älskade C ska komma tillbaka.. fast det tar no någon timma.. han är och jobbar en stund..
Sen ska vi göra oss klara..


Har ju glömt att berätta..
Jag har skaffat mig ögoninflammation.. i förrgår kväll var mitt vänstra öga igensvullet, och morgonen efter kunde jag knappt öppna ögat..
Nu sitter jag här och nu är det höger öga som är svårt att öppna och som rinner konstant!
fy fan va jobbigt det är.. både pojkarna har haft det med.. så det är väl därifrån det kommer.. jäkla fjärtungar jag har... :)


Nä, ska nog göra lite frukost till barnen nu..
Så kanske jag och Lilla S kan sova en stund sen.. :)


Må Väl Gott Folk!!

Bloggsvacka!

Ja, jag borde ju uppdatera.. men jag har kommit in i en "bloggsvacka".. har inget roligt att skriva, så det är inte roligt alls att skriva..

På Söndag är det dags att fira B´s födelsedag, han fyller inte år förän på Tisdag men vi tar det på Söndag..  På Onsdag ska vi ju på begravning, och jag vill inte att han kommer ihåg sin 5 årsdag i samband med en begravning av hans farfar..

Vi blir nog rätt så många som åker till Liseberg.. :) Så kul för honom. 
För er som inte känner oss då..
Det är så att vi inte har vanliga kalas för våra barn när de fyller år.. Vi hittar på andra saker. B får åka till Liseberg och hela dagen handlar om honom, inte att lösa en massa konflikter mellan en drös med barn.
Lilla S kommer få en resa till Danmark och badhotellet. Så följr alltid hela familjen med.. det är faktiskt väldigt härligt och skönt! Istället för all stress som mänga känner med förberedelser inför kalas osv osv..

Nu har pojkarna fått upp sina nya byråer..
Jag och Älskade C satte ihop den andra igår kväll.. så nu är det så fint där inne så.. :)  Den gamla ska kanske Kära M ha, och om inte hon vill så skulle mina systrar ta den, för de behöver nåot..omgående..

Var hemma hos mamma igår och hjälpte dom lite.. det är nämligen så att de ska göra om..  Allt i förrådet ska gås igenom och det som ska kastas, SKA verkligen kastas..  Lilla Syster N ska nämligen ta förrådet som rum sen när det hela är klart..  Så vi ska måla om och allt möjligt därinne.
Förhoppningsvis ska det bli rikigt fint och mysigt där när vi är klara.. .:)

Nä, nu ska jag ringa lilla syster N, och kolla vad hon gör..  Hon kanske vill hålla mig sällskap om hon inte är i skolan...  :)

Må Så Väl Gott Folk!!!

Jag gick faktiskt UT!! :)

Ja, som ni vet då så var jag i Ullared i Fredags med min mamma och syster N.. hittade en del saker, men hade inte tid att gå igenom barnkläders avdelningen så noga, så jag hittade inte jätte mycket kläder till pojkarna. Men de fick det som de behövde iaf.. :)
Sen var det i stort bara nödvändiga saker hem som inhandlades, och ändå hamnade notan rätt högt.. men men, med tanke på hur ofta man åker dit så är det väl inte så underligt om det blir lite dyrt.. hade man kunnat åka varje månad hade man inte shoppat så mycket när man väl åker.. :)

Träffade min arbetskollega där nere med, men det var itne helt otippt, jag visste ju att han skulle dit.
Sen hände någoit väldigt underligt..
Vi var på undervåningen och kollade runt lite, så ser jag en person som är väldigt lik min kusin K.. blir fundersam och tänker: "Nä, hon bor i Älvdalen, hon kan ju inte vara här...."
Men precis när jag tänkt klart den tanken så ser jag hennes mamma.. så visst attan var det kusinen, hennes mamma och kusinens svärmor.. de var där för att shoppa barnkläder och andra barnsaker.. Kusinen ska få bebis i juli.

Helt sjukt,de visste ju tydligen att vi skulle vara där, så de hade redan planerat att ringa och skämta med oss..  men jag såg dem först.. :)
Riktigt kul att träffa dom.. så vi gick och åt med dom sen innan det var dags för hemfärd..


Sen igår, så tog vi det lugnt hela dagen.. var hemma, städade lite och så, men mest tog vi det lugnt..
Så kom Fiona, och så berättade hon att hon skulle dricka lite hemma hos sig med en tjejkompis hon nyss lärt känna.
Det slutade med att jag följde med, så åkte vi in till stan sen och mötte upp Xstasia.. hade väldigt trevligt. Men nästa gång jag går ut går jag inte till det stället.. jag vill DANSA!!!!

