Förbannat tråkigt...

... ja, jag skriver än en gång idag.. har nu så förbannat tråkig.. barnen ligger för natten och inget bra finns på tv.. kommer inte ens en bra film idag.. :/
Så skulle jag vilja gå och handla något gott, men det kan jag ju inte... *grrr*
Hade ju inte suttit fel med en påse ostbågar och lite annat smått och gott nu när jag ska vara själv..
Jo jag vet att jag hänger upp mig på det.. men jag HATAR verkligen att vara ensam hemma.. är i så stort behov av att få prata och vara social med folk så jag kräks på det här..

Tro om jag ska ta och ringa Hille och terrorisera honom med mitt prat lite.. :)  han älskar ju mig så mycket när jag inte har något att göra och ringer bara för att prata hål i huvudet på honom.. *haha*
Ja, han kan iaf få mig att skratta som få andra människor kan..


Så, nu är mitt godis slut också.. :(
Kvar finns bara godis som Älskade C tycker om...  blää... Kanske ska ta och göra lite chokladpudding?!?! :) för det har vi ju och jag köpte en massa mjölk förut..


Pratade med kusinernas mamma igår.. hon berättade att de har snö där hemma nu.. fy så fuskigt.. det vill jag också ha..
Saknar de RIKTIGA vintrarna som det är därhemma.. inte de slaksiga regniga vintrarna som är här..

Jag tycker faktiskt det vore kul om det blev snöstorm som det var 1994 (tror jag).. då man inte ens kunde gå ut för det hade snöat så mycket så dörrarna var under snön.. fy så roligt jag hade då med kompisarna.. vi byggde snökojjor och åkte pulka hela  dagarna då..
Men jag är väl den enda i denna stad som vill ha snöstorm på den nivån igen tror jag.. :)

Jaja.. nä nu ska jag lämna datorn och glo på idol lite.. jo jag vet.. men det finns inget annat att kolla på!!!

Må Väl!!!

Sjuka Barn!!!

Japp, det har jag.. och jag misstänker att Lilla S har halsfluss och Lilla B har öroninflamation... Den e rolig du!!!! Eller inte..

Så nu ska Älskade C köpa flytande alvedon eller panodil på vägen hem från jobbet, för nått måste de ha så de kan sova utan att ha ont.. stackars mina små prinsar!!
B skrek förut för att han hade så ont, men det rinner inte ur öronen, så dom på sjukvårdsupplysningen sa att jag iaf kan vänta tills imorn och se om det blivit värre då..
Annars får man åka upp till sjukhuset.. med båda barnen då, så får  man svar för dom båda 2 på en gång..


Jaha.. ska jag göra ikväll då???
Inte ett jota.. kolla på film i min ensamhet och höja tele räkningen till max troligen?! :P
Nä, men jag tycker det är så förbannat tråkigt att vara ensam hemma..  Och mina systrar är inte hemma någon av dom heller, annars hade jag tvingat hit dom som sällskap.. :)
Fast dom brukar ju inte klaga över att jag tvingar hit dom för att se på film och äta chips.. *haha*


Har så förbannat tråkigt, och tanken på att jag ska få ännu tråkigare sen gör allt värre..
Fan!! Mickis dra med dig PowerR hit och lek med mig lite... så får jag sällskap.. ni behöver inte...... hela kvällen!! *hehe*


Nä, om man ska ta och fixa lite mat.. vi har ju sovit båda barnen och jag nu efter vi kom hem från stan..
De var helt färdiga..  Mina söta pojkar!!!

Må Väl!!

Dagens

Pratade nyss med Älskade C, han ska nog ut ikväll med sin arbetskamrat..  så jag är ensam hemma ikväll.. tråkigt tråkigt.. så finns det någon annan där ute av mina vänner som också är ensamen ikväll så får ni gärna komma och hålla mig sällskap så kan vi glo på film och äta lite god middag eller så.. :)

Behöver städa här hemma.. men det tar jag imorn istället.. får som sagt så mycket mer energi när Älskade C kommer hem, sen är det ju underlättande när man får hjälp.. så det får bli imorn..


Syster Greta och jag med barnen ska åka till stan om en stund.. ska kolla på lite kläder och så tänkte vi..
Sen ska hon senare idag köra mig till Rickatt så jag kan hämta en katt, och hjälpa honom att avmaska de andra..  eller ja, jag ska ju avmaska den jag ska hämta också.. så det är gjort..
Sen hem till Kära M och lämna kissen..
Men det blir ju senare när folket slutat jobba..
Får dra på barnen overallerna sen när vi ska iväg.. för det är bara 4 grader ute.. fy så kallt.. hoppas snön kommer snart..  Kusins mamma sa att det skulle komma snö här, natten som var.. men det har inte kommit nått.. :(
Det är bättre när det är snö.. inte samma isande kyla, och så mycket finare..
Och skitskoj att vara ute med barnen och leka lite.. :)


Idag går ditt flyttlass vännen!!!
Tycker som sagt att det är jätte tråkigt, men jag förstår ditt val. Men jag kommer sakna dig jätte mycket, och hoppas du kommer tillbaka snart..
Åk Hem, Läk, Vila Upp Dig Och Kom Tillbaka Starkare Än Någonsin!!!


Undra som syster Greta kommer ångra sig.. *haha*
Jag talade om för henne att jag ser ruskigt kocko ut i huvudet, för jag har gjort småflätor över hela håret, och sen dragit ihop dom i en toffs så jag slipper ha de hängandes..
Vill ha lockigt hår.. :)
Syster Greta sa att det gör väl inget, tro om hon ångrar sig.. hon har inte sett hur det ser ut ännu.. hahaha..


Försökte bli blond igår igen.. Mickis hjälpte mig.. jo visst blev jag väl blond, i utväxten, underhåret ja, de delar av mitt hår som inte utsatts för den svarta färgen jag hade i för ett år sen... på den delan av håret som en gång var färgat svart.. är där nu bara brunrött.. fan.. får inte bort den skiten... Gahh!!!
Vill ju inte ta i avfärgning i håret.. jag vägrar!!!
Men men... får väl vänta och se glad ut helt enkelt bara..

Nu ska jag göra oss iordning.. så vi kan åka med Greta sen..
Må Väl!!

Sovit Middag..

Ja, det har jag och lilla S gjort.. satte på en film till  så kollade han på den och vi fick sova lite mer än en timme.. så skööönt.

Om inte S somnar nu när han äter, så ska jag ra med barnen till torget och köpa lite mjölk... så jag kan göra mos sen..
det blir dagens middag, mos, fläskfile och sås.. eller om jag ska ha fläskfilén i ugnen... det har jag inte riktigt bestämmt mig för ännu.. vi får se..

Saknar min mamma och mina systrar som sjutton..
Ringde nyss mamma för att tjöta lite.. hon hade fått kortet på pojkarna som jag skickade till henne för någon dag sedan..
Min moster tyckte de var söta och väldans lika..haha.. förstår inte vad hon menar riktigt... :)


Men.. FAN!!!! glömde fråga mamma om hur man gör med fläskfilén i ugnen.. jaja, då blir det vanliga bitar då..
Gahh.. jag och mitt minne alltså.. det bara sviker mer och mer nu för tiden.. itne alls roligt anser jag..


Var tidigare idag inne och läste på en politikers blogg om hans åsikter och förslag på åtgärder när det gäller "kamphundar"..
Kan väl förstå honom på det sättet att han har en förtroende roll i samhället, och ska göra allt han kan i försök till att skydda folket genom lagar osv..
MEn det som är problemet med hans blogg, är ju att han inte är påläst vad gäller olika raser.. bland annat kallade han Rottweilern för kamphund och vakt hund... ja, den har vakt i sig.. men det har ALLA vallhundar.. eftersom att deras jobb även är att försvara boskapen mot rovdjur eller annat hot..  Annars är de värdelösa på sina jobb helt enkelt..
Sen finns det hundraser i samhället som folk inte vet att de är avlade till kamp från början, och varför vet de inte det.. jo för att det är nertystat, det ger dåligt ryklte, men framför allt för att rätt typer av människor har satt sig in i hundrasen och skaffat sig en hund där de vet vad de har i kopplet..

Och varför dessa raser inte blivit lika populära inom fel kretsar är väl för att dessa raser inte ser lika "tuffa" eller respektingivande ut..
Tycker dock inte att hundraser är problemet, utan hundägaren.. det ska inte vara så lätt att köpa en hund som det är idag.. Licensera uppfödningen, Förbjud avel på blandraser, och skulle det bli en tjyvparning av blandraser, ja då borde det vara så att "uppfödaren" får registrera sina hundar, men denne får inte ta betalt för valparna, åtminstonde inte sånna priser som det är idag..  Det borde få ner blandras avlen en hel del..

För när du köper en blandras har du itne en aning om vad du har i kopplet, du vet inte vilka egenskaper hunden ärvt av vare sig mamman eller pappan, med andra ord vet du inte hur mycket tid, träning osv som denne hund behöver..
Det är därför de flesta hundar man ser på blocket som ska omplaceras är blandraser..  folk har bara avlat på sin "så söta lilla tik" med grannens "fina vackra hane", inte haft en endaste tanke på vad som skre vid en blandning av dessa...
Och bara för att vi människor är så naiva och pantade så får dessa oskyldiga små hundar vandra från hem till hem och till slut hamnar de kanske hos vetten med en spruta som får de att somna.. För att människorna inte visste att en blandning med Rottweiler i kunde bli tuffare än vad mamman till valparna var som är golden..
Eller att en hund med Border Collie i sig är väldigt energisk och tidskrävande, och kan hitta på egna aktiviteter som att äta upp huset om de inte får rätt mängd stimulans.. båe fysisk och psykisk..

Så det är blandras avlen man ska komma åt, det och de typer av människor som bara skaffar hund för att rasen är tuff, eller fr att använda sin hund i kamp eller som vapen.. Där ligger problemet.. inte med specifika raser..
För hur många av er där ute har sett en RENRASIG american PitBull Terrier??? Inte många om jag fr säga migg.. jag har sett EN!!  Det finns otroligt få i sverige, och de hundar som det står om i tidningarna när de skriver om olika attacker är med största sannolikhet INTE rena Pittisar.. det är blandningar med de värsta olika blandningarna..

Tänk själv, om man blandar en Pittis med en border collie.. alltså en hund som avlades för "gameness" och kamp, som  oftast följer sin husse i allt och inte tvekar att rädda om något skulle hända... och en BC som vallar... hmm..
Eller varför inte den underbara blandningen mellan Rodhesian Ridgeback (stavning?) och pitbull, där har du i RR världens främsta vakthund som också avlades fram för att döda LEJON!!!!!
Seriöst, det är inte så det ska vara.. folk måste tänka efter på konsekvenserna lite mer innan de tar valpar på sin "så söta tik"...

Nä, nu har jag varit tillräckligt filosofisk och djup för denna gång!!

Må Väl!!

Bra Lilla S....

Ja inatt var han snäller.. jag fick sooooova.. vaknade bara 2ggr för att ge honom mat.. och hade jag gått och lagt mig i normaltid så hade det bara blivit en gång..
men jag var ju så förbannat trött så jag gick o la mig vid 22:00... och jag som skulle kolla på insider..  jaja...


Idag kommer nog älskade kusin hit, så ska vi färga håret på varandra.. det blev inte av igår..
Jag följde med Kära M till en ny öppnad Ica för att handla, och det blev lite senare än jag trodde så vi hann inte färga håret..

Sen när jag kom hem var det mys med Älskade C som gällde..

JA, nu har jag ju börjat med detox, 2 dagar har gått.. känner ju ingen skillnad, men det är ett tag kvar.. :) ska ju hålla på i 21 dagar..
Men uscha va myckte man rapar...  riktigt hemskt faktiskt.. och ofräsht.. men men.. det går över om någon dag har jag för mig..

Ringde syster N igår för att prata lite med henne.. men fick prata med Söta Kusin L istället..  trevligt trevligt.. hon är så söt så, fast igår var hon lite ond..  hon var mallig för att de skulle äta paltbröd med fläsk och potatis.. hemska människor, jag vill ju också ha!!!!! Så förbannat gott..
Mamma!!! Det får du hjälpa mig med när du kommer hem.. var så säker på det du!!!  :)

Träffade en gammal granne igår när vi var på Ica och handlade, ica ligger ju nämligen i hennes "hood" *haha*
Fy vad hennes dotter blivit stor...
Och hon själv har blivit ruskigt smal.. hmm.. undra om hon kan tala om hemligheten..  ;P
Men det var kul att se henne igen, har ju inte sett henne på år och dagar.. känns det som iaf..

Ikväll är det bomöte, de ska prata om ombildningen, och om det blir någon ombildning alls.. sen är det ett nytt möte 13 november, då alla ska få rösta på vad de vill..
Jag hoppas det blir ombildat, för det behöver rustat upp här..  Det ser ju verkligen ut som ett jäkla Ghetto.. slitet och fult.. så jag hoppas det kan fixas till..
Det behövs verkligen rustas upp ordentligt..  frågan är ju bara om och hur mycket som kommer göras..  jag vet en man som kämpar för att fixa lekplatserna iaf, och vill rusta upp dom med roligare ställningar osv, så det är roligare för barnen..
Nu finns rutschkana och gungor, inget mer...   ett litet hus eller så skulle ju inte sitta fel tycker jag..


Ja just det, jag träffade en till person igår när vi var på ica...
Jag gick ju till pressbyrån för att ta ut pengar så jag kunde låna en förbannad toalett...  och vem finns där inne?? Jo, Kära M´s ex... hahahaha.. fegis.. när han såg mig så trodde han nog först att han såg fel, sen när han väl insåg att det var jag så tittade han ner i golvet och bara gick...
Funderade en stund där på om jag skulle säga "hej" med ett litet ondskefullt leende, men ville inte inbjuda till något prat, så jag hoppade över det.. Iofs så skulle jag kunnat säga "hej" iaf, för han hade inte svarat tror jag..
Han vet att jag vet hur han är mot henne och mot barnen..  FEGA KRAKE!!!!!


Ringde till trebarns L igår och pratade med henne lite.. hon mår inte jätte bra, har en inflamation i magen, men läkarna vill inte hjälpa henne förän hon haar så ont att hon inte ens kan gå.. men det hon har klan bli riktigt jävla farligt om man går för länge... Sen har hon ju faktiskt 3 barn att ta hand om så jag fattar verkligen inte hur läkarna resonerar..
Men jag har tappat mer och mer förtroende för vården den senaste tiden faktiskt..
De gör inte ordentliga undersökningar, utan ställer diagnoser utöver det som är tydligast, men som kan ha flera orsaker, eller med vuxna låter de patienterna själva istort ställa diagnos..
Varför inte bara göra en ordentlig undersökning och göra det ordentligt, så slipper de en massa anmälningar om felbehandlingar, och liknande.. ???
Om jag åker till sjukhus för att jag har ont någonstans, vill jag ju inte själv ställa diagnosen, jag är inte utbildad.. det ska en läkare som kan göra.. Annars kan vi väl lika gärna stänga all vård och låta de gamla örthäxorna komma igång igen och de får ta över...  deras gissningar är lika bra som mina...  nä, deras är iofs bättre men ändå..


Nä.. nu ska jag kika runt lite.. orkar inte skriva mer.. men det kanske kommer senare..

Må Väl!!!

Jahaja!!

"Ulrika Jansson på polisens krogkommission ville i går inte kommentera fallet.

- Men generellt när folk är misstänkta för narkotikabrott så tar det tid innan analyser av preparat och urinprov är färdiga. Det tar ett par veckor, säger hon. "

Nu finns det bara ett få tal personer som fattar.. o så ska det vara!!

Minnet Mitt!!!

Ja, glömde skriva det.. mitt minne har svikit mig helt..
Satt igår och försökte tänka på hur det var när jag var gravid med B och efter förlossningen samt hans första år.. men allt är som i dimhölje..
Det mesta gick på instinkt men mycket gjorde inte det.. men det är saker som jag inte kommer ihåg.. tror att det är för att jag själv inte visste riktigt vem jag var, samt att man då var inne i mentaliteten " go whit the flow"
Tänkte nog inte så mycket efter vad jag gjorde och varför, utan handlade bara..


Men nu med Lilla S så vet jag att jag själv var och är mycket mer medveten..  kanske för att jag äntligen vet vem jag är och vad jag vill göra med mitt liv?!
Och sen är det väl det att jag redan gjort detta en gång innan, så nu kommer det som en upprepning..
Ja, jag vet inte vad det beror på, men jag tycker det är jobbigt att jag inte kommer ihåg så mycket från bebis tiden med B iaf..