Vaknade imorse av att 2 små pojkar kom och skulle kramas..  sen gick Älskade C upp med dom och jag fick sova vidare ett tag till.. :)
Får väl se vad den fortsatta dagen har att erbjuda.. Kanske skriver senare..

Må Så Väl!!!

Inte mycket händer här inte...

Tjhooo!!
Nu var det några dagar sedan jag skrev här..
HAr faktisktt inte haft så mycket att skriva, för det enda som hänt är att vi jobbat, ätit mat, lagt barnen, sett på tv och somnat..  Med andra ord inte ett skit!!

Dock så kan jag tala om att Lilla S´s inskolning gick bra, och andra veckan kunde han börja på riktigt.. Så nu går han fulltidpå dagis tillsammans med sin bror..
Och ännu har han inte gråtit *peppar peppar* när vi lämnat honom, han tar sin bror i handen och går in och leker.. sååå underbart!

Idag ska vi åka och köpa ny säng till Lilla S, så nu får han bli stor vår lilla kille.. :) han ska få en likadan säng som B har.. äntligen hittade jag en. :)
Och igår köpte vi ny bilbarnstol till Lilla S, så nu sitter han säkert och bra i blen med..
Slipper man tänka på sånt, fick köpa en billigt av min arbetskollega..

Hmm.. jo, Tindra har flyttat hem igen, igår när jag kom hem på rasten så såg jag att hon hade skvätt (märkt revir) på golvet här hemma, och lite på väggen i hallen, på mina nya fina tapeter! Så mindre gladär jag på henne nu, ska tala om för Fiona vad som hänt, så att inte Tindra gör samma sak hemma sen..  luktar ju så förbannat, tur att hon inte är riktigt könsmogen ännu, för då hade det f*n luktat apa!!!


Imorgon åker jag och mamma till ULLARED!!!! Abstinensen efter shoopping är olidlig, så nu måste jag få min dos.. hahaha

Nä, nu ska jag göra mig och pojkarna iordning, sen är det frukost på McD som gäller.. familjemys på morgonen.. :)

Må Väl gott folk!






Inläggets visa ord:

Kan du inte säga något bra om en människa,
känner du den inte tillräckligt bra för att säga något negativt heller!

Städdag!

Ja, till att börja med så gick Älskade C upp imorse med pojkarna så jag fick soooova.. :) underbara man. Sen när jag kom upp så började jag ta tagi tvätten.. fy attan va mycket tvätt vi hade..  hade ju inte tvättat allt  från Orsa resan heller.. så det var en del..

Efter några tvättar och våffel "brunch" så bestämmde vi oss för att åka och handla.. så på med kläder på allihopa och iväg.. handlade lite mat, och en ny tvättställning.. sen åkte vi hem så jag kunde fortsätta med tvätten..  uscha.. hela dagen har gått åt den där förbaskade maskinen i badrummet..
Men snart är allt rent iaf.. :)


Igår körde min kära kusin mi runt till alla möjliga ställen.. :)
Först upp till granneM och sortera skräpet från det som skulle behållas.. han hade så mycket reklam att det knappt gick att gå in i lägenheten..
Sen vidare tillKära M för att mata Neo, och därifrån vidare till Fiona för att mata Tindra..
Jag är ju kattvakt en tid framöver om ni inte visste det. Fiona är i Italien med några vänner, och har det skönt.. Och Kära M tyckte det var dagsatt hälsa på släktingarna på andra sidan landet..
Så jag tar hand om katterna deras..  Men lilla Tindra tyckte inte det var så spännande att vara ensammen hemma, så hon hade protesterat igår när vi kom.. på Fionas köks matta..  så jag fick ställa mig och skrubba det, sen tog jag med katten hem. Så nu har vi 3 katter här hemma.. :)

Tiili och Shiva är inte alls förtjusta i den nya lilla som kommit hit.. de går och fräser på henne hela tiden, medans hon fullständigt skiter i dom..  så söt så..
hoppas de blir vänner innan Fiona kommer hem..

Ja, Fiona saknar jag nått hemskt..  har knappt någon att umgås med numera..
Mickis jobbar, Fiona är i Italien, Kära M någonstans österut.. kommer inte ihåg vart.. Syster Greta vet jag inte vart hon är.. inte i telen iaf.. Systrarna är iväg de med..  Alla är någon annanstans..  :(

Imorgon ska jag iväg till Mika..  hon har klädparty (tupperweare ungefär).. ska inte shoppa, men kan ju vara social.. :)

Nä, nu ska jag mysa med Älskade C..

Må Väl!!

Ångest....

Ja, fick ringa chefen nu och tala om att jag inte kommer idag, för att Lilla S har inskolning på det nya dagiset... 
Jag får sån ångest varje gång jag ska ringa och tala om att jag måste VAB:ba.. fy fan.. det knyter sig i magen..
Och hon blir ju lika lycklig som jag varje gång jag ringer... med andra ord, hon gillar INTE att jag måste vara hemma..  fy fan...
nu när jag ringde henne så fick jag världens ångest efteråt..  jag vill ju inte vara hemma.. ska kolla med dagis om de kan snabba på inskolningen så det blir gjort så jag kan börja jobba ordentligt sen.. för detta går fan inte...

Bläää.. va jobbigt allt blev!!!


Till alla er som läser min blogg.. (Förutom Mika och Simone) Det är alltså möjligt och högst tillåtet och godkänt att kommentera i bloggen så jag vet vilka som läser..  Och när ni gör ett inlägg, gör det INTE anonymt! Jag blir tokig på alla anonyma!


Uscha.. måste tänka på något trevligt så att inte ångesten blir för jobbig...
På B´s födelsedag ska vi till Liseberg och fira honom...  Kära M och hennes barn ska med hoppas jag, sen ska jag kolla med grannen om de vill följa med ockå.. lite roligare om han får ha med sig vänner..
Sen blir det väl familjen som följer med antar och hoppas jag..  :)

Systrarna S&N sov här inatt.. Mamma är borta och jobbar så de har sovit hos mig.. ska göra så i 2nätter till.. får väl se om de överlever.. :) Inga populära regler har jag iaf.. men de klagar inte för mycket ännu..  får väl se när det är över om de är lyckliga övcer att mamma kommer hem av mer än en anledning.. :)

Nä.. fy.. ångesen är fan kvar..  ska snart (om 1,5 timme) börja inskolningsdgen på Lilla S´s nya dagis (B´s gamla) Det gick jäääääätte bra igår, så kanske vi kan snabba på detta lite... får väl se..
Hoppas det går undan för både Lilla S´s skull och för min och Älskade C´s skull. aldrig populärt när man är hemma från jobbet av någon anledning...
Bajs...

Nä.. jobbigt inlägg detta.. nu ska jag göra något annat.. kanske gå på promenad innan dagis.. eller nä.. då kommer alla tankarna när jag är själv och inte har någon att prata med..

Må Väl...

Orsa i helgen!

Ja, då fick man äntligen komma hem till släkten igen.. det var ju 2 år sedan sist.. så det var verkligen kul att komma hem. Men det roligaste av allt var faktiskt att Älskade C följde med mig.. :)
Det trodde jag aldrig att jag skulle få igenom.. men jo då.. han följde med, och inte nog med det.. han hade faktiskt roligt och trivdes där uppe med.. så vem vet.. nu kanske det blir fler turer upp.. (?)  ;P


Ja i Fredags åkte vi ju upp då, på kvällen..  vägen gick bra och barnen sov nästan hela vägen och var hur snälla som helst..
På Lördagen åkte vi in till Mora en sväng för att Älskade C behövde nya skor.. hittade skor och 2 nya t-shirts till B.. eftersom att jag glömde packa ner t-shirts till honom..
Sen åkte vi till Orsa och handlade lite och tog en sväng inne på systemet...  för att förbereda kvällen för Älskade C .. :)
Väl uppe i Hansjö igen så tog jag en runda med hunden, medans mamma och Älskade C fixade i ordning för lunchen..
B var under hela dagen med min moster och Syster S, så vad han gjorde denna dag har jag inte så mycket koll på.. :) men han har haft roligt i af, och fått mycket berömm för att han är så hjälpsam och duktig..

Efter lunchen så gjorde vi oss iordning allesammans.. och väntade på att det skulle bli dags..

När vi väl kom upp så var det tipspromenad.. men den var inte sååå rolig.. jo rolig var den, men roligast var faktiskt att träffa alla igen.. Börje stod och tog emot alla som kom med välkomst drink och delade ut lapparna till tipspromenaden. :)
Bosse sprang runt och...ja, jag vet inte vad han gjorde.. men glad var han och det är huvudsaken.. :)
Fy va härligt och roligt det var att träffa släkten igen..  Känslan kan inte beskrivas på annat sätt än "HEMMA!". Den enda som jag verkligen saknade var Jimmy, han jobbade, så honom fick jag inte träffa, det var riktigt tråkigt.. men de flesta andra var där.. så vi hade verkligen trevligt..