Nu ska barnen få på sig lite kläder, för snart är det dags att gå..

Må Väl!!

Sova??!

Lilla S har inatt ställt sig den frågan, och samtidigt undrat, är det verkligen nödvändigt att sova?? och är det nödvändigt att Mamma sover?!!?
För jag har varit uppe FYRA gånger för att ge honom mat, sen ytterligare 2-4 gånger för att han har tappat nappen...
Så gissa om jag är trött just nu..
Ska sova sen när B är på dagis, för annars orkar jag knappast hela dagen..

Mickis kanske kommer hit sen, så vi kan färga varandras hår.. hon vill få bort sin utväxt och jag vill bli BLOND igen... det var år sedan jag var blond nu..
Saknar min blonda kaluffs..


Jag saknar även mina systrar... något fruktansvärt mycket..  Dom är ju i Orsa med Mamma, och jag saknar dom alla 3 egentligen.. fy fan va tråkigt jag har nu på dagarna, värre än innan..
För nu har Mamma semester och Systrarna har lov, men ingen är hemma, inte ens på eftermiddagarna och kvällarna..
Mickis jobbar relativt ofta, dock inte denna vecka..
Syster Greta... ja, där vet jag inte, har försökt ringa henne, men inget svar... Och Kära M jobbar..
Så nu är jag uttråkad som bara den, nu vill jag ha dagis till Lilla S så jag också kan börja jobba sen, för det här är fan inte roligt alls.. kommer ju klättra på väggarna ordentligt snart..

Kanske ska man gå och kolla in gymmet och kolla på deras yoga kurser.. De har ju barnvakt för barn från 6 månader så det kanske vore något?!?!
Ska nog ta en sväng förbi där efter att jag lämnat B på dagis, innan jag går hem och sover.. :)

Började med Detoxen igår iaf, så nu är det sockerförbud som gäller..  Och så nyttig mat som möjligt faktiskt..
Får väl se hur det går, men lite måste det fixa med mitt beroende iaf..
Hon på butiken kallade det för "fusk banta".. VA?!?! Det är inte att banta alls... Visst man kanske går ner något kilo på det, men då är det för att man har mycket slaggprodukter i kroppen som renas ut..   Det är ju för f*n inte att banta.. Det är att ta hand om sin kropp..


Imorgon är det 10 år sedan den fruktansvärda brandkatastrofen på hisingen...
Känns skumt att det var så länge sedan..  kommer ihåg när jag vaknade den morgonen av att telen ringde, det var  Maggie från USA som ville höra om jag varit med i branden.. Hon hade sett allt på tv och blev orolig.. men jag befann mig 50 mil från branden..
Så kom man tillbaka till skolan helgen efter det..
Hur jag än vänder och vrider på det så kan jag inte räkna rätt... jag VET att en av killarna åkte fast när jag gick på gymnasiet, -99.. för då kände jag honom.. och han var bara borta från skolan en dag och sen fick vi reda på varför..  
Men tog det verkligen Polisen ett år att ta de skyldiga?
Jag har för mig att allt gick väldigt fort nämligen.. .men men... oavsett så var det något fruktansvärt och hemskt som hände, och jag känner med alla överlevande, och anhöriga till de bortgångna..

63 människor.. så många ryktes bort den där dagen för 10 år sedan...
Allt för att 3 killar blev griniga för att de inte fick komma in...  och ytterligare en kille var där han inte borde varit, i källaren..
Sen bröt helvetet ut för alla som var på festen..
Att man kan vara så hjärtlös och verkligen förbereda detta, bara för att man inte får komma in på en fest.. 
Jag kan inte ens föreställa mig paniken, rädslan och alla andra känslor som snurrat i lokalen när röken började välla in... 

Min Älskade C var på väg till den festen, men de åkte inte hela vägen för att någon an hans kompisar var för full ändå.. de insåg att de inte skulle komma in om denne var med.. 
Det är så många gånger som Älskade C gjort saker eller varit på väg att göra saker som kunde ha lett till att han idag inte längre fanns med oss..
Han måste ha universums mest aktiva och snabbaste skydds ängel vid sin sida..  Så många gånger som han klarat sig ur saker som ingen annan har.. Jag är glad att han finns idag, jag är glad att vi möttes då vi gjorde det. Älskar honom så förbannat, och undrar.. vad hade jag gjort idag om jag inte träffat honom.. hur hade mitt liv sett ut? Jag tror inte det är något positivt med de alternativen.. 
Ska en dag tacka Älskade C´s skyddängel för att denna varit så aktiv och snabb..  


Nä, nu till något lite roligare tycker jag..  finna så många tankar med branden och när jag tänker på hur många gånger Älskade C klarat sig undan hemskheter...

Skulle kanske åka och handla lite mat idag då?? Storhandla.. köpte ju kött och sånt igår, så den biten är klar.. nu är det bara "resten" kvar...
Måste ju köpa blöjor innan 31 oktober iaf.. annars gäller inte mina lappar från Libero. :)
Postade mer poäng till mitt Libero Medlemmskap igår, så vi får väl se hur mycket poäng jag har där snart.. Har ju inte använt något av mina poäng där alls...  kanske ska kolla deras poängshopp lite och se om de har något som S skulle kunna ha nytta av eller som han skulle uppskatta..

Nä, nu ska jag snart ta på barnen lite kläder och vandra iväg..

Må Väl!!!

Städning??

Ja, tro om man ska ta sig i kragen och städa lite här hemma efter att jag lämnat B på dagis... hmm.. det skulle ju behövas.. frågan är ju om jag orkar..
Trött som sjutton är jag..
Tycker det är lite för tidigt att gå upp 05:30 - 06:00 varje morgon... och jag som trodde pojkarna skulle sova lite längre idag eftersom att båda gick och la sig absolut senaste tiden igår..
S la sig vid 20:00 och B vid 20:30..  Men icke då.. de skulle visst upp tidigt som F A N... Uscha..
Jag får väl ta och se det positiva i det hela.. jag kommer inte sova bort en enda dag.. och går och lägger mig "normaltid" på kvällarna..


Det finns så mycket lidande runt mig.. inte för min egen del... men nära och kära lider..
Hatar det, inget jag säger eller gör kan hjälpa dom på något vis, och det känns jobbigt..  Jag som vill kunna hjälpa, vill att folk ska må bra..
Men alla människor måste se sina egna handlingar innan någon annan kan hjälpa..  Först när man ser sina egna misstag kan man utvecklas.. det är svårt och det tar tid att lära sig, men varje dag försöker jag själv se det jag gör med andras ögon.
Och gör jag fel, ja, då är det bara till att svälja min stolthet och be om ursäkt..  Gör någon annan fel, ja då får man säga det på ett bra sätt.. så denne förstår att det inte är så att man hackar, utan försöker hjälpa..
Det är svårt det där, och en sjuhelvetes balansgång..



På Torsdag kanske vi ska åka till Maria för att fixa naglarna.. har pratat med henne nu, så det enda som saknas nu är en bil vi kan låna.. någon som har en till utlåning? Hojta till i så fall!!!
Tänkte låna Wickans, men det är en hel del fel på den, så han ville inte att vi skulle låna den...
Och Jimmie har ju självklart haft sönder sin ena bil så den kan vi inte låna heller.. :/
Får väl se hur vi gör...  Kanske finns det en godhjärtad människa där ute som vill låna ut en bil till mig och Mickis.. :)


Ja, nu har lilla S sovit i sin egna säng i över en månad.. Så skööönt att kunna rulla och sträcka ut sig ordentligt.. och inte behöva vara orolig för att han ska kunna ramla ner, eller ta något från fönsterbrädan och få det på sig..
Bara heeeelt avslappnad.. Och en jäkla massa mys...
Inatt har vi sovit så tätt och kramats hela natten.. så mysigt..  Han är ju så go och krama min älskade C.


Tja, ska man städa idag eller ska man göra nått annat???
Kanske ska kolla mitt konto och se hur mycket pengar som finns kvar, kanske kan jag färga håret idag då???
Men det är ju om Mickis vill och kan hjälpa mig...  kan inte riktigt göra det själv när jag har Lilla S som busar hela tiden...
Kollade mitt konto nyss.. Jag har varit riktigt duktig..
Brukar tömma mitt konto på en gång för det finns ju så mycket saker som vi "behöver" hem och barnen "behöver" verkligen den där T-shirten fast de redan har en byrå full med kläder..
Men jag hade nästan hälften av hela min ersättning kvar.. 
Har handlat onödiga saker för ungefär 150;-  Fan va jag är bra..

För er som itne vet det så är jag heeeeeeel kass på att hålla i pengar.. Jag har ett shopping beroende som är helt rubbat.. men det mesta jag köper är typ godis och läsk.. så samtidigt har jag ett socker beroende med andra ord.. inte alls ekonomiskt, och absolut inte hälsosamt..
Tro om jag ska köpa lite detox idag då och rensa kroppen på all skit, och kanske ta mig ett yoga pass medans S sover middag sen..
Det låter väl inte helt fel eller??  Har börjat bli så förbaskat slö och energi lös, fattar inte det.. för ett år sedan och innan det så kunde jag ta promenader på kvällarna 6 dagar i veckan..
Men nu orkar jag knappt på och handla...  Måste få något gjort så jag kan komma i form igen..
Får ju ångest när jag vet att jag gått upp igen nu den senaste tiden... för det har jag.. och det syns..  Jo jag vet, jag har nyss fått barn och allt det där, men det behöver väl inte betyda att man ska öva endast "soffliggar musklerna"? man kan ju röra sig lite..
Men eftersom att jag blir stressad av de flesta träningsformer så kör jag med Yoga, funkar hur bra som helst.. när jag väl gör det..
SKa detta bli en detox månad kanske?? helt utan godis/socker, mindre rött kött och massa mer sallad, fisk och kyckling??
Ska tala med gubben om det, men helt fel låter det väl inte.. speciellt nu så här innan julen...  För när den väl börjar ska man ju gå upp i vikt igen..  lika bra att ta bort några kilon innan så har man mindre att jobba med i januari..  kanske man kan få sig en beachkropp till sommaren 2009.. *haha*


Mickis, klänningen du fick av PowerR i veckan är verkligen jätte fin, men vill du veta en sak?? :)  Tjejen som har Bolibompa på morgonen har en likadan fast med grönt... :) såg det nu..
Tycker den ser så förbaskat mysig ut alltså..  se till att PowerR berättar för Älskade C vart han köpt den, då kanske jag kan få en i julklapp.. *haha*

Snart är det dags att gå till Dagis, får väl se om det blir städning eller att gå till "Life" efter det..
Det borde faktiskt bli "Life", för jag måste få ur allt socker och skit ur kroppen..


Nu är det dags att klä på Lilla S iaf..
Må Väl!!

Föräldra Möte!!

Japp.. kom nyss hem från ett sådant.. tråkigt tänker säkert ni.. men jag tycker inte det.. för våra föräldra möten är inte som vanliga möten.. Vi sjunger och dansar så som barnen gör dagligen på deras samling..
Vi presenterar oss för varandra och får lära känna de andra föräldrarna.. på sätt och vis ger det oss chansen att vara små skitungar på nytt.. :)
Och det är ju inte fy skam!! ;P

Annars har dagen inte haft så mycket att erbjuda faktiskt..
Jo, förrestern.. Älsklingen kom ju hem när han hade Lunch så åt vi mat tillsammans..  blir alldeles varm inombords när jag tänker på honom och allt han gör för min skull..
Kan nog erkänna att jag inte är världens lättaste människa att leva med.. Men han gör det.. och har gjort det nu i 6 års tid.. vilket MÅSTE betyda att han älskar mig ruskigt mycket.. eftersom att han står ut med all skit han får ta (ofta obefogat dessutom)
Han är min Kung, Älskade C.. och jag hans Drottning!!

Nä.. nu ska jag faktiskt inte skriva mer ikväll.. för nu ska jag leta efter fjärrkontrollen så jag kan byta kanal, och kanske hitta nått som är värt att se..

Hoppas ni har en jätte trevlig kväll gott folk!!!

Må Väl!

Orsa Resa..

Japp, nu har mina älska de systrar och mamma gett sig av till Orsa för att stanna där en vecka..
Jag hade också velat följa med, men det var ju som sagt bara att välja mellan julklappar/Ullared eller Orsa.. julklappar och vinterkläder väger väl lite tyngre än Orsa tyvärr...

Hmm..
2 dagar i rad man gått upp vid 5 tiden... vad är detta för idioti.. att ställa om klockan.. man (iaf jag) blir ju extra trött bara för att jag vet att klockan står på 5 istället för 6...

Får väl försöka hålla barnen vakna kanske 2 timmar extra ikväll.. så kanske de sover en timma extra imorn..
JAg hoppas på det iaf.. får väl se om det går i praktiken med.. :/

Känner faktiskt inte för att skriva mera.. jag är alldeles för trött och energilös..
Skriver väl senare kanske..

Må Väl!!

Tvärt Slut..

Ja, gårdagens inlägg fick ett litet tvärt slut..
Beror på att jag började skriva, sen ringde min tele och det var Marie som jag inte talat med på månader, så vi pratade hur länge som helst.. sen kom jag på att jag faktiskt satt och skrev, så då fick jag avsluta det hela så jag kunde stänga av datorn och fortsätta prata med Marie.. :)


Ikväll kanske Mickis kommer hit och är lite social..  Hon har ju så förbaskat lite att göra hemma..
Förstår inte hur hon stod ut när hon var tillsammans med "D", för jag hade aldrig klarat att vara ensam hemma sånna perioder... klarar ju knappt när Älskade C ska jobba sent och kommer hem vid 8 på kvällen...
Nu har hon dock inte riktigt samma sits, men inte helt långt ifrån.. PowerR jobbar borta, men inte så långa perioder som tur är..
Sen är han ju faktiskt MED Mickis när han kommer hem..



Tja, låg och tänkte på Barn i allmänhet igår och kom på en hel del...
Barn är det renaste som finns, de finnaste som finns, de ärligaste som finns..
 
När Barn älskar någon så är det så intensivt att allt annat verkar löjligt,
När Barn skrattar är det så hjärtligt att det går in i hjärtat och värmer vem som helst.
När Barn ler lyser hela deras ansikten upp, de ser så otroligt lyckliga ut.

Allt ett barn gör, gör dom till 100%, om det så är att måla, hjälpa till med maten, städa sina rum osv osv.. De fokuserar på just denna enda uppgift helt och hållet och allt annat är någon annanstans, så bekymmerslösa, så fria!!
Tänk om de kunde få fortsätta sina liv utan alla hemskheter som finns i världen..
Om ett barn hade bestämt hade vi inte haft något av ondo i världen..  Då hade vi haft kärlek till alla levande varelser, och livet hade nog varit bättre på många sätt och vis..

Barnen borde vara våra lärare, endast dom kan lära dig älska en annan människa gränslöst och helt utan krav.
Bara dom kan få dig att le och värmas inifrån och ut.
Bara dom kan ta fram omtanke, godhet och lycka som man aldrig trott man hade inom sig..


Lär av Barnen, ta dagen som den kommer, gör inte problem större än vad dom är, ta inte mer ansvar än du behöver, Problemen som du inte kan göra något åt ska du inte låta tynga ner dig, Var glad, skratta ofta, krama dina nära och kära impulsivt, skänk bort ett leende till näste man/kvinna du möter.
Älska dina nära hejdlöst, låt barnet i dig komma fram ibland.. Var löjlig och hoppa i vattenpölar och lövshögar.
Ta vara på minuterna, timmarna, dagarna, åren tillsammans med dina barn.. de är och kommer alltid vara den bästa läraren du någonsin haft..


Tja, det var det då..

Det var härligt att prata med Marie igen... hade så mycket att prata om.. hoppas att allt ordnar sig för henne, så att hon kan må riktigt bra en dag, för det förtjänar hon.

Inatt var ingen bra natt alls..  pratade så länge med Marie att jag gick och la mig vid halv ett.. sen skulle S upp och äta vid 4, och sen gå upp och leka vid 6... då hade även B vaknat.. så efter många förök att få sova bara en endaste liten stund till var det bara till att gå upp och se glad ut.. och ja, nu sitter jag här..
Har gett barnen frukost och nu leker dom tillsammans.. de tränar S på att gå.. :) båda håller i aktiveringsbrädan och går fram och tillbaka i hallen...  Så underbara när de leker ihop.. jo jag vet att jag skrivit och sagt det förut, men jag tycker verkligen det..
Så fantastiska barn jag haft turen att få till låns..