B sprang hur han ville hela kvällen tillsammans med kusinens barn. Lilla S var lite besvärad, han ville ju springa han med, men var såååå trött... och samtidigt ville han äta allt som alla andra åt, men helst ville han ha välling.. :) Ja det är inte lätt att vara lite inte..
Men han somnade till slut iaf.. så skönt så.. :)   Lillebror kom förbi han med och sa hej.. så kul att träffa honom med.. 
Nu när man träffade alla så inser man hur mycket man saknat dem.. 
Hoppas vi kan köpa egen bil snart, så kan vi åka lite oftare och BEKVÄMARE till Orsa fler gånger.. nu när Älskade C fick se att det inte var så farligt iaf.. :)


På Söndagen så skulle vi åkt hem vid 6 på morgonen.. men eftersom att Älskade C drack dagen innan så blev det inte som vi tänkt oss.. vi visste inte om vi skulle stanna till måndag eller åka på söndag kväll..
Åkte iaf ner till Fisa och Stefan och käkde lite "frukost" med dom, Mickis och PowerR.. massa trevligt.. Sen bestämmde sig Älskade C för att han ville  nog åka hem iaf så fort det gick.. så vid 15:00 tror jag vi kom iväg, efter att ha packat ner allt i bilen, letat reda på mamma som inte kune svara i telen.. och sagt hej då till bror min...

Längtar redan tills vi kan åka upp nästa gång igen...  synd att vi inte är lediga i sommar.. annars hade man kunnat åka upp och tittat på björnar, tigrar, vargar, lo och alla andra djur som finns där.. och kanske tagit en sväng förbi tomteland.. :)
Det har jag ju faktiskt lovat min stora pojk att vi ska göra någon gång..  får väl vänta tills nästa sommar då när Lilla S också har lite glädje av det..

Så, det var väl det för denna gången..


Längtar tillbaka redan, fast det är skönt att vara hemma igen..  underligt hur det där fungerar!!


Må Väl!!

Mer Lycka!!!

Ja, inte nog med att Lilla S kommer in på det (enligt mig) bästa dagiset i vårt SDN, jag fick idag pappren från jobbet, förlägning på mitt vikariat... och jag blir månadsanställd!!!! Fan va glad jag blev när jag läste det!! Så jävla underbart!
Nu VET jag att jag är kvar i G.Järnbrott till 31 oktober iaf. får väl se om jag får förlägning efter det med. Men än så länge är det tryggt iaf.. :)

Har tvättat fönster i 2 dagar nu på jobbet.. sista dagen imorn.. fy va trött man blir i fötterna.. för man står ju hela tiden, och gör annorlunda rörelser än vad man är van vid!
Får väl se om jag får träningsvärk när det är över sen..   Sen hade de världens äckligaste fönster i tynnered..  jag fic verkligen en block.. blev så rädd för höjderna och för att fönstren skulle ramla ut, så min kropp lydde inte alls..  Jag kunde knappt röra mig.. fick ont i magen.. ja, när usch det var en hemsk upplevelse som jag inte vill vara med om igen!

Idag så grattar vi Kära M´s son S. Han fyller nämligen 2 år idag!! GRATTIS S!!!
Skulle åkt till dom och firat, men vi har ingen bil.. så vi tar det en annan dag..  fördelen med förstående och närboende vänner..  vi kan skjuta upp det en dag eller 2.. :)


Ja just det ja..
Idag när vi var i tynnered så hittade jag 2 kolonier med katter.. vild katter..  och minst en hona med bebisar i magen.. så jag tänker gå och hämta bebisarna när de är tillräckligt gamla, och omplacera dem.
Så alla ni som läser min blogg, hör gärna med era vänner om det finns någon som vill ha en kisse bebis..
Vet ju inte hur många det blir ännu, men med vildkatter brukar det väl bl en del iaf..
Ska kolla upp med olika organisationer också om någon kan komma och hämta de vuxna katterna sen, eller om de kanske kan sterelisera dom iaf.. annars kommer de skjutas av när kttungarna är borta.
Mest humant hade kanske varit om man sköt av dom, men det känns så hemskt..  :(  Men då vet man iaf att de inte lider..
Jaja.. kattungarna ska jag hitta hem till iaf hade jag tänkt mig.. de kommer vara avmaskade!!!


Så.. nu tror jag inte att jag har mer att berätta för tillfället.. kanske kommer mer senare!!
Må Väl!!

LYCKA!!!!