Älskade C ligger och sover fortfarande.. när lilla S  blir trött så ska jag göra samma sak.. men jag får väl vänta i någon timma till... sen, sen är det MIN tur.. :)


Får väl se om Wickan kommer hit idag.. han skulle komma dels för att lämna lite filmer och dels för att umgås.. har ju inte träffat honom på flera månader..
Han är lite svår den..  väldigt svårt att förstå vad som försigår i hans huvud och inom honom.. han är den tysta typen när det gäller sånt..
Men han är iaf en väldigt bra och rolig vän..  Och han är dessutom skitkul att supa ner.. *haha*  detta ska vi dock inte göra idag eftersom att vi har barnen hemma..

Försökte få tag på Kära M igår kväll, men det var helt lönlöst av någon anledning...
Pratade med Rickatt igår och han sa att hon kan hämta sin katt tidigare, den är nämligen lite utstött av de andra kattungarna, så den mår nog bättre av att få komma någon annanstans.. ska bara ta och avmaska den först.. .
Tänkte att han kunde få mitt medel så kan han avmaska allihopa..  Jag behöver ju inte det så jätte mycket, eftersom att jag har inne katter som är avmaskade, och så..
Bättre om han kan avmaska sin utekatt och kattungarna istället.. de behöver det mer..

Jaha.. nä, jag orkar inte skriva mycket mer nu..
Ska se om S är intresserad av att sova lite med mig nu.. :)

Må Väl!!!

Tack Älskade Mamma!!!

Ja, jag vill tacka min underbara Mamma för att hon "tvingade" med mig på filmen "Mama Mia" trotts min upperbara motvilja..
Kan inte sluta tänka på hur förvånat bra den var, och låtarna snurrar i huvudet dag som natt..
Helt fantastisk!!! Den ska jag ha sen när den kommer på dvd, så kan vi kolla på den fler gånger.. Säger du om det Mamma?! :P

Dock tror jag (vet inte, tror) att en viss del av filmen berörde min älskade Mamma på fel sätt, ett negativt sätt.. såg så ut på henne...  Förstår det från hennes synpunkt på det hela.. Men från min synpunkt på det hela så har jag nada förståelse för det.. Min Mamma är den bästa som finns..
Skulle kunna skriva sidvis om hur underbar och fantastisk hon är.. men det räcker väl att jag säger att hon är min bästa vän, en dunder super duper Mamma!! Kan inte finnas någon som är som hon..

En gång i tiden delade hon utmärkelsen "Världens Bästa och Starkaste Kvinna och Mamma" tillsammans med min Mormor, men idag har hon hela kronan för sig själv. Och hon bär den med stor rätt och mycket stolthet!!
Det finns inget min mamma inte skulle göra för sina barn.. Det har jag märkt under hela mitt liv.. hon gjorde min barndom till en fantastisk barndom..  Allt jag inte fick gratis som många andra kanske fick, det återgäldade hon med kärlek, omtanke och en heeeeel del kvalitetstid.. tror nog att jag hade mer kvalitetstid med min mamma än vad många jag känner haft med sina föräldrar!!
Och när man hade dom här kvällarna när man fick sitta uppe sent och äta gott med mamma och titta på film, för att sen få krypa ner brevid henne och somna tryggt.. så man njöt.. de stunderna var helt underbara.. Vi var de enda i världen som betydde något..


skriver mera imorn.. nu är det natten!

!!!ARG!!!

Ja, jag blir så jävla förbannad.. hur fan kan vissa människor bara med att sjunka så lågt och betee sig på det vis dom gör????

Kära M har problem med sitt x, lovar, han är ett riktigt förbannat psykfall... och det värsta med det hela är att han går genom barnen med sina elaka handlingar..
Han har inte stacke nog att säga vad han vill och tycker till henne själv, så han går genom barnen när han har dom hos sig..
Frågar dom ledande frågor som skulle kunna få förödande konsekvenser i deras liv.. fattar han inte hur mycket han tär på deras psyke???

Jag vill så gärna ringa honom och säga ett och annat, men gör det inte av 2 anledningar.. för Kära M´s skull,.. det skulle bara förvärra hennes situation och kanske inte få den effekt jag önskar på hennes framtid, och dels för att jag vet av erfarenhet att om jag säger nått han inte gillar så lägger han på..
Han är inte en man som kan ta varken kritik eller sanningar.. frågan är om han är man överhuvudtaget.. själv tycker jag mer att han är ett "det"... F*N jag har mer stake i mig än vad den lilla..... har...

Vem i helvete är så feg så att man går genom barnen för att man är bitter eftersom ens x skaffat en ny kille?? Seriöst.. hur funkar han???
Man lurar inte barn, man ljuger inte för barn, man utsätter inte barn för ens egna personliga åsikter och problem, man skrämmer inte barn, man låtsas inte som om man kan ta hand om sina barn när man är berusad av alkohol!!!!!
Gahhh...


Annars så funkar väl allt som det ska just nu tror jag...
B har damp anfall och lyssnar inte på ett ord man säger, S kör "bil" med fjärrkontrollen på golvet..
Ja.. livet är som vanligt..
Ska snart göra lite mat tänkte jag.. tänkte göra till mina systrar med eftersom att de tänkte komma hit och tvätta sina kläder, men helt plötsligt tyckte de att JAG skulle tvätta ÅT DOM.. Icke.. har gjort det alldeles för många gånger innan utan att få ett endaste tack, så nu är det dags att de lär sig själva att ta lite ansvar..
Blir så trött på att folk tar en förgivet hela tiden.. att alltid ställa upp men inte få något tillbaka..
Nu var det jätte viktigt att träffa kompisar som skulle sova hos dom.. jaha.. möt dessa med skitiga kläder då..  Så hård är jag...
Ingen räkmacke skjuts här inte!!!

Snart kommer älsklingen hem hoppas jag.. Såg nu att han fått in pengar på sitt konto.. men det är nog alldeles för lite tror jag.. han har ju jobbat över som en tok.. så kanske får han mer pengar när chefen kommer tillbaka.. För det är ju en hel del övertid..
Jaja, det löser sig när han är tillbaka..


Tro om jag ska ringa och fråga de otacksamma om de ska ha lite mat och hjälp eller om de ska skita i det för att jag kräver lite samarbete!!!

Må Väl!!!

Bitter....

Ja, jag är lite bitter faktiskt..
Älskade C har inte fått in sin lön på kontot ännu.. Och hans chef är på "honeymoon" och kommer inte hem förän om 2 veckor.. så hur löser man det då???
Får väl bara hoppas att den kommer in imorn.. eftersom de har sammanlänkade konton så skulle det inte vara en omöjlighet.. men om det inte gör det då.. hmm.. ska vi leva då på 1500:-??? för det är ungefär vad som finns kvar när comhem dragit sitt och alla andra räkningar är betalde..

Och hyran ska ju betalas från C´s konto.. så det här ska bli intressant..


Igår hade vi myskväll.. :) B somnade ju när jag gick och köpte middag till oss.. och vägrade vakna för att äta.. så han kom upp senare när jag och C kollade på tv.. satte sig i soffan och åt sin middag.. sen satt vi alla 3 där och myste, kröp ihop under ett täcke och tittade på tv tillsammans.. Jag frågade B om han tyckte det var mysigt att få vara själv med mamma och pappa utan lillebror.. och det var det.. :) Så söt min älskade stora son..



För övrigt så tog S sina första steg igår.. Helt utan att jag eller Älskade C såg det.. det var B som kom inspringandes i köket och skrek för full hals: " Mamma mamma, S gick helt själv från min säng till lådan" (måste varit ungefär 2-3 steg för S) Senare på kvällen när Mickis kommit hit så "lurade" hon S att ta ett steg från bordet till hennes händer.. så liiite fick vi se iaf jag och Älskade C. Duktig så våran stora kille!! :)
 

Orkar faktiskt inte skriva så mycket mer just nu.. men det kommer väl säkert mer sen.. ajg brukar ju förgylla mina dagar med att skriva här.. *ler*


Hittade ett kort på katten Lucifer som delade hem med oss en gång..
Slänger in det så ni kan se den lilla missen.. :)


Sålde honom till systrarnas pappa eftersom att Han inte trivdes i lägenhet.. nu kan han springa ut och in som han vill.. en fri katt!!

Katt Kort...

Hittade gamla och nya kort i mobilen på katterna.. så här kommer dom.. :)

Detta är då Tiili nr 1.. vår lilla MainCoon vi fick lov att ge bort pga av Älskade C´s allergi.. :/
Men hon är ju så förbannat sööööt!!


Smala Shiva

Lite dålig bild, jo jag vet.. men det är med mobil så kräv inte för mycket.. :)
Vet inte alls när detta är, men det är minst 2 år sedan...  så smal och fin hon var då.. vår vackra katt!!

Tjocka Shiva tillsammans med nya Tiili.. (son B döpte henne, därav samma namn som den förra)


Dom är så goa och mysiga när de sover ihop!!
Mina Sessor. :)



Litet inlägg då!!!

Hoppas du "anonym" tar emot min ursäkt, det var inte meningen att det skulle bli så.. det är fixat nu dock.. är annars VÄLDIGT noga med att inte hänga ut någon på nätet..  Vill aldrig nämna namn eftersom att personen i fråga kanske inte vill det..
Förbannat dumt och klantigt av mig att missa just det..
Men men.. nu är det fixat, och jag hoppas det inte blev någon skada gjord!!!

Tror ni på ödet? Ibland gör jag det, men för det mesta tror jag att saker och ting händer för att vi ska förberedas och lära oss inför en större prövning.. är inte troende så denna "prövning" kommer enligt mig inte från Gud..  utan från Livet självt..  Är ju en person som tror på det övernaturliga och att vi omges av energier av olika slag, dessa energier tillsammans med Moder Natur och andra krafter runt oss..
Helt enkelt för att vi ska kunna klara oss i livet.. 
Iaf så måste jag se det på det viset när jag möter motgångar, det sporrar mig att ta motgången, klara den och bli en starkare människa och få större och starkare band till Älskade C.

Vi har gått igenom så mycket tillsammans, så många prövningar som vi gått igenom och klarat av..
Är så glad att ha honom i mitt liv så det anar ni där ute inte..


Tänker inte skriva ut allt jag tycker och älskar om/med honom.. då försöker ni bara ta honom ifrån mig.. *haha* men försöka kan ni väl!! :P

Nä, nu ska jag vara social med älsklingen och titta på tv!

Må Väl!

Stor städning av golv!!!

Ja, då har man haft en ordentligt bra anledning till att dammsuga inte mindre än FYRA gånger idag och tvättat golven 2 ggr.. Ena fönsterrutan från v-rummet till köket gick sönder förut, så då fick man plocka upp det och städa efter det.. Sen medans glas mästaren tog bort den trasiga rutan så stod jag och dammsög för att slippa glassplittret överallt.. och när dom gått med det trasiga så dammsög jag ordentligt igen..
Och nu när de satt in den nya rutan så damm sög och tvättade jag golvet igen..
 

Fy F*N va jobbigt... fick lov att stänga ut katterna på balkongen så länge det var trasigt också, för dom kunde ju inte hålla sig undan.. Och Lilla S fick spendera tiden i väntat i sin säng emd leksaker.. allt för att inte dom ska skada sig.. Men nu är mitt väktar jobb över för idag.. nu kan jag återgå till att vara "vanliga mamma"..
Nu får man bara vänta på den roliga fakturan som går på 500:- för hela kalaset.. så spääännande... inte sant?! *NOT*



Får väl se om kanske kusinen kommer hit sen.. Hon skulle komma och hälsa på sa hon.. hoppas det är bra väder så han hon kan det då..
Skulle väldigt gärna vilja gå och handla lite.. men jag är helt slut i kroppen så jag orkar inte.. Hatar att vara förkyld.. man blir så förbannat matt och slö..


Tog mig en kopp the förut i hopp om att det skulle lena halsen.. icke sa nicke.. Inte ett dugg hjälpte det.. Så nu väntar jag på att Älskade C ska komma hem, för han har halstabletter i sina arbetsbyxor.. *haha* det vet jag minsann.. Nä.. får väl ta mig i kragen.. eller lägga mig på soffan medans pojkarna ändå leker så fint..


Må Väl, hoppas ingen av er där ute blir förkylda!!! Det är en PEST!!!

Livet...

...går inte alltid som man vill..
Det har många i min närhet tyvärr fått erfara...
Vissa har större problem än andra..  Och jag kan ionte hjälpa någon och det är jobbigt.. jag vill hjälpa, jag vill stötta.. men ibland är man maktlös och frustrationen växer..

Till dig "Anonyma" Jag gissade då rätt på vem det var, det du ville ha ändrat är ändrat nu..  Ber om ursäkt igen för att jag missade det..  inte min mening att något sånt skulle komma ut.. Men nu är det som sagt ändrat och där finns nu bara "xxxx".

Ja, som ni förstår så har jag tråkigt.. pojkarna leker här brevid så gulligt, fast Lilla S börjar bli grinir så det är snart dags att lägg honom en stund tror jag. :)


Nä.. nu har jag väl fått det sagt det jag ville säga för denna gång iaf.. :)

Må Väl!!!

Tjolahopp!!!

Först ett litet medelande:
Till dig anonyma som lämnade en kommentar igårdagens inlägg om ett misstag jag gjort.
Jag kunde inte lista ut vem som skrev, så jag kollade igenom ALLT jag skrivit och till slut hittade jag ett enda ställe där misstag gjorts.. ändrade på det.
Hoppas du kan kolla så det var det du menade och jag så mycket om ursäkt för det, hoppas ingen skada är skedd..
Det var ett rent misstag, man blir lite blind när det är så mycket som ska läsas igenom innan man censurerar.


Jaha, då är man sjuk fortfarande...  Älskade C är också sjuk, men vägrar vara hemma från jobbet..
Tycker han borde vara hemma för att kunna bli ordentligt frisk, men men.. jag kan ju inte stå och mota honom i dörren när han ska gå.. :) han är ju faktiskt liiiiiite större än mig.. och en del starkare.. så det hade nog sett väldans roligt ut om jag ens skulle försöka.. *hehe*

Igår var en av de absolut tråkigaste dagarna på heeeela året.. dagen idag kommer nog inte bli mycket bättre..
Det är F*N inte roligt att vara  sjuk och hemma med 2 sjuka barn.. kan ju itne förgylla dagens med en liten promenad för att köpa nått gott.. och en hel dag inomhus är inte mycket att hurra för..

B har ju börjat med något sött.. :)
Hans kompis på dagis kommer från Turkiet och har lärt honom säga "Jalla Habibi" För er som inte vet vad det betyder  (finns det någon??) så betyder det "Kom igen Älskling".. 'Tycker det låter så gulligt när han säger så till sin bror nu.. jag har ju självklart förklarat för honom VAD det betyder så det vet han..

Pga att dagen igår var så händelselös och tråkig hade jag verkligen inte ork till något alls.. men så fort Älskade C kom hem så kom orken med besked...  så häääärligt. då orkade jag städa upp lite efter att pojkarna härjat här hemma.. och fixa med lite ennat som behövdes som disk och sånt..

Hmm.. börjar fundera på vart mina pengar tagit vägen.. väntar på min föräldra penning som BORDE komma imorn, men det står inte att den ska komma när jag kollar på banken... skumt som sjutton...
Skulle ju vara lättare om den kom.. så mycket lättare att betala räkningar då.. eller vad tycker ni gott folk?!


Pratade nyss med Hille i telefonen.. han är ju sååå knasig..
han anser att det är hela världen mot honom, iaf i trafiken.. fy vad man skrattar när man hör honom skälla och svära för sig själv på alla som är "ivägen" för honom när han kör.. *haha*
Sen har han ju världens sämsta minne också.. så råkar han lämna telen kvar i bilen när han går ut för att göra nått så ska man inte vara säker på att han tar upp telen när han kommer tillbaka..
Så där kan man sitta och vänta... brukar dock lägga på just för att jag vet vilket minne denna människa besitter.. :P


Är det någon som vet hur man får tag på en person som sitter på ett vårdhem på hisingen?? jag kommer inte ihåg vad hemmet heter.. iaf så kan man där få hjälp och vård dygnet runt, alltså för kroniskt fysiskt sjuka människor..
Jag behöver numret dit..  Ska försöka få tag på svärfar.. Han är ju inte "listad" på hitta eller så.. så det är inte det lättaste att få tag på honom inte..
Får väl ta och åka dit eller så..  Vill ju att han ska komma på jul om han orkar..  Stackarn gör ju 3-4 dialyser i veckan för sina sjukdommar och sviktande innerorgan..

Är liiite upprörd på Tiili.. hon hänger i tvättstället och drar ner kläder så de inte kan torka..  Hon är inte jätte populär just nu faktiskt.. och så vet hon ju att hon gör fel för säger man hennes namn när hon gör nått fel så sticker hon som en liten raket..  skit katt..  ;P
Kanske, kanske om Mickis är ledig så kan vi åka till Maria i helgen och få naglarna fixade.. Vill så gärna dit.. vil ju dock mest hälsa på hennes nya vovve.. .*haha*  och den underbara Chilli... så mysig hund..  synd att de inte kan avla på henne, för efter henne hade jag velat ha valp...  Mysigare hund måste vara svårt att hitta..
Så ska jag fråga efter Eriks nummer också så jag kanske kan få en bild på Diablo, och höra hur det är med honom.. det är nu 4 år sedan vi gav bort honom.. och jag saknar honom varje dag varje minut..  Så tråkigt att situationen såg ut som den gjorde då, för han är verkligen en underbar hund.. så lättlärd, lojal, kärleksfull och vacker.  Det gick att lära honom ALLT och aldrig att han gjorde nått han inte fick.. och aldrig behövde man ha koppel på honom heller..  det hade vi dock ändå, men bara för syns skull..  för alla de som är hundrädda.. de ska ju liksom inte behöva gå omvägar för att jag har min hund lös tycker jag..

Måste försöka komma ihåg att lägga upp bilder från Älskade C´s telefon när han kommer hem sen..  finns så fina kort på pojkarna där.. sen ska han få hjälpa mig att ladda upp bilder från min tele till pojkarnas sida.. tog söta kort på S i förrgår när vi gick till dagis för att hämta store bror!!!


Nä, nu ska jag gå och hämta mitt the, så kanske jag kan lena upp halsen lite.. fy så det river varje gång jag äter eller dricker nått.. hatar att vara sjuk!!!

Må Väl!!

Förkylt och sjukt..

Japp.. nu är vi förkylda hela familjen.. eller ja, inte alla.. C klarar sig som vanligt från det mesta..
MEn jag och pojkarna är sjuka.. förkylningar, hostiga, snoriga och onda halsar.. uscha...

Nä, lite roligare kan man faktiskt ha än att vara sjuk...
Så är det ju sånt väder ute också så man vill itne ta ut barnen för då blir de säkert mer sjuka..
Det blåser som sjutton.. vågar för övrigt inte ta ut barnen heller när det blåser såhär.. är livrädd att en vind ska få tag på någon parabol och skicka den mot mina barn.. nä fy och usch.. tycker det borde vara förbjudet att sätta upp paraboler på fasaderna.. Inna på balkongen, OK.. men inte på husfasaderna...


Ska man göra idag då?? hmm.. Mickis och PowerR kanske skulle komma.. men jag ska ringa dom och förvarna så de itne kommer om de absolut inte vill bli sjuka..

Igår kom farmor och hämta B en stund.. Hon fick en trisslott av pojkarna i present och så vann hon på den, så för pengarna tog hon B och köpte glass och sen korv som de grillade.. :) mysigt..
Hon vill att B ska sova hos henne på Fredag.. Älskade C har dock regler angående detta som han själv får ta upp med henne..

Försöker få tag på Älskade C´s pappa.. vilket inte är det lättaste.. han har troligen tappat sin tele, för det är ingen som får tag på honom, och ingen som hört från honom.. ska försöka leta reda på det hemmet han bor på och ringa dom.. så kanske man kan få prata med honom.. måste ju fråga om han vill komma på jul eller inte..
Sen om han ska komma så måste vi fixa en bil.. men det är nog det minsta problemet eftersom att Faster Fiona kommer hit och hon har ju bil..
Älskade C får nog låna hennes för att hämta honom..
Skulle vara kul om han ville komma.. för då är det verkligen hela min familj och hela hans familj..  mysigt för barnen om inte annat..

Snart ska jag göra lite lunch.. det får nog bli pestopasta med kyckling om inte B hellre vill ha lax i.. TACK Mickis för att du lärde mig denna löjligt lätta och goda rätt...
Så enkelt och snabbt att göra.. och så förbannat gott är det.. tur att pojkarna också tycker om det.. det gör ju inte Älskade C så vi kan itne äta det när han är hemma.. därför blir det bra lunchmat.. :)


Tycker att Lilla S är så duktig.. går runt längs möbler hela tiden, och vill helst inte krypa alls.. så det dröjer inte länge tills han går nu.. men han går nog inte till 26 oktober.. :) 
Det vore kul om han gjorde det, för då är han lika gammal som B var när han tog sina första steg utan stöd..
Mina älskade barn..  Finns det vackrare än dom?? inte enligt mig iaf..
Skratten man har tillsammans med dom och åt dom när de hittar på diverse olika hyss är prislösa..
Helt enkelt de Bästa!!


JAg och Älskade C fick nått fnatt igår.. betedde oss som småungar.. haha, sprang runt här hemma på kvällen när barnen sov och kittlade varandra och skämtbråkade.. ja, vi betedde oss verkligen som småbarn.. men kul hade vi iaf.. :)
Och vet ni.. han är faktiskt kittlig.. :P


Nä, nu ska jag sluta skriva här..
Må Väl!

Delat Blod..

Släkten och Familjen..

Ja, man kan bråka, man kan tjafsa men man vet att efter någon timme är allt som vanligt igen..
Iaf i vår släkt.. där finns alla för varandra.. vi delar sorg, vi delar glädje..

Och om någon i släkten gjort något fel är de andra släktmedlemmarna de första att påpeka detta.. men de står där till försvar iaf om någon utomstående skulle säga något negativt om en annan..
Med andra ord får bara vi själva gnälla på varandra.. inte ni andra.. *haha*

Men det finns ingen trygghet som kan mätas med den som man känner inom släkten.. man vet vart man har varandra.. vi ser efter varandra.. och viktigast av allt vi älskar varandra!!!

Det är ju så härligt att fira något med släkten och man vet att man då kan slappna av, för man behöver inte kolla sina barn HELA tiden.. för det finns alltid någon som ser vad barnen gör.. finns alltid någon där OM något skulle hända..

Blod är tjockare än vatten!! Och det stämmer verkligen i vår släkt iaf. Där finns alltid en hjälpande hand.




Till något helt annat...
Kära M, har du frågat din pappa om vi kan låna hans bil i nästa vecka och åka till Ullared???
Jag vill verkligen dit serrö.. jag behöver det.. nu har jag gått så länge utan att shoppa så nu är abstinensen så hög att jag snart sprängs.. *haha*

Nä. kanske dags att gå till torget och köpa svärmors present.. hon fyllde ju faktiskt år igår..
Så en liten present från pojkarna ska hon få!!

Må Väl!

Vänner För Livet

Detta inlägg tillägnar jag 2 av de människor som jag haft vid min sida när allt varit som jobbigast..
2 personer som åter och åter igen visat att de finns här för mig om det skulle krisa sig, och de finns här lika gärna för ett gott skratts skull.
Syster Greta och Lilla Grisen..  Sånna tider och sånna minnen jag har med dom.

Syster Greta, kommer du ihåg vår egna lilla plats "cola flaskan", hur vi alltid drog på oss rollerblades, köpte godis på labban och åkte dit bara för att tjata eller bara vara..
Och det var alltid samma typ av godis..  dom där små påsarna med lakrits, vi hade varsin figur och resten delade vi på.. :) Telefonerna var de "värsta" att äta av någon underlig anledning..
Låg igår och tänkte igenom mina minnen med dig.. Vi har varit med om allt.. Hemska minnen, Roliga minnen, arga minnen, glada minnen, tråkiga minnen, lyckliga minnen, sorgsna minnen och minnen fulla med skratt..  Allt har vi gått igenom tillsammans..

Allt med Julia, kommer ihåg när alla sa att du fått stryk av henne.. om du bara visste vilken ilska som bubblade upp inom mig då.. jag jälv blev rädd.. men ingen kunde stoppa det faktum att jag skulle till dig..
Och när jag väl kom så var historien en helt annan.. :)  

När vi blev inlåsta i källaren för att någon vaktmästare haft mage nog att stänga dörren... från UTSIDAN.. så vi skrek och fick smått panik..
Alla konstiga saker vi såg när vi lekte inne på dagiset..  jag kan fortfarande inte förklara något av det..

När vi fick vara hundvakter åt Richard, Lucifer mfl.. kommer inte ihåg vilka mer hundar det var.. men 9 Tibbar var det som rusade iväg iaf.. :) Så härligt och frigjort det såg ut när de sprang och lekte med varandra.

När vi skaffade våra pojkvänner och allt som gick upp och ner där..  fy så mycket vi gick igenom.. mest motgångar dock, med dom.. 
Vanmakten jag kände när du förklarade hur det låg till med "D".. jag visste inte hur jag skulle kunna hjälpa dig..
Alla de gånger jag känt inom mig att du mår dåligt, men inte alltid kunnat nå dig.. som när du var i Frankrike och jag i Orsa..   Så mycket att en bok lika tjock som bibeln nog inte skulle räcka till..

Och en sak till som absolut inte får glömmas bort..
"Om du morrar på mig så morrar jag tillbacks.. Grrrrr"  Så underbart.. fan vad vi skrattade åt dig och Chicka...



Och Lilla Grisen..
Kommer nog aldrig glömma första gången jag träffade dig.. *haha*  trodde du hade något emot mig eller var knäpp på något vis.. inte kunde väl du veta att du hittade den med minst självkänsla när du ville visa dina konstiga cp-ryck.. *hahaha*

Våra skolkdagar tillsammans..  Popcorn, Coca Cola och Chocklad med luft bubblor, framför tv:n tittandes på "våra bästa år".. sen bar det iväg till torget... för lösnaglar och hårfärg...  sen gick vi hem till mig och fixade allt detta och sa till våra mammor, att jodå, vi hade varit i skolan.. *ser oskyldiga ut*
Lyssnade på låten Popcorn på högsta volym från ett par krassliga högtalare i datorn... :) och så den där låten som jag inte kommer ihåg vad den heter.. med talet som intro...

Kommer ihåg dagen hemma hos Seweryn när du hade varit en helg hos din pappa... jag var så rädd och så orolig för dig.. jag visste inte vad du gick igenom, eller hur det kunde påverka dig..
Sen kommer jag ihåg en annan sak hemma hos Seweryn också.. men då var det jag som gjorde nått dumt... att du inte stoppade mig.. snälla lilla grisen.. :)  jaja, gjorde ju slut efter 2 dagar.. *hahaha*

Dina härliga kommentarer som kommer närsomhelst..  älskar din spontanitet och din ärlighet.. 

Bebisen Bella... hahaha.. Du är så söt.. Och ditt skratt som är en skum blandning at Eddie Murphy och en åsna.. fan, vem kan låta bli att skratta när du sätter igång..  Sitter och ler nu åt alla gåner vi fått garvisar..

Nit, nyt, sannoninonyt, hörrö din jävul, Aschentooolis! 
Tider som aldrig glömms bort..


Även om vi inte träffas så ofta nu som vi gjorde då så är jag så underbart glad att både din och Gretas livsväg gick ihop med min när den gjorde..
Ni har hjälpt mig så mycket mer än vad ni vet..  Utan er hade mina år som tonåring inte varit hälften så rolig.. för även om det gjordes ett och annat misstag så ångrar jag nog inget alls som jag gjorde under den tiden i mitt liv, för jag hade så jävla roligt och fick underbara vänner..  som jag ska se till att behålla livet ut.
Kan inte tänka mig att leva utan att ha er där på något sätt..   Att få ett gott skratt med er.. det är en av många saker som gör livet värt att leva..
Sånna saker vi upplevt tillsammans.. Som jag, som sagt, inte ångrar något av..  för allt har lett mig och er till det vi är idag.. 

Det är först när man varit med om allt, både negativt och positivt, hjälpt varandra, bråkat och sen blivit sams.. det är först då man kan säga att man älskar någon..
Och jag älskar er 2 nått hemskt mycket...  Mina änglar!! 
Jag hoppas mina söner får lika härliga och raka vänner som ni varit för mig..  då vet jag att de kommer ha kul!!




Slut på nostalgin!!! :)

Pratade med Mickis igår.. hon och PowerR var på väg till Huvudstaden för att besöka hennes kusin och hans bror.. han skulle ju på kurs också.. men en liten stund måste de väl få över till socialt liv.. :)
De ska bo hemma hos hans bror, som äger 2 Am.staff... :) eller om det var 3.. hmm.. kommer inte ihåg.. men jag hoppas Mickis kan slappna av och se en annan sida av rasen än vad media skriker ut.. hon är ju jätte rädd för hundar annars...

Detta är lite fakta till dig Mickis:
Från början var det bara American Pitbull Terrier.. som var framavlad dels för kamp hundar emellan och dels för att hetsas mot tjurar innan slakt för att adrenalinet i tjuren skulle rusa och göra köttet mörare.
Efter filmen "busungarna" så blev efterfrågan större speciellt inom barnfamiljer, och uppfödare började avla på de större hundarna med mindre "gameness" i sig..
Efter en lång tids avlande och försök till godkännande av rasen så godkändes den "nya" hundarna som American Staffordshire Terrier.
Namnet fick den av sina likheter med Engelsk Staffordshire Bullterriern, om den engelska staffen ingick i framavlandet i den nya rasen vet jag inte. Men ska man titta på likheterna raserna emekllan utseendemässigt är det nog inte helt omöjligt.

Så, nu fick du lite info om den iaf.. :)

Nu ska jag hänga lite tvätt och försöka få B att äta frukost..
Skriver säkert senare..

Må Väl!!!

Mindre Rolig Natt...

..väntar mig.. tror jag iaf.. för S är lite snorig och har svårt att andas när han har nappen.. och den vill han ju absolut inte sova utan.. så vi får väl se hur det artar sig det här..

Idag kom Jennifer hit.. har inte sett henne på jäätte länge så det var väldigt trevligt att hon kom på besök..
vi tjatade om allt mellan himmel och jord.. så härligt.. även om vi intre träffats på väldigt länge så har vi alltid mycket att prata om..  det kan gå flera månader mellan gångerna vi talas vid, men det spelar liksom ingen roll.. för vi har alltid samma kontakt.. så härligt...


Var och köpte en höst jacka/tröja till S idag.. den är sååå mysig.. jag hade velat ha en likdan själv faktiskt.. :) men jag antar att det inte finns någon i min storlek.. *haha*

Jaa.. det har faktiskt inte hänt så jätte mycket idag så jag har inte så mycket mer att skriva..

Får väl se.. jag kanske har funderingar och lite mer händelser att skriva om imorn.. så då får ni något att läsa om.. :)


Må Väl!!

Dagens Första...

...inlägg...

Har inte jätte mycket att skriva, eftersom att det känns som om jag knappt vaknat ännu.. :) men men..

Sitter och planerar vad jag ska köpa i Ullared.. har ju en hel del som ska ha julklappar..  måste fundera över hur mycket pengar som FÅR spenderas där.. :)
Jag har ju faktiskt väldigt lätt för att överskrida min budget med tusenlappar...  så nu ska jag SPARA pengar till Ullared.

Den absolut svåraste att köpa till är ju min älskade son B, han är ju intresserad av allt och inget..  dessutom så har vi lovat honom extra många julklappar, eftersom att han lät tomten ta hans nappar.. :) Ja, så då ska det vaara mååånga paket till den skitungen..

Nu leker pojkarna så där fint tillsammans igen.. B hjälper sin bror att gå med hjälp av sin nya aktiveringsbräda..  så söta tillsammans.. och så skrattar de så hjärtligt när de leker ihop.. Underbara barn..
Snart är det dagis för B.. Sen ska jag ringa lilla jennifer och se om hon vill fika med mig.. och så måste jag köpa nya rökelser.. för de är slutt..