Ja nu är jag fan glad alltså..
Idag så ringde hon på stadsdels förvaltningen som har hand om köerna och placeringarna till förskolerna här.
Hon berättade att från måndag 11/5 (alltså nästa måndag) så går inte Lilla S på skit dagiset längre!!! :D
Han går då på samma dagis som B. det ska bli såå underbart..
Jag började nästan gråta av lycka när hon sa det..  fy vad mycket ångest som lättade från bröstet..  ska bli så förbannat härligt att kunna lita på att personalen är kapabel att ta hand om mitt barn.. inte gå hea dagen och fundera på om han verkligen mår bra, är skadad eller om de verkligen kollar honom osv osv...

Nu känner jag verkligen vilken sten det har varit..  allt blev så mycket lättare och gladare efter det samtalet!
TACK M.O. på stadsdels förvaltningen för att du agerar snabbt!!!



Ja så idag är jag glad som få!!
Är så trött på det andra dagiset så det finns inte..  Men nu fan är det över.. jag slipper em..jag behöver inte ens låtsas vara trevlig när jag ser dom längre efter veckans slut!!!
Love It!!!!


Igår hade jag och Älskade C någon flipp.. vet inte vad som fölg i oss.. men han började med att baka scones som vi fikade med.
Sen tyckte jag degen var bra att använda till piroger, så då ställde jag mig och bakade piroger med fetaost och persilja i.. samtidigt som Älskade C gjorde chokladpudding!
Så vi var faktiskt riktigt duktiga...  Tänkte faktiskt att jag skulle baka scones idag igen, och göra storkok på thigryta som jag kan ha med till jobbet... saknar dock en hel del lunchlådor, så vi får väl se hur det blir med den saken!! :)

Nä, nu står Älskade C och hänger över axeln, han vill ha datorn.. så jag får väl avsluta här och ge den till honom då!


Må Så Väl Gott Folk!!!!

LångHelg

Ja nu är det långhelg.. såå mysigt..
I Torsdags så jobbade jag inte heldag, utan föjde istället med Älskade C och B när de skulle måla lite ställen. B var nämligen med mig på jobbet först, sen när Älskade C kom för att äta frukost med oss på jobbet ville han följa med sin pappa.
Så Älskade C fick snällt åka hem och hämta bilstolen till honom. :)  Sen var de ute och målade och sanerade en del.. 

Iaf sen hämtade de mig när jag slutade så åkte vi alla 3 och skojjade och jag kollade på när B stolt skulle hjälpa sin pappa. Så söt så!

Sen hämtade vi Lilla S och gick hem. tog det lugnt hela dagen, på kvällen kom Kära M förbi med sin son S och så spelade vi lite chicago och tjötade. Trevligt!
I går tog vi det lugnt på dagen, Fiona kom hit och tog med sig B ut på gården med grannarna, sen gick Älskade C efter..
Jag och Lilla S tog oss en tupplur, sen gick vi ut och gjorde de anda sällskap.
Sen var det grillning på kvällen. Riktigt gott.
Mamma och systrarna, Grannarna och vi grillade. Sen fick vi trevligt besök av PowerR och Mickis.. deras MC hördes låååååånga vägar..  :)
Kastade lite senap och ketchup efter de förbannade fiskmåsarna.. hatar de äckliga närgångna asen!

Idag var jag uppe med tuppen och plockade undan en del.. dammsög lite och började med tvätten..
Köket är iaf klart.. resten kommer det med snart.. :)

Älskade C sitter och plockar upp grillen som han köpte idag, och köttet ligger i marinad..  svårt att gissa vad vi ska äta för mat idag? :)
Ska grilla lite grillspett och potatisgratäng till..  gott gott i gott gott!
Hoppas Mickis och PowerR också kan vara med. Det är trevligare när man är fler.
Får väl se, försöker få tag på Kära M med familj också för att se om de också vill vara med.. men det är inte det lättaste när hon inte svarar i telen...
Ska försöka snart igen.

Nä, nu ska jag fortsätta med tvätten så berget i badrummet försvinner någon gång.


Så en liten uppdate för er nya läsare.
Detta är människorna som blir omskrivna i bloggen:

* Älskade C - Mitt Livs Kärlek,
* B - Vår underbara son
* Lilla S - Vår andra söta lilla son
* Fiona - Min svägerska, Älskade C´s syster
* Kära M - En av de bästa vännerna man kan ha.
* Syster N - Lilla Syster till mig
* Syster S - Lilla syster till mig och tvilling till Syster N
* Syster Greta - Min tredje syster
* Mickis - Min älskade Kusin
* PowerR - Kusinens Karl
* Wickan - Vän till oss, Älskade C´s buskompis


Så, Må Väl Mina Vänner!
RSS 2.0