Faster Fiona ska bli katt ägare.. :) tycker det är kul när folk engagerar sig i en katt..  för de är väldigt ofta bortglömda djur.. speciellt då den vanliga huskatten.. Så nu är hon på jakt efter en liten sötnos.. hon hade ju helst velat ha en vit kattunge..  det borde finnas, för det har jag sett massvis med gånger.. men bara för att hon letade efter en nu så fanns det inte..
Men jag ska kolla och se om jag hittar någon åt henne..
En som helst inte är döv också..


Kanske ska åka och handla med Kära M sen när hon kommer hem från jobbet..  Behöver inte handla så mycket.. men om vi åker dit vi tänkt så ska jag köpa en tvättlina, så kan mamma få tillbaka sin.. sen MÅSTE jag gå till Paul och fråga om jag kan låna hans säckkärra så mamma kan få hem sin tvättmaskin.. den står ju i hallen här och tar upp så mycket plats.. att man knappt kommer förbi.. får verkligen "smala till sig" för att komma förbi..


Såg att Margit Sandemo skrivit en ny bok som nyss kommit ut... :) funderar på att köpa den.. men jag ska ju spara pengar.. hmm.. vet inte riktigt hur det ska kunna gå ihop..
Men jag kan ju alltid önska mig den i julklapp av någon snäll människa.. :)


Mina barn är knäppa på riktigt.. de bara slänger sig i sacksäckarna vi här inne i v-rummet. . och skrattar åt varandra.. knäppungar.. :)

Nä.. nu ska jag klä på barnen så de är redo sen när vi ska gå..
Skriver säkerligen senare igen..

Må Väl!!

Katter...

 Tiili....  djävulskatten!

Ja.. just nu är mina katter till salu.. till LÄGSTbjudande... De må vara söta och snälla.. men usch så skenet kan bedra.
Varje natt när man ska till och somna.. då kör de igång.. då har de ett race genom hela lägneheten som varar minst 30 minuter och man känner bara att man vill släppa ut dom så de springer långt långt bort...
Och nu på morgonen.. då fick väl Tiili en snille idé som bestod i att hon skulle klättra i B´s gardiner.. så nu ligger gardiner och gardinstång på golvet.. fy så arger jag blev...  Måste hitta de andra gardinerna till B snart, så jag slipper sån skit.. får då når hon inte att försöka klättra.. man kan ju tycka att hon borde lära sig någon gång.. det är ju liksom inte första gången det händer..  Gahh!!!
Så Mamma, när du läser min blogg senare... kan du kolla om mina gardiner är hemma hos dig.. :P

 Shiva, den väluppfostrade och snälla katten...



Lilla S fick en sån där aktiverings bräda som man kan gå med igår av grannen.. så nu sitter båda barn och leker med denna.. :)
Lilla S älskar den och B tycker den är rolig för att den är ny.. Så nu sitter han och knappt låter S leka... *morr*

Vi var hos grannen igår så barnen skulle leka lite.. och varje gång man är där så får de för sig att antingen laga mat, eller så ska de baka.. igår bakade J både kladdkaka och kärleksmums...  mmm.. massa gott.. men ack så mycket mindre bra för min mage.. kände det när jag kom hem sen att jag skulle nog inte smällt i mig det jag gjorde...

Älskade C ligger fortfarande o sover... skulle jag också vilja göra... men vad ska man göra när båda pojkar ropar på en och vill gå upp för att leka... det e bara till att gå upp o se glad ut... :/
S har börjat med en massa dumheter.. krokodiltårar när han inte får som han vill, eller inte får göra nått som att gå in på toa och leka med innehållet i papperskorgen och liknande...
Fattar inte riktigt vad han fått detta ifrån.. och skitungen tror ju att mamma och pappa inte märker någon skillnad på krokodiltårar och riktiga tårar...  han tror alltså att vi är dumma i huvudet.. :)
Sen har han ju börjat gå när man håller honom i handen.. och gud nåde den som vågar släppa honom eller ställa honom vid någon möbel så han kan stå själv.. det är ett oförsonigt brott som ska straffas så hårt som möjligt.. med just krokodil tårar..

Drömde inatt att jag färgade det via överdraget till soffan.. fast inte rött som jag planerar.. utan LILA.. :) så fiint det blev.. fast det var en lilafärg som aldrig skulla passa här i v-rummet.. men aj så fint det blev..
Ska se om jag hittar röd sån färg nu när pengarna kommer..
Och en sak till som ska ändras nu när pengarna kommer.. JAG måste sluta små äta allt det onyttiga som jag köper till kvällarna.. det är varken bra för ekonomin eller min kropp.. och jag känner ju det varje kväll när jag ska till och sova.. då känner jag hur magen hatar mig för att jag ätit en massa godsaker..
Så nu måste det få ett slut...


Det här om att man lär sina barn de olika könsrollerna som finns.. jag tror det är ren och skär bullshit..
Varje gång jag tar fram leksaker till S så tar jag fram både typiska tjej och kill leksaker och leksaker som är "könslösa" gissa vad han väljer.. Jo, BILAR!! Alltid.. det slår aldrig fel.. och B var likadan...  Trotts att B som lite äldre hade både docka och vagn, så var det alltid bilar som gällde..
Vagnen använde han endast när han skulle köra runt stackars Shiva någonstans.. :)
SÅ jag tror det sitter djupare än att bara föräldrar "lär sina barn könsrollerna"... Men jag lär ju däremot mina söner att det inte är något fel med att leka med dockor och att leka i dockvrår osv osv.. så de inte blir "rädda" för det.. men det är fortfarande dessa bilar, tåg, flygplan, actiongubbar osv osv som gäller..


Inatt när jag hade lagt mig så piskade vinden och regnet mot rutan.. sååå mysigt.. ljudet tar mig tillbaka några år när mormor och morfar fortfarande bodde i huset.. då jag, Hannah och Jenny brukade sova i lillstugan på somrarna..  sååå mysigt, speciellt när det regnade och man hörde droppande mot taket hela nätter.. 
Det enda negativa med den stugan är ju att det inte finns någon toalett.. :) men det löste man då med att gå på baksidan..  för där var det ändå ingen som skulle gå.. *hahaha*
Så mörkrädd och löjlig man kunde vara ibland när man skulle sova där..  fantasin var som störst närman släkt lamporna och månen lös in genom de persiennerlösa fönstren som man försökte täcka med spetsgardinerna..
Och när rådjuren var i närheten för att äta från komposten och bröt kvistar på sin promenad.. ja då var man övertygad om att det var björnen, så då vågadem an knappt titta ut genom fönstret..
Fast jag sov där faktiskt utan kompis en gång.. men då fick jag ha morbror Stigs hund med mig.. :) Älskade Bessie..  hon var min trygghet mot alla styggheter som var ute efter just mig på nätterna då..

Saknar den tiden.. En tid som jag ska bevara väl i mitt hjärta eftersom den aldrig kan komma igen.. 
Men jag ska göra allt jag kan för att försöka få mina pojkar att samla lika kärleksfyllda, roliga och uppskattade minnen..
Vill att pojkarna ska få uppleva liknande saker som jag själv gjorde som barn.. allt de som jag uppskattade så mycket..  det som blir lite svårt är ju att gå i potatislandet efter en traktor och plocka potatis... men men..  allt annat kan jag försöka ge dom..
Det jag kommer ihåg mest och vill ge dom mest.. det är det lättaste att ge dom.. det är också det som gör alla minnen underbara.. nämligen kärleken..
Min barndom var så fylld av det... alla minnen jag har som liten är så kärleksfyllda.. kvällar med mamma när ingen annan i hela världen spelade någon roll, alla högtider med släkten då verkligen alla var med och vi barn sprang runt helt bekymmerslösa och lekte när alla förberedelser gjordes i köket inne..  bär plockning och bilturerna i skogen med mormor och morfar..
eller när Stig spikade igen ytterdörren när de byggde veandan, och jag ramlat ut.. :)

Alla mina minnen kommer tillbaka tydligare än någonsin sen jag själv fick barn...  så underbart faktiskt!

Nä, nu ska jag få Lilla S att somna en stund..

Må Väl!!!

Överlycklig!!!!

Måste bara snabbt skriva att jag är vääääldans glad.. nu när jag loggade in hade jag FYRA kommentarer...

TACK.. ni gjorde min kväll massa roligare! :P

Inte min dag idag!!!

Nää.. idag är det inte min dag.. vet inte varför jag är så trött, slö och på så dåligt humör.. men det skit jobbigt iaf.. tråkigt också..
Borde göra en hel del här hemma.. men har ingen som helst kraft att göra nått..
Älskade C jobbar.. kan vara en bidragande faktor till mitt humör..  allt är så mycket lättare när han är hemma..  för då har jag hjälp med allt möjligt..

Ska nog samla lite krafter så jag kan ta tag och städa här hemma när han kommer hem..
måste hitta på nått och göra till middag sen också.. det är så svårt när han är så kinkig med maten och inte tycker om allt, och vi bara har fisk och kyckling hemma.. vilket han inte tycker om.. :(

Pojkarna leker iaf och tänker inte så mycket på att deras mamma har en dålig dag idag.. det är bra..  roligt att se dom leka tillsammans.. :)
Skulle ringt grannen också, så stora pojkarna får leka lite.. men jag har ingen lust att gå dit bort som jag ser ut just nu, och itne att de kommer hit heller när jag och hemmet ser ut som F A N!!!
Nä.. det får vänta tills Älskade C kommit hem och vi gjort en snabbstädning..  uscha..
Vart ska man få energin ifrån?? Tänk vad underbart det vore om jag iaf hade hälften av all den energi som B har.. fy så mycket saker man hade fått gjort..
Men nu sitter man och är trött och slö istället och hittar nada inspiration till att få ordning på något..

Nä.. om man skulle ta sig i kragen och fixa lite då kanske.. istället för att sitta här..
bläää..

Oven `n out

HELG!!!

Jaa, äntligen är det helg.. men det hjälper ju itne så mycket när Älskade C måste jobba iaf.. :(

Igår var jag på bio med Mamma, vi kollade på Mamma Mia och jag trodde faktiskt det skulle vara en typisk tjej film med en massa kärleksproblem och ett förutsägbart slut.. jag fick delvis rätt.. slutet var rätt förutsägbart.. men filmen i sig var ruskigt bra.. satt och sjöng med alla dessa ABBA låtar som man hört den bebis stadiet..

Konstaterade dock, tack vare filmen, att kvinnor i åldern 40-50 är MYYYYCKET mer "crazy och galna" än vad folk i min ålder är...och så har dessa mage att gnälla på 20-25åringar.. jadu.. ska man säga då???
Älskar dock min Mamma trotts att hon tillhör dessa galna kvinnor... :)   Men fy så kul man kan ha när man släpper alla hämningar, och bara är spontan och impulsiv.. och så måste man ta fram barnasinnet också.. 
Löjligt? - Kanske.. men sjukt kul!


TIll er som läser min blogg.. SKRIV mer kommentarer.. jag bilr helt överlycklig när jag loggar in och ser att jag fått en kommentar.. :)


Igår kändes det i luften att hösten är här och att vintern är på väg.. det var en sån mysig kyla..
Ruskigt kallt, men efter att ha varit ute i den kylan vill man in i värmen och krypa ner i soffan med en varm kopp the och massa kärlek och mys med familjen..
Ja tycker verkligen att det är så mysigt och underbart med höst, vinter, kyla och mörker..
Det är ju så trollskt och mysigt att vakna till på en vinternatt och upptäcka att månen lyser in med sitt stakaste ljus i sovrummet..  speciellt när det är fullmåne..
Lite annorlunda jo jag vet.. :)


Igår var en fullspäckad dag för mina pojkar..
Först på morgonen så gick vi till öppna förskolan och mötte Mika med hennes 2 bustroll, B och hennes son var underbart snälla, lekte på öppnas innergård hela tiden och var hur snälla mot varandra som helst.. inte ett tjaffs alls.. Så stolt över hur de växer, utvecklas och mognar..  Vi var där i 4 timmar ungefär.
När vi kom hem så ringde grannarna och frågade om vi skulle komma bort så pojkarna fick leka lite, deras son är ju lika gammal som B.. så jodå, det gjorde vi.. var där några timmar så pojkarna fick leka av sig ytterligare.. :)
Sen var det dags att gå hem och äta lite middag.. efter middagen kom syster Greta och tog med sig B för att äta lite glass på torget, och sen lekte dom på gården minst 1,5 timma...
Så när han väl kom hem var han helt slut..  dags för natten och imorse vaknade han itne förän vid halv åtta..  :)  Han fick verkligen lek och massa aktivering igår..
Lilla S somnade som vanligt vid 7 tiden innan jag gick.. han var nog också rätt trött efter alla intryck han fått under dagen..

När vi var på öppna, så var  det ju sångstund, och S var helt fashinerad av Miriam när hon sjöng, och satt helt blixtstilla och tittade på henne under hela tiden.. och mellan sångerna visade han att han kan klappa händerna.. :)


Det var ju tänkt att jag och Mickis skulle åka till Maria nu i helgen och fixa våra naglar.. men Mickis och PowerRanger ska slipa och tapetsera hemma så det finns nog ingen tid.. jo efter att Mickis jobbat på söndag.. men vi har ju ingen bil..  så det får väl tyvärr vänta iaf minst en vecka..



Sitter och funderar på vad man ska köpa till folk i julklapp.. tror mig ha en liten hum om vad alla ska få.. hoppas bara jag hittar sakerna när jag åker till Ullared, så jag SLIPPER gå på julruschen på torget och inne i stan.. så måste jag köpa julpapper.. har ju lite.. men alla klappar från mig och C behöver väl inte ha samma papper.. är ju itne roligt alls..
Den som är lättast att köpa till är svärmor.. hon får samma sak varje år.. en trisslott.. :) Hon önskar sig inget så hon får det från barnen...
Ingen ska vara utan present på julen tycker jag..

På tal om julen.. undrar hur det är med grannen G, har inte hört från honom på ett bra tag nu.. sist vi pratade så bröts samtalet.. vet inte om hans pengar på telekortet tog slut eller vad..
Jag sa ju till honom att om han vill komma hem under jul så är han bjuden till oss.. han trodde inte att han skulle komma, men var inte 100% säker.. ska ta och skriva lite till honom..  och höra så allt är bra med honom..


Kom och tänka på en "dikt" som kusinernas mamma skrev i sin ungdom.. mamma läste den för mig en gång när jag var liten.. men den har verkligen bitit sig fast hos mig.. så nu ska ni få nöjet att läsa den  :)
"I skitande ställning jag läste ditt brev,
 ju mera jag läste ju mera jag sket.
Marken var frusen, det fanns inga löv
Så brevet jag strök i min röv."
 

Tycker den är så klockren så jag tycker fler borde få tillgång till den.. *hahaha*


Jaha.. ska man göra idag då?? hmm.. skulle behöva tvätta och städa lite.. men vi får väl se på den saken..
Ska nog gå bort till en granne och fråga om jag kan låna hans säckkärra så mamma kan få sin tvättmaskin någon gång.. så kanske hennes vän kan koppla in den till henne..
Då slipper hon springa som en jubelåsna framoch tillbaka i tvättstugan.. och mina älskade systrar kan lära sig att tvätta själva.. det enda negativa med det hela är att då kommer hon vilja ha tillbaka sin tvättställning.. vilket betyder att jag får köpa en egen.. :/ men men... viss svinn får man väl räkna med..  :P

Nä, nu ska jag ringa och väcka Kära M.. och se om hon vill snacka lite skit med mig.. ha det bra gott folk!!!

Må Väl!!!

Natten inatt!!!

Jag fick soooooova!!!!!
Till en början såg det väldigt illa ut när vi skulel gå och lägga oss, för då vaknad S och tyckte det var dags att leka lite.. men efter att Älskade C släkt lampan i sovrummet och gett S napp och snuttefilt så var det inte mycket mer med den saken.. vi kunde lugnt somna..

Guud så skönt det var att få sova på riktigt.. en natt med dålig sömn påverkar så mycket..

Igår kom Älskade C hem från jobbet vid lunch och vi åt våfflor tillsammans allihopa.. så mysigt.. :)
Sen när han skulle till att åka så säger han till B "Gå och ta på dig lite kläder så får du följa med"
Sagt och gjort, B följde med Pappa på jobbet.. jissa om han var stolt.. han skulle få jobba med pappa.. Pappa är Idolen, Hjälten, han som aldrig gör fel.. ja, B är om alla andra pojkar.. anser att Pappa är Gud! :)

Så när de hade åkt så kunde jag och lilla S sova en stund.. mysigt som sjutton.. när han väl somnade..


Igår kväll innan det var dags för barnen att sova så gjorde jag en jäkla bra sak med B... han fick ligga på golvet och bara slappna av.. det var inte lätt till en början, men om man gör detta varje kväll så kanske han lär sig att man itne behöver vara full fart från det att an vaknar tills man somnar.. för han tar det verkligen ALDRIG lugnt..
Så det ska vi fortsätta med, varje kväll...


Nu vet jag vart jag ska anmäla någonstans om jag väljer att anmäla läkaren..  eller så kan jag göra så att jag tar kontakt med sjukhuset och ber att få tala med läkarnas chef och läkarna tillsammans.. och fråga hur de tänkte eller rättare, hur de INTE tänkte..  Och säga det att det bästa är INTE att skrämma upp föräldrar på det viset.. och tala om hur jag kände det.. tror faktiskt att det ger mig mer om jag pratar med dom..
Att anmäla hjälper dock människor i framtiden som kanske sitter i samma sits som jag gjorde.. men om jag pratar med dom kanske de bemöter nästkommande människor på bättre sätt OCH gör ordentliga undersökningar innan varningslamporna tänds.. dessutom att få prata med dom och förklara hur jag upplevde det hela hjälper de kanske att förstå.. det kommer iag att hjälpa mig om jag får tala ut med de berörda läkarna tror jag..


Pratade med min bror igår.. har inte pratat med honom på evigheter.. så det kändes jätte bra..
Skulle vilja träffa honom och kunna prata så mycket mer med honom.. men jag vet inte om jag vill säga allt som hänt, för det kommer kanske vinkla hans syn på en person, och jag vill inte förstöra något..
Men en dag kommer han ju få reda på sanningen.. nä, nästa gång jag åker upp ska jag försöka tjuva till mig en stund med hans mamma själv och prata med henne.. hon kanske har råd och kanske kan hjälpa mig med hur jag ska hantera allt.. så att bror inte blir lidande..


Har försökt få tag på info om den Vita Rottweilern som fanns för flera hundra år sedan.. Som engelskmännen avlade fram för att den svarta inte passade in i hovet lika bra.. jag hittar ingen info alls.. inte någonstans..
Om någon som läser detta vet vart man får tag på infon, snälla lägg en kommentar och skicka en länk till mig eller nått.. jag håller på att bli tooookig!!!


SÅ skönt att det äntligen är Fredag.. inte för att jag själv känner av dagarna så.. men det är skönt när Älskade C är hemma.. :)  
Sen ska ju jag och mamma gå på bio idag tror jag.. har inte hört nått från henne, men jag antar att vi ska det.. ska ringa henne sen.. hon ligger nog och sover ännu..
Så ska vi bara komma överens om vilken film vi ska kolla på.. jag var inne på sf.se och tittade lite.. hittade en massa filmer som jag skulle vilja se.. men jag har inte riktigt samma film smak som resten av den kvinnliga världen.. :)  gillar inte typiska "tjej filmer" utan jag vill ha llite mer aktion..
men men.. det finns säkert någon som vi kan komma överens om..

Att jag gillar lite mer aktion.. det är säkert därför som mamma och syster Greta säger att jag aldrig kommer få en dotter.. för jag är en pojkmamma, inte en flickmamma.. :) 
Jag är inte en person som skulle klä upp en dotter med en massa klänningar och pippilottor osv osv..  sen tycker jag mer om när det är lite mer fart.. lite "go"..  så jag får väl titta i stjärnorna efter min efterlängtade dotter.. :)
Eller så får jag försöka igen, och se om det blir en dotter.. annars är jag glad iaf.. jag har mina pojkar.. de bästa som finns!!!
Mina söner är de vackraste, bästa, underbaraste och mest perfekta varelserna som finns.. jo jag vet så säger alla mammor.. men mina är det verkligen.. :P


Nä.. om man ska ta och ta tag i hemmet lite kanske?? behöver städas lite.. sen ska jag ta och tvätta.. för nu måste tvätten vara torr sen sist jag tvättade...
Jag skriver väl senare kan jag tro..  har inte så mycket annat att döda tiden med när S sover och B leker så sött på sitt rum! :)

Må Väl!!!

Inte min natt inatt...

Nej det har det inte varit... S har inte sovit riktigt, utan vaknat hela tiden av olika anledningar..  vet inte om han alls sovit tungt någon gång under natten.. det har jag inte gjort iaf..
Eftersom att jag skulle kunna ge honom nappen om han tappade den, eller lägga honom ner om han sätter sig upp och letar efter snutten eller nappen så har jag legat vid Älskade C´s fötter i stort sett hela natten...
Först efter 4 när S hade fått välling så la jag mig riktigt i sängen för att sova.. gick inge vidare eftersom att S tyckte det var roligare att leka och göra en massa konstiga ljud istället..
Men efter ett tag gick det väl..

Fan alltså.. sovit åt helt fel håll hela natten, dessutom utan en kudde.. det var ju itne tänkt att jag skulle ligga så hela natten så jag flyttade aldrig min kudde ner dit..
Nacken och ryggen skäller på mig just nu för det..

Nej usch och fy.. inte min natt alls..



Satt och tittade på Efterlyst igår, då visade dom några av de som försvunnit men aldrig hittats.. folk har blivit dömda för mord på dem men kropparna är försvunna..
Det fick mig och tänka lite..   Människor har ju försvunnit i alla tider.. undra hur många kroppar som ligger i skogar och i vattendrag i vårt avlånga land som inte hittats och som aldrig kommer hittas..
Det är hemska tankar jag vet, men det är ju ännu mer hemskt för de anhöriga till dessa människor..

Mamma åker till Orsa i slutet av månaden.. Skulle vilja följa med, men jag har inte råd..
Jag ska ju redan åka till Ullared, och det har varit bestämmt lääääänge, dessutom ska jag handla viktiga saker till barnen så jag kan inte ändra mig och åka till Orsa istället..
Hade dock velat åka dit.. saknar alla mostrar och morbröder så mycket.. var där förra sommaren, så det är över ett år sedan jag var där sist..
De har inte sett lilla S.. men men.. någon gång kommer jag ju upp..


GRATTIS Angela till jobbet!!! Är jätte glad för din skull!!

Hmm.. skulle gå till Kära M igår och lämna lite pengar, på vägen möter jag hennes den där hon delar kylskåp med.. :)  så han tar ut egna pengar och ger mig som jag ska ge henne..
Jag visste inte alls vad jag skulle göra eller så... men men.. hoppas det löste sig utan att han fick sova på soffan iaf.. :)


Vet inte vad som hänt med mina älskade katter, iaf den stora.. så gosig som hon är nu vet jag inte när hon var sist..
Hon sover ALLTID inne hos B men inatt kom hon in till oss och sov mellan mig och Älskade C, det har hon inte gjort sedan hon var bebis..
Och vart ajg än går så är hon där och vill mysas och kelas.. jätte mycisgt, men jag blir lite orolig, eftersom att hon itne gjort så förut.. tänk om hon vill tala om att något är fel?!?
Tur att jag ska till vetten om en månad för att vaccinera dom, då kanske vi ska ta en hälsokoll samtidigt så jag vet att allt är bra med henne..
Kan ju vara så iofs att hon bara vill ha samma band igen som jag och hon hade när hon var bebis och ungkatt.. då var jag hennes "mamma" och hon var med mig överallt, förutom på nätterna då sov hon hos B..
Jag hade då sånt band till henne att jag hade kunnat gå ut med henne och haft henne lös, men ändå inte behövt vara orolig att hon skulle försvinna..
Hon gick aldrig ifrån mig, och var det något som skrämde henne så kunde jag alltid få henne att komma fram ur buskarna och hoppa upp i min famn..

Men efter ett tag så försämrades bandet mellan oss.. jag gav väl det till B, men på senare tid så har det alltså kommit tillbaka mer och mer.. hon lyssnar lika bra igen som hon gjorde förr..  Tillochmed den lilla börjar lyssna riktigt bra nu, fast fortfarande så är hon lite olydig och gör en massa hyss.. men men.. hon är ju kattunge fortfarande...


Till er som läser min blogg regelbundet..
Eftersom att jag har väldans lite att göra på dagarna så kan det vara så att jag har hunnit skriva några inlägg sedan ni läste det sista..
Bara så ni vet det mina vänner!! :)

Nu ska jag kolla om S vill sova lite kanske..  iså fall ska jag fråga B om jag också får sova en liten stund.. mmm.. så skönt det skulle varit..

Må Väl!!

En blogg värd att läsa!!!

Ja det är det verkligen.. har suttit och skummat igenom den lite..
ska läsa den ordentligt imorgon..

Men för er som har tid så läs, den är intressant, hemsk, verklig, fruktansvärd och fylld av kärlek och stolthet..

englasmamma.blogspot.com

En blogg värd att uppmärksammas!!!

Lite Allt Möjligt



Måste köpa lite hårfärg denna månad, ska göra ett nytt försök att bli blond igen.. saknar ju min vanliga hårfärg..
Sen ska jag coh Mickis åka till Maria i helgen kanske och få naglarna fixade.. måste ringa Maria och kolla om hon har tid bara.. så måste Mickis kolla så inte hon ska ner till skåne med power ranger..
Jag hoppas jag hoppas.. skulle bli sååå fint om jag fick ordning på naglarna och blev blond igen.. :)


Hoppas det går att lösa så att jag och Kära M kan åka till Ullared i slutet av oktober.. hon ska fråga sin kära svägerska om hon kan köra oss.. eftersom att hon är lika shopping glad som vi är så tror jag inte det är ett problem..
Måste dit.. ska ju handla alla julklappar..
och lite vinterkläder till barnen..
Sen skulle det inte göra ont någonstans om det fanns pengar över så jag fick shoppa något roligt hem också.. :)
Måste iaf kolla efter ett par lila gardiner som ska vara i mitt kök, efter att jag målat om det.. :)

Pratade om Bröllop idag med Kära M, hon berättade att hennes bror och hans flickvän ska gifta sig på en strand.. så vackert..
Eftersom att jag inte gillar havet, utan föredrar skog och sjöar, så tänkte jag då i samma stund att jag nog hellre skulle gifta mig i en skog, eller ja i närheten iaf i ett vackert landskap.. helst med en sjö i närheten.. och vad säger Kära M då.. jo: " Jag vill itne gifta mig i kyrkan längre, men inte på en strand heller som dom ska, utan i skogen" hmm.. vi tänker så lika ibland så det är helt vrickat.. :)
Men så är det väl med riktigt bra och nära vänner.. man blir så nära och bra vänner just för att man är så lika och har liknande drömmar, mål, önskningar, tankar och åsikter!

Började samtidigt i detta samtal att fundera på hur min brudklänning ska se ut den dag jag gifter mig..
och jag är ju ingen vit brud.. jag har ju redan 2 barn.. så jag funderar på att ha en vit klänning men med ett transparant tyg över som går i lavendel lila, eller pärlemor.. mest åt det lila hållet dock..
Och jag har ju redan bestämmt mig för en ring.. :) INTE dyr alls.. om man jämnför med de andra.. min kostar mindre än 2000:-  en vanlig ring med ett hjärta, och i hjärtat så ska det vara en lila sten.. tror att det är Onyx stenen som är lila..
Japp, jag är tokig i LILA!!!! finns det en vackrare färg så säg..





Ute är det riktigt höst väder.. regn..
Alla ni som är ute tycker säkert att det är ett skitväder.. men jag är nöjd. :)
Älskar hösten med sina vackra färger.. nu har dock träden tappat alla vackra gula, oranga och röda löv.. så de ligger i högar på marken.. men ändå.. hösten är vacker.. med eller utan regn..

Tittar ut över de relativt få träd man ser härifrån och det är ju så fantastiskt med alla olika färgerna på löven, de löv som sitter kvar..
Mörkret kommer tidigare på kvällarna, igår så tände jag och Älskade C ljus när vi satt i soffan och kramades.. så mysigt..
Känner ett lugn inom mig som bara kommer med hösten..  i lugnet ligger också en hel del förväntan.. förväntan på julen och all jul pynt som ska fixas.. Alla förberedelser inför denna dag som bara är till för barnen enligt mig.
Ska li sååå mysigt och se båda pojkarna öppna sina klappar.. älskar att se när de ler.. inte bara ler med munnen, utan när de ler med ögonen och man ser hur glada de är.
Ska fjäskalite för Mamma och kolla om hon och systrarna ska komma hit och fira med oss.. eftersom att Älskade C´s mamma och syster ska komma hit så kan ju itne vi bara springa iväg.. inte speciellt trevligt kanske..



Så Mamma och systrar får nog ta och komma hit på den dagen..

Sen har jag funderat lite på vad man ska gra på nyår.. jo jag vet att det är ett tag kvar, men jag funderar iaf..
Ska nog testa ett nytt recept som jag tänkt sno från grannen.. :)
Coca Cola Kyckling.. japp, ni läste rätt.. man kokar tydligen en hel kyckling i coca cola, och så ska det koka så länge att kycklingen lossnar från benet bara man tar i det nästan..
Flera stycken har testat det och säger att det är jätte gott.. så mm.. jag funderar.. annars kan vi ju alltid låna mammas raclette (stavning?) och göra mat med den..mm.. så jäkla gott alltså..

Nja.. funderar funderar.. mina planer och funderingar måste ju klaffa med Älskade C´s också.. :)
Kanske man ska bjuda hit lite folk då och ha mysig middag med en lugn och mysig kväll, stå i fönstren och kolla på raketer.. låta barnen vara vakna länge och springa runt och ha roligt..
Tja, det tåls att tänka på..

Tack Kär M för din kommentar i förra blogginlägget..  Du är så söt så!!
Inte min mening att u skulle få en känslostorm dock.. men men.. :)

Nä, nu kommer Mickis snart.. så jag ska sluta häcka här..
Må Väl!

Kärleken Är Störst!

Igår kväll så låg jag och Älskade C i soffan och myste och tittade på film..  Kramades och myste..
Sen var det lika mysigt när vi gick och la oss.. Massa mys och en massa kärlek..

Älskar honom nått enormt.. och jag är lika löjligt kär idag som jag var för 6 år sedan när vi träffades. Det pirrar i magen av spänning när han ringer och ber mig gå ut för han vill äta lunch med mig..
Alla de gånger det inte är planerat att man ska träffas men gör det ändå så pirrar det som av fjärilar i magen.
Och att se han komma gående..mmm.. Älskar det. Hans hållning är så stolt och han är ju så förbannat snygg. :)




Att han kom i min väg när han gjorde det var nog det bästa som hänt i mitt liv.. för med honom följde ett lugn och 2 underbara pojkar.
Vissa tycker han ser ut som.. tja.. jag vet inte.. en gangster eller nått.. men han är världens goaste Nalle Björn... skulle aldrig göra en fluga förnär..
Men jag tycker bara att han är snygg, vacker att titta på och så otroligt sexig..
Ibland när han tittar på mig känns det som om allt annat stannar upp, allt annat upphör att existera..


Han är min bästa och närmaste vän, ingen känner mig så som han..
Han har gjort mer för mig än vad han själv vet.. inte nog med lugnet han kom med, han visade mig att jag var någon, någon värd att älska för mig själv..
Han gav mig ett skjälvförtroende, han gav mig styrkan.. men på ett sätt så han inte gör mig beroende av honom..
Han plockade fram den styrkan som fanns inom mig, som finns inom alla människor fast på vissa sitter den långt in.. som den gjorde på mig..
Han lärde mig att jag inte behöver en man för att klara livets hårda skola, det enda jag behövde var migsjälv och mina erfarenheter för att kunna passera nästa milstolpe i livet..

Han säger en helt annan sak, men han gör det mesta för mig..  :P  Han vill inte låta som om han är en toffel eller mes, men det mesta jag ber honom om gör han, och jag älskar honom för det..
Tycker han är så söt när han försöker visa en sida av sigsjälv som inte finns..  :)
Älskar att han är med på de flesta av mina knasiga upptåg.. :)

Älskar att se hur han leker med barnen.. hur han på någon sekund kan förvandlas till den mest barnsliga som finna här hemma... för att i nästa sekund vara lika lugn och bestämd som vanligt.

Han är mannen som aldrig blir arg, för att han tycker det är onödigt att ödsla energi på att vara arg eller hatisk, men kan spendera den energin till annat, leka med barnen, skratta, göra nått vettigt, eller sitta framför datorn.. :)
Han är en av de mest ärliga människor på denna jord..  säger vad han tycker och tänker, och är det någon som han ogillar, så spenderar han inte tid på att irritera sig, utan helt enkelt struntar i denna människa och lägger hellre energi på dom som betyder något för honom.


När jag hade fött vår andra pojke, så satt jag och funderade en hel del på vad C betydde för mig, och ett annat ord än ALLT kan inte beskriva..
Han är ju anledningen till att vi har våra vackra underbara söner, han är anledningen till att jag mår så bra som jag gör..
Han för så mycket gott med sig.


Vissa tror att bara för att vi inte pussas och kramas jämt så är kärleken död.. det är fel..
Vi har en massa kärlek kvar, men väljer att ha våra stunder när vi är ensamma..  När vi har våra stunder för mys och kram så vill vi vara själva, det är ju bara till för oss..
Sen är ju inte älskade C en sån person som visar allt offentligt.. vad som försigår i hans hjärta är bara till för de som är där att se.. inte alla andra..
Så Älskade vänner.. Kärleken kan, och gör, blomma lika starkt efter 6 års förhållande med diverse motgångar och händelser..

Ja, vi har ju gått igenom det mesta tillsammans.. och för var sak så blir vi tillsammans starkare, vi blir mer och mer enade.  Och med det så växer kärleken.
Finns ingen jag hellre skulle dela mitt liv med, finns ingen annan jag skulle vilja åldras med.. Finns INGEN jag hellre skulle ha som pappa till  mina barn!!!
Vi Är Allierade, Vi Står Enade, Vi Är Ett!!




Mina 3 pojkar betyder så mycket för mig att orden som finns inte räcker till!!
Kärleken är Störst!!

Dagen för avslut...

...är här..
Ja, idag ska vi på möte på Soc, och få ett avslut och så ska väl utredningen läggas ner.. så skönt att äntligen få gå och prata med dom..


Ringde nyss till sjukhuset också för att få journalen..
Den var tydligen inte helt klar, all text fanns inte där och en läkare ska signera det hela så arkivet vet att det är klart..
Så nu ska jag sätta mig och skriva ett brev som ska skickas in, så skickar de journalen till mig så snart allt är klart med den..
Sen ska denna läkare få sig en hel bunt med ris..


Måste komma ihåg att skicka in dagens ros till sjuksköterskan Maria också.. helt underbar människa.. fy vad mycket stöd vi fick av henne.. utan henne där tror jag det hela hade varit 100 ggr värre..




Känns bra att Kära M mär bra igen och att allt löst sig för henne.. hoppas hon lyssnar till det jag säger till henne.. att hon förtjänar allt det som är bra i hennes liv nu..

Men det finns en annan som lider..  känns inte bra.. tycker inte om när folk lider..  ibland känner jag av deras sorg och kan bli deprimerad själv, trotts att jag inte har något att vara ledsen för..

Ämneshopp.. som vanligt.. :)
Pratade med Mamma igår, vi ska nog åka till Ullared 28 oktober.. *JIPPIE* Ska kolla med Fiona om hon ska med hon också..  Ska köpa julklappar.. sen är det överstökat, och man slipper julruschen.. så skönt..
Finns det något värre än att gå inne i 5:an från början av November tills dagen innan julafton.. tom, julafton självt är en dag man ska undvika stan.. man blir ju sönderstressad av att bara finnas när man är där..
Älskar att åka till Ullared.. allt är så mycket billigare och även om man spenderar mycket mer än vad man i vanliga fall gör, så får man dessutom en hel drös mer saker för pengarna där..

Sist vi var där shoppade vi för 2500:- och vi fick nya kläder till mig, B och Älskade C.. samt en del saker till hemmet..
för de pengarna hade vi inte en fått hälften i en vanlig affär..


Ämneshopp igen.
På fredag ska jag på bio med min älskade Mamma.. hons ka bjuda mig.. :)  för att jag fyllde 25 förra veckan..
fan bara hälten till 50.. och en 4:de del till 100..

B är hemma från dagis idag.. han har en hemskt hosta och lite feber.. Men är lika pigg som vanligt.. :)
Nu sitter han och leker med sin bror här på golvet i v-rummet.. dom är så söta när dom leker tillsammans och man får höra hur hjärtligt de skrattar när de är tillsammans.. Älskade pojkar!!

Fick reda på vem det var som trackat mig på facebook.. din apa "Patrik"... vet du hur förbannad jag var på dig eller???
Skitstövel....

Annars händer det inte så mycket idag tror jag.. har iaf inget mer att skriva än så länge.. kanske skriver efter mötet och talar om hur det gick och vad som sades..

Må Väl!!

Ny Soffa!!!

Japp.. eller ja, inte riktigt då..
Men det ser ut som det.. :)  Älskade C trollade fram pengar till mig igår så jag åkte och köpte det beige överdraget till soffan.. såååå fint..
Jag hade ju tvättat det vita med klorin, men det blev inte bra.. vissa fläckar blev dessutom större efter tvätten än vad de var innan.. så jag var väldigt upprörd igår innan jag åkte till ikea..



Nu funderar jag på att färga det vita öerdraget när jag har råd att köpa färg till det..
Tror det ska bli rött.. inte klar rött och inte vinrött, men någonstans där emellan.. så att det ser juligt ut på vintern, men att man ska kunna ha det annars också utan att det ser jätte juligt ut.. hoppas ni fattar mina skumma förklaringar.. :)

Nä, nu ska jag göra lite mat...
Skriver kanske mera senare!

Må Väl!!

Älskar....

...när ni kommenterar.. :)
Tycker det är skitkul. så fortsätt med det.. oftare.. :)


Jaha.. Då fick S sova hos oss inatt för att det lät som om han skulle kräkas igår kväll, och då måste han sove brevid mamma som kan ha koll på honom.. Vilket betyder mycket lite sömn och upp kl 06:00 för då är S klar med sin sömn... :/
Så inatt är det tillbaka i hans säng som gäller..


Igår gick jag och B hem till grannarna så pojkarna fick leka av sig lite.. vi var inte hemma förän vid 21:00 och då hade grannarna följt med för att låna film, så B kom inte i säng förän vid 22 tror jag..  så han den stackarn sover fortfarande.. stände in till hans rum så inte S väcker honom..  Men huvudsaken är ju att pojkarna hade väldans kul igår iaf..

S kryper runt och leker som sjutton och låter som en liten flicka när han får sina glädje tjut...
Älskade C ligger och försöker sova liiiite mer...  men kom upp eftersom att han insåg att det inte gick bra när S är på hugget.. :)


Tro om man ska gå och köpa lite god frukost... hmm.. ska fundera lite till.. affären har ju itne öppnat ännu iaf..

Igår gjorde jag Ersins gryta.. tror inte jag gjorde den helt rätt, men det blev jätte gott iaf.. C tyckte dock att jag skulle bestämma mig i fortsättningen, antingen Chilli con Carne eller köttgryta.. :) Tydligen tyckte han att det smakade som Chilli.. jaja... :)
Jag tyckte det var gott och det var ju huvudsaken.. *haha*
Jag och B...


Har funderat mycket på det här med tacksägelse sen jag skrev det sist..
Det är väldigt synd att vi itne firar det verkligen, om vi gjorde det kanske folk i allmänhet skulle bli mer tacksamma över det de har, och ha en annan attityd gentemot sina medmänniskor.

Därför tycker jag att när det är tacksägelse dagen så tackar vi de vi har runt oss, för vad det nu må vara som den/dom gjort för oss, eller fortfarande gör för oss..
Tänk vad glada folk skulle bli om man talade om för dom hur mycket de betyder för en..
Så tycker jag att vi gör mina vänner.. tackar våra nära och kära för att vi har previlegiet (stavning?) att ha dom i vår närhet och som vänner.

Nä, nu ska jag glo runt lite på mina nära och käras bloggar och se hur deras helg varit hittills.. :)
Må Väl!

Fredagen

Ja igår kom flickorna Syster Greta och Grisen hit för att hälsa på och säga lite Grattis till mig.. :)
Fy vad kul det är att träffa dom.. varje gång jag träffar dom är lika rolig..
kan få sånna skrattanfall så det är helt sjukt.. speciellt när Grisen visar varför hon fick just det djuret tilldelat till sig.. :) Älskar dig Gumms..


Så var Grannarna här med sin son Liam, så B fick leka av sig en hel del innan läggdags..  Så härligt och se dom 2 leka för de ligger på samma nivå.. Annars kan B leka lite "tufft" för andra barn men han och Liam leker likadant.. så det är så kul att se..  Ska ringa de senare idag också så pojkarna kan leka av sig lite..  Tråkigt med vädret bara, annars kunde man varit ute med dom så de verkligen fick röra på sig, men men.. så länge de har nått att göra iaf..


Lilla S charmade till sig all uppmärksamhet innan det var dags för honom att sova.. han fick ju lov att visa alla hur duktig han är när han går mellan möblerna och att han kan klappa händer och vinka.. :) Och alla faller för hans lilla bustricks..

Även inatt har han faktiskt fått sova i egen säng hela natten... och även imorse sov han längre än han brukar när han sover hos oss.. han vaknade inte förän vad 8... så jävla skönt..
B gick upp med Älskade C och fick frukost och satte sig framför barnkanalen tills vi vaknade..
Dock så vaknade Älskade C denna natt när jag skulle ge S mat, det var ju itne bra, men det var nog för att har beredde ut sig så förbannat inatt.. fan jag fick ju hans knän i ryggen när jag låg och matade S...
Jaja..  allt är bättre iaf när S sover i egen säng..

Jo just det, han fick ju också somna där själv..
Jag gick in några gånger för att lägga honom ner när han ställt sig upp, men till slut så slutade han skrika när han inte såg mig och la sig bara för att mysa, vilket resulterade i att han somnade så gott så.. :)
Så träningen är igång för fullt nu... både för Mamma (Mig) och Lilla S..


Tänkte att jag ska sätta igång och vika den torra tvätten snart och fylla på med det som ligger i tvättkorgen...
Ska kolla om sofföverdraget har torkat också...
Skulle vara skönt om det hade det så man slipper ha lakan över kuddarna.. ser lite tattigt ut.. men men.. kanske kan vi köpa ett nytt överdrag.. :)
*JAG VILL JAG VILL JAG VILL JAG VILL JAG VILL*


Nu är det slut på fantasin.. så jag har inget mer roligt att skriva..
Kanske uppdaterar senare!!!

Må Väl!!!

Kollade igenom....

...min gamla blogg på Lunar, så nu skriver jag in det här.. 

Sön 18 Juni 2006
GÅRDAGEN   
...blev roligare än väntat.. :) först så träffade jag Nathalie för första gången på evigheter... sen var det grilldags... riktigt kul det med, för det var många roliga människor med... :) Sen mötte jag Jenny hemma hos mig, så drog vi ner till Labban och försökte övertala Malin till att följa med in till stan.. misslyckat! Hon hoppade av spårvagnen efter 3 hållplatser... Men jag och Jenny hade kul när vi kom in på trädgårn... dansade hela natten och hade väldigt trevligt.. träffade jennys kompisar där inne... Och Nikko med, fast han var ju dygnrak redan början av kvällen, så han hörde man knappt vad han sa... :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sön 6 Augusti 2006

DET BORDE INTE HA VARIT DU...  
..du skulle ju se dina barn växa upp... Du hade mycket tid kvar... Du hann inte ens bli 25 år. Det var så mycket du skulle fått uppleva, men hann inte. Ditt liv togs ifrån dig alldeles för tidigt. Jag kände dig inte så bra, men tillräckligt för att veta att du inte förtjänade detta öde, tillräckligt för att veta att du aldrig gjorde någon något ont. Det är så orättvist... Vi pratar om dig varje gång vi ses eller hörs.. Du var ortoligt stark, klarade alla hinder som sattes ut för dig, och du gjorde det utan klagan.

Jag drömde om dig förra natten, undrar om det var så att du var här för att besvara frågor jag troligen aldrig kommer få svar på, eller om det bara var en dröm...? Men om det var en dröm, hur kunde du då ge mig ett svar som stämde så bra in på verkligeheten?

På fredag ska vi säga adjö till dig, det känns fortfarande så overkligt.. Väntar på att få ett samtal där någon säger att det hela bara är ett sjukt skämt... Du kan väl inte vara borta...eller? Jag kommer på begravningen, dels för att ta farväl, och dels för att stötta henne... Hon faller i bitar, och jag vill stötta henne så gott jag kan.

Du finns i allas tankar dagligen, du är saknad av alla! Hoppas du nu funnit frid Jenny!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 Juli 2007

HAN LÄMNADE DENNA PLATS...
....idag.. min morfar har fått idag... Han somnade lugnt in, och saknaden efter honom är enorm..

Du har alltid funnits där, Du gav mig de bästa minnena från min barndom, Ingen kan någonsin ta din plats.. ingen kan någonsin mätas med dig.. Du var helt enkelt Den Bästa! Minnen ramlar fram, minnen som legat gömda sedan länge tillbaka kommer nu fram i ljuset o visar sig.. Minnena som kommer hålla dig vid liv inom mig resten av mitt liv..

Din smärta är äntligen borta, ditt lidande är slut.. saknaden du kände kommer aldrig igen, nu är du hemma igen.. Du är där du ska vara, med den människa du ska vara.. Den du alltid älskat, den du alltid hedrat.. är lycklig för din skull att du äntligen fick se henne igen.. Du har saknat henne sedan hon lämnade denna plats, du har längtat hem ända sedan dess.. för hemma är där din älskade är.. men nu är ni tillsammans igen, Du o Mormor för alltid!

Men jag kommer ändå att sakna dig tills den dagen vi ses igen.. kommer alltid att vårda minnet av dig.. Du kommer alltid att finnas där.. Älskar dig, hälsa mormor.. men vi ses igen, det kommer ta lite tid... men dagen kommer då vi återigen kan prata om gamla minnen.. Tills dess sitter ni på ett moln med guldkant o vakar, och vi minns.. Minne er med glädje o lycka!


Inatt kom sorgen med besked.. inatt släppte chocken... Minnen haglade förbi... Tårarna rann som vatten fall, gick inte att stoppa.. Tänk att underbara minnen kan göra så ont...

Du var som den pappan jag aldrig hade, du gjorde allt för mig och mycket mer.. Du kände min kärlek till hundar, och därför tog du mig alltid dit där det fanns valpar.. Kommer ihåg när du ja o mormor sov i jaktstugan, bara för att göra något annorlunda, våra bilturer ut till skogen för att titta efter björn, aldrig såg vi björn men vi åkte runt o hade trevligt, vi åkte ut i skogen för att plocka bär och du lärde mig rensa: "2 in i munnen o en ner i skålen." Du lärde mig spela 5 kort o skitgubbe, men lät alltid mig vinna... :) Du lärde mig göra riktig "macka" vilket ingen annan vet vad det är... När jag skulle byta cyckel från tre till två hjuling kämpade du o mamma länge med att få mig till att inte ramla.. Du fixade en lekstuga till mig så jag kunde "göra mat" med vinbären o krusbären.. Du körde mig alltid vart än jag ville, och när jag blev äldre o klarade mig själv lite mer fixade du så jag kunde cykla... Du lät mig följa med o köra gräsklipparen när jag var liten, och sedan lärde du mig att köra den själv... Vi brukade gå runt på gården o titta och du berättade hur allt sett ut i din ungdom, var hästen stått i stallet.. vart stallet stått från början.. du berättade hur ni flyttat stallet när du byggde ditt hus.. du visade hur vårat släkt märke ser ut. (finns på en stock i stallet) Kommer ihåg när jag var liten o hade varit i leksaks affären med mamma, o hon ville inte köpa en my little pony jag såg där.. jag var jätte arg på henne.. dagen efter åkte jag hem till er och så berättade jag för dig om detta... så åkte vi ner till affären och du frågade vilken det var.. jag tog den, då sa du att jag fick ta en till... jag blev jätte lycklig, mamma blev dock nog itne lika lycklig eftersom att jag redan innan hade ett trettiotal... :) Du lärde mig uppskatta skogens skönhet, att man måste förtjäna något om man vill ha det...oftast!! :) Allt ni gjort för mig, och allt ni lärt mig finns inom mig.. så länge jag minns så lever ni inom mig.. jag kommer aldrig glömma!

Du var helt enkelt den bästa Morfarn som fanns.. vem vill inte ha en morfar eller pappa som du?? Du och Mormor, två av de absolut bästa människorna i världen! Jag, mamma och alla mostrar/morbröder har haft tur som fått växa upp med er.. Ingen kommer någonsin kunna mätas med er!

Sorgen är tung att bära.. Men vetskapen om att ni har varandra gör det lite lättare.. Ni är föralltid ihågkomna.. Älskar o saknar er så förbannat mycket!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inget roligt inlägg.. men det är saker jag vill spara!!!! 


 

Natten...

Denna natten har jag nog fått sova ut mer än jag gjort på flera månader!!! Helt underbart!

S har nämligen fått sova i sin egna säng HELA natten... alla ni som inte känner mig, så här är det:
Jag är väldigt orolig och nojjig av mig när det gäller mina barn... Tycker om att ha de nära så jag vet att inget händer dom. Så minstingen har fått sova hos oss istort sett hela tiden tills nu för att jag är så förbaskat rädd för "plötslig Spädbarns död"... har då sovit med min hand på hans mage så jag vet att  han andas hela tiden..



Men nu tycker jag att det börjar bli dags för honom att sova i egen säng, så att han en dag inom en någorlunda kort framtid kan ta över sin storebrors säng och sova i deras rum.. (om en så där 4-6 månader, beror ju på)
Så han fick faktiskt somna i sin säng, och när han vaknade i natt och i morse för att han ville ha mat, ja då la jag mig med kudden vid fotändan, så jag kunde byta från flaska till napp när vällingen var slut, sen när han var klar så flyttade jag tillbaka..
Så jag och Älskade C hade sängen för oss själva.. som det ska vara.. :) Underbart..


Kändes underbart att kunna slappna av helt när jag sov inatt.. och mysigt som sjutton var det att vi inte hade en massa barn i sängen.. :)
Jag kan ju itne slappna av när S ligger brevid oss, eftersom att jag måste vakna när han vaknar.. så att han inte ramlar ner från sängen, eller skadar sig på annat vis.. men i sin egna säng så kan han inte skada sig..  bara bli lite upprörd över att Mamma inte tar upp honom på en gång så han får leka. :)

Igår var Maria med familj här, och så hade de med sig sin vovve Aras.. mysgris-hund.. :)
och B fick leka med hennes döttrar en hel del.. så kul för honom.. :)


Nu leker pojkarna tillsammans inne på deras rum.. :) mina underbara barn.  Det är så underbart att höra och se dom leka tillsammans trotts den stora åldersskillnaden..
B är ju helt fantastisk!! Så väldans duktig på att ta till sig sin bror, så snäll (oftast).. 
Ja, mina barn är det bästa som hänt mig!!!  Dom och min älskade C.. Tck gode Gud att min och hans väg gick ihop när de gjorde det!!!

Snart kommer "tacksägelsedagen".. undrar varför vi i sverige inte firar den...  det tycker jag faktiskt att vi borde..
Visa uppskattning för allt vi har i våra liv, och tacka alla de som finns i vår närhet just för deras kamratskap, vänlighet och den hjälp vi får av dom när saker inte går som vi önskar!!
Därför tänker jag avsluta dagens första inlägg med att tacka de underbara människor jag har i mitt liv!!!

Tack Till:
* Syster Greta, Behöver inte utveckla det så mycket.. du vet allt och du har hjälpt mig upp otaliga gånger!

* Mickis, underbar lyssnare, som även lyssnar på det som inte sägs och alltid är där för att räcka ut en hjälpande hand.

* Kära M, Vi delar många intressen och mål i livet.. Lyssnar och förstår alltid! Om inte du hade funnits i mitt liv, vem hade jag då delat skitsnacket med? :P

* Angela, Så snäll och så äkta! Vill alltid alla väl..

* Mamma, Behövs några ord? Min mamma är min bästa vän! Ordet bäst räcker inte till här!

* Systrarna N&S, Ställer alltid upp, älskar er så fruktansvärt mycket!

* Hilton, även om vi inte umgås regelbundet längre, så vet jag alltid att du finns där... Fy så roligt vi kan ha ibland åt varandra.. finns få människor som får mig att skratta som du!

* Älskade C, Kom in i mitt liv och tog mig med storm.. vände upp och ner på alla mina värderingar.. Förde med sig lugnet in i mitt liv, Han är mitt livs stora kärlek, han har hjälpt mig upp fler gånger än jag kan räkna och alltid utan att han själv varit medveten om det, han gav mig det bästa jag har idag. Det finns mycket att säga om denna man! Men vi sparar det till en annan dag när en hel kärleksförklaring kommer. :)  Men det Bästa av allt är att Han är MIN! :P

Jag har inte glömt er andra...  men att sitta och skriva ner alla.. det orkar jag helt enkelt inte..
Dessa delar jag min vardag med nästan varje dag!!
Underbara människor!!

Må Väl Gott Folk!

Förebilder!

Har den senaste tiden funderat mycket på förebilder..
När jag var liten hade jag en förebild.. min Morfar.. han var Gud i mina ögon.. allt han gjorde det skulle jag göra.. jag skulle bli jägare med hund, jag skulle aldrig konfimera (stavning?) mig någonsin eftersom att han aldrig gjort det.. (vilket jag heller inte gjort, men av andra anledningar)
Verkligen allt han gjorde skulle jag göra.. Morfars flicka hela vägen ut alltså...

Men nu när jag är vuxen, har barn osv osv.. så resonerar jag lite annorlunda än vad jag gjorde som 5-7 åring.. :)
Missförstå inte.. min morfar är och kommer alltid vara min favorit och satt högt uppe på en pedistal!!!

Men det finns 2 andra som jag insett är mina största förebilder i livet.. Min mamma och min mormor..

Min mormor var 9 barns mor, som jobbade som sjuksköterska och var bondmora, men glömde ALDRIG av sina barn behov.. hon var en riktig bull mormor, som kunde allt och som alltid fanns där med betryggande svar i de mest svårlösta situationer..
Hon höll reda på allt om sina barn och barnbarn, och de gick alltid först.. Finns inget som hon inte skulle gjort för sin familj..
Hon var stålmormor.. Dessutom hade hon en enorm intution, hon visste när det var allvar och när det var en liten små sak som man kunde sturnta i..
Mina kusiners mamma berättade en gång för mig om den första gången min morfar fick hjärtinfarkt..
Släkten hade då suttit i väntrummet och varit ledsna och oroliga för de visste inte hur operationen skulle sluta.. många grät.. men inte mormor.. Kusinernas mamma frågade då varför mormor inte grät och hon svarade lugnt: "Det finns ingen anledning, han överlever ju, han är hemma om några dagar igen och lika pigg som vanligt"

Det blev som hon sagt..  Det var så mycket som hon bara "visste"..
Och jag tror/vet att inte ens idag då hon vilat på en annan plats än jorden i lite mer än 7 år så vilar hon inte riktigt iaf.. hon håller sin hand över oss som finns här kvar..
Känner hennes närvara när jag som bäst behöver den.. Hon vakade över min stora son när han var liten, och jag är övertygad om att hon lekte med honom då.. han kunde nämligen ligga i sin säng och skratta så där hjärtligt som bara barn kan, som om någon kittlade honm..men ingen fanns där att se.. iaf inte för oss "stängda" människor..
Sen visade hon sig för min son samma kväll som mamma ringde och talade om att morfar var sjuk..  Hon måste även förmedlat till mig på något vis, för jag visste exakt vad mamma skulle säga när hon ringde..

Lite ämneshoppning igen då..
Min älskade mormor "varnade" mig 1,5 år innan min morfar gick vidare, för att det skulle hända.. hon visade mig vad det skulle vara för väder, vilken årstid, tid på dygnet och att det var runt midsommar +-1-2 veckor..
Allt stämmde. jag är nu övertygad om att hon varnade mig för att hon visste hur hårt jag skulle ta hans bortgång..


Tillbaka till ämnet igen.. .
Mormor var en otroligt stark kvinna, som visste vad hon ville och fick det..
Hon var dessutom oerhört smart..  hon var frun som utåtsett stod bakom sin man som en skugga och följde honom i allt, men i själva verket var det hon som på ett väldigt diskret sätt påverkade morfar att välja de vägarna hon ansåg vara mest vinnande för familjen.. nu menar jag inte ekonomiskt vinnande...  utan mer kärleksfullt vinnande, harmoni, lugn, osv osv..  Hon var en kvinna som inte kan beskrivas i ord hur fantastisk hon var.. hon måste upplevats för att man ska förstå..  Men bättre kommer aldrig att finnas i mina ögon!!!


Min mamma då..
Hon är också en kvinna med oerhörd styrka, omtanke och kärlek.. har ju skrivit om henne i ett tidigare inlägg, så så mycket behöver jag inte skriva.. men hon är också helt fenomenal!!
Jag beundrar henne enormt och allt hon lärt mig.. Bättre mamma.. nja, det finns nog inte!!!

Mina Kusiners Mamma är också en förebild för mig..
men det har jag inte riktigt kommit underfund med förän på senare dagar...
Hon står för följande saker för mig:
*acceptans
*hamroni
*gränslös kärlek
*omtanke
*lugn
Hon är en människa som jag tror de flesta kan få förstroende för, och det är förståligt..
Man kan prata med henne om allt, speciellt om sorg och om det andliga..

När min morfar gick bort, strax innan begravningen så gick jag upp till henne när jag var i orsa för att prata med henne..
Hon har ett sånt inre lugn så det påverkar den mest stressade på ett bra sätt.. Tror att hon hjälper/hjälpt många utan att hon själv vet om det!!  Det är tryggt att gråta ut hos henne, (det är det ju hos mamma också, men eftersom att mammor oftast står så nära är det ibland lättare att gråta hos någon som inte är såå nära, beroende på situationen)
Hon är bra att prata med om man har ett problem för hon har förmågan att se objektivt på det flesta saker..
Hon ser saker som man kanske inte annars berättar, men bara det att hon ser sanningen i ens ögon gör det lättare att uthärda när man itne vill öppna sig!


Ja, det är stora förebilder för mig..
Och den största delen av hur jag är som människa idag har formats av dessa människor..
Jag hoppas att jag kommer klara av att ge mina söner samma godhjärtade hjälp i deras liv som jag fått av familj och släkt i min närhet!!

Blod är tjockare än vatten!! Släkten och Familjen är det viktigaste vi har, så ta hand om eran familj... vem annars har du när vinden vänder och vattnet stiger?

Tänkte att jag ska lägga in en dikt som jag skrev i sorg när vi väntade på begravning för min morfar..

Sorgen kommer med raska kliv
Rädslan hänger ivrigt efter
Ångesten och Paniken är redan framme
Chocken har gjort sitt och lämnat besked
Kvar finns förtvivlan och tomheten
Kärleken är den starkaste och kommer aldrig lämna fältet
Också smärtan håller sig kvar ett bra tag
Tårarna börjar bilda armé Snart är det dags att bege sig ut i krig
Ett krig mot Sorgen med Kärleken i spetsen



Nu får det vara slut bloggat för min del idag, nu är det dags att städa!

 Må Väl!!

Förresten

Jag tycker det är skitkul när ni kommenterar saker jag skrivit.. fortsätt med det.. :)

I´m Back!

Så, då har man ringt till soc då.. det gjorde jag igår.. och talade om för dom att de skött allt väldigt dåligt eftersom att vi itne blivit kallade till något möte..
De måste ju fatta att det är jobbigt för oss..
Så nu ska vi på avslutningsmöte på tisdag.. det mötet är endast till för vår skull, så vi får ett avslut och för att vi ska veta att de lägger ner hela skiten... känns väldigt bra faktiskt..

Så snart är det ute ur världen... stormen är utriden.. :)

Idag ska jag städa.. så mycket som möjligt...  för imorn får vi besök. Maria kommer hit och hälsar på.. och jag hatar ju att visa upp mitt hem stöckigt så lite tädning är väl på sin plats..
Fast jag måste städa vilket fall som helst... har en och annan ökenbuske som flyger runt i vinden här hemma... det är nackdelen med katt.. men men...
Nu ska städas.. bara jag lämnat B på dagis så..

Sen kommer min älskade mamma och lånar tvättställningarna.. mina systrar har nog fått lite skäll för att de aldrig kommer med kläder som ska tvättas så nu har min stackars mamma fullt med tvätt och ska tvätta som en tok idag..
Hade jag också behövt, men jag tar det till helgen..

På fredag kommer syster Greta och Grisen och hälsar på... eftersom att det inte blev något firande så tyckte de att då kommer de hit och sitter här med oss och tar det lugnt.. bara vara social och trevlig.. :)  Ska bli kul för Gris har inte varit här sen jag flyttade hit tror jag.. hon och hennes man hjälte till med flytten då..

Nu har jag kommit underfund med hur man lägger upp länkar så nu på sidan av mina blogginlägg kan man se länkar till mina nära och käras bloggar..
fun reading! :)


Ja det händer ju som sagt en hel del saker nu... både för mig och med folk i min närhet..
Kära M har ett problem med ett riktigt stolpskott.. tror faktiskt man kan  anmäla honom för det mesta han gör, och få besöksförbud...  Det måste hon fixa.. jag är rädd för hennes skull för denna idiot..

Sen verkar inte allt vara jätte bra med Angela heller.. vet itne vad jag ska säga eller tycka där eftersom att jag inte pratat med henne.. vet bara att hon är ledsen just nu.. och det känns inte bra...
Jag känner verklig sorg inom mig när de i min närhet lider...


JAha.. Idag ska vi äntligen få åka och storhandla.. Faster Fiona kom hit igår och lämnade sin bil hos oss så vi ska få låna den tills på torsdag.. känns bra..
för det behövs verkligen handlas nu.. vi har knappt något alls hemma..  blä blä..


Ja i fredags så var jag ju med mamma och kollade på hundarna när de tävlade.. hade med mig B, jag trodde att han skulle springa ut på planen hela tiden och vara allmänt trottsig som han brukar.. men han var verkligen hur duktig som helst.. gjorde som jag sa, och han sprang inte ut på planen en enda gång..  dock råkade jag säga en gång:
" Den hunden springer ju skitfort"
Så det blev hans nya replik.. *ajabajja mamma* MEn det var väldigt kul.. Så fick jag ju se min älskade ras Beauceron.. :)
Åhhh va fin den är..  tjejen som gick med honom är väldigt kort, så hunden såg enorm ut.. :)  men ack så fin...
Hon sa att jag kunde få hennes tik hon hade hemma, för den gick inte att träna in skydd på.. hon älskar människor för mycket för att bita...
Ja gärna sa jag.. jag tar henne på en gång.. måste bara tala om det för gubben där hemma.. :)  skämtosido...
Men hon berättade en hel del om olika uppfödare, och rekomenderade en kennel jag aldrig hört talas om...  för de har tydligen de lugnaste Beauceronerna.. inga nervösa bitiga monster...  så nu sitter jag på dagarna och letar test resultat och en massa annan info hela tiden...


Ojj.. det blev ju r'ätt långt idag ju...
kanske skriver mer senare.. nu ska barnen kläs på.. för snart är det dagisdags!!!

Må Väl!

"you say save the wales, I say FUCK the wales"
M.S.

På väg tillbaka!

Ja, nu en vecka efter all skit hände så känner jag att jag är på väg tillbaka...
Det hela påverkade nog mig mer än vad jag trodde... har varit helt kraftlös och seg hela veckan.. inte gjort något alls hemma.. så nu i helgen blev det mycket att ta igen...  plus att vi ska på 2 barnkalas idag...

Det ska jag tala om för dom, hur mycket de förstört för oss.. att förtroendet är i botten just nu..
Barnen har blivit så mammiga och pappiga så de har nog också märkt mer än vad man ville och trodde... 
Nä, allt detta ska de få höra.. Att de kan gå på så utan att ens tänka efter det fattar jag inte.. de måste ju förstå att det påverkar barnen negativt.. visst är det bra att de reagerar, men de kan ju kolla på hur barnen mår innan de tror de värsta om föräldrarna...  Men nejdå, det gjorde inte dessa...
Så nu får mina barn ett helvete, och detsamma för mig och älskade C...
Fattar det inte..

Allt känns fortfarande helt sjukt.. som om man kollat på en film eller så.. kan itne tro att det hänt...

jaja.. nä, tänkte bara skriva av mig litegrann, men nu ska jag ta mina barn..sen ska vi gå och köpa en present till B´s dagiskompis... ska ju på kalas där sen...

Må Väl gott folk!! Jag hoppas ni alla oskyldiga därute slipper dela mitt öde!
RSS 2.0