Lite så där...

Jaha, har man gjort i helgen då??
Tja, inte så mycket.. Grannarna har varit här med sin son så pojkarna kunde leka lite, sen i fredags var jag på önskeleken med johanna och hennes lilla son (det är grannarna) så det var fullt ös den dagen..
Igår hände det inte allt för mycket här hemma..
Vi och Kära M m fam, funderade på att åka in till Liseberg och gå där med barnen, men det har verkligen inte varit väder för det i helgen, så det får bli en annan gång..
Och idag har det inte hänt ett jota... jag har sovit tt tag på dagen med Lilla S och sen städade vi.. :)

Jo, jag träffade Natta på torget när vi handlade.. det var trevligt eftersom att det var ett tag sedan vi träffades...
Så tjötade vi lite.. och hon hade i sina linser så hennes ögon var bruna.. det var verkligen jätte fint! :)


Annars har min vardag blivit vädigt grå igen...
det får f'n ta och bli bättre väder så man kan gå ut på promenader på dagarna, så kanske man kan få lite bättre kondis och på köpet gå ner ett och annat kilo...
Fiona gjorde en tatoo i helgen.. så jävla fin..
Så  nu är jag ännu mer sporrad att gå ner lite i vikt och göra den tattoon som jag vill ha..  det är nämligen på samma ställe på kroppen och hon sa tydligen inte ett ord när hon blev tatuerad..
Men hon har dock en bättre smärttröskel än mig.. :) jag är världens största mes när det gäller smärta.. men men.. "Vill man bli fin, får man lida pin" Ja så heter det ju...


Känner mig lite ledsen..
2 personer som står mig otroligt nära har slutat höra av sig, och hör de av sig är det ett sms eller liknande för att de ser att jag ringt..
En av de har ringt en gång på vääääldigt lång tid..
Känns jobbigt, och jag hoppas att om det vore så att jag gjort dem något så skulle de säga det till mig.. men inget sånt har jaghört så jag vet inte...
Eller rättare sagt, båda skulle kunna säga ifrån om de ansåg att jag sårat dom på något vis.. så jag funderar vad f*n det hela är för nått...
Samtidigt som jag är sårad, så blir jag väldigt arg... det är ju så iaf med mig.. att blir jag sårad eller ledsen så blir jag samtidigt väldigt arg och bitter..  Så nu känner jag mig arg på dessa människor.. vi får väl bara hoppas att de hör av sig.. för nu kommer jag inte ringa dem mer... ska se hur lång tid det tar innan de ringer upp..
Jag har ju ringt de 2-3 ggr i veckan och antingen har de inte svarat eller så har de klickat mig..
Ok, de jobbar... det köper jag.. men kan man inte ringa upp när man är ledig och har tid då???

Äsch.. det här ger mig bara sorg och ångest att tänka på så jag slutar med detta ältandet nu!!!!


Måste få tummen ur och föra över korten p pojkarna från Älskade C´s mobil in till datorn, så jag sen kan framkalla korten.. för jag har en idé..
Det finns ett jätte gulligt kort på dom, som jag tänkte framkalla några kopior av, och så ska jag klistra fast de på en bit papper (som vikits) och göra julkort till släkten på detta.. :) 
Speciellt till de i Orsa, för de har ju inte sett lilla S... Och han är ju 10 månader nu.. oj så tiden går..
Tycker detta året har gått så förbannat fort fram..  kanske för att det hänt så mycket, och jag har så många saker att se fram emot osv.. jag vet inte.. men det har gått alldeles för fort..

Skrev om det sist tror jag, men jag har ju varit på öppna och pratat om mina problem med oron för pojkarna med Barbro..  Och nu ska jag dit igen på Tisdag.. känns bra att prata med henne, för hon förstår hur jag menar även om jag inte alltid är bra att förklara ordentligt..

Nä.. nu ska jag och Älskade C kolla på film!!!

Må Väl!!!!

Shopping!

Ja, det känns som om hela gårdagen bestod av shopping.. :)
Storhandlade, och sen gick det ju pengar när katterna skulle vaccineras, dock inte så mycket som jag trodde..  och så åt vi kina mat efter att vi hade storhandlat.. :) mums..


Sitter och funderar på vad jag ska köpa i julklapp till de som är kvar...
* Mamma
* Älskade C
* Mickis
* Syster Greta
Till mamma har jag mina funderingar... Kära M hade en superbra idé som jag tänkte sno.. men det blir så förbannat dyrt om jag ska göra det.. så jag får hitta på nått annat...
Mickis har jag också en fundering till..
Men Syster Greta då?? Ska jag köpa det som jag tänkt?? hmm...
Och så har vi ju Älskade C... va i helvete ska jag köpa till honom då??? Han är fan svårare än alla andra tillsammans.. för han vill inte ha något..
Men alla ska ha en julklapp att öppna på julafton!! Så är det bara.

Ja nu är det mindre än en månad kvar till julafton.. :)
Längtar så enormt mycket..
Fiona kom med ett bra förslag häromdagen.. vi borde försöka göra ett långbord i v-rummet så att alla kan sitta och äta tillsammans.. problemet är väl bara att hitta ett förbannat bord...
Får ringa till hyresgäst föreningen och kolla om man kan låna från gårdshusen...
Annars vette f*n vart alla ska sitta.. men det löser väl sig..

På söndag är det första advent.. :)
Har inhandlat pepparkakor och bullar, så nu fattas bara must.. och kanske pepparkakor med glasyr..??


Idag åker Kära M till Ullared.. :)
SHOOOOOPPING!!!  haha.. a, tro om hon hittar de där extra roliga julklapparna hon vill ha till sina barn.. hoppas det!
Hade velat åka ner dit och ha ungefär 10 000:- att shoppa loss för.. fy så mycket roligt man hade fått med sig hem.. garderoben hade ju behövt byggas ut, iaf barnens..

På tal om barnens garderober.. jag får panik på deras byråer.. behöver en ny som de får plats med sina kläde i...
Har ju redan bestämt vilken jag ska ha, den finns på bild i ett annat inlägg, men jag vill ha den också... helst igår.. men jag får väl vänta tills efter jul någon gång.. För nu finns inte pengarna, och jag kan f*n inte trolla...  :/


För hoppningsvis kommer älskade C hem med färg idag, jag vill måla så det är klart.. för då passar jag på och målar väggen i barnens rum också som ska vara svart.. sen ska jag sätta upp bådas drakar där.. de drakarna de har strumpor och kalsonger i..
Sen saknas bara draken som ska målas eller sättas upp på väggen...  och byrån jag vill ha.. :)
Sen måste jag ju fundera ut vad resten av rummet ska vara för färg.. har frågat B, men han vill ju ha alla färger, och det går jag inte riktigt med på.. han kommer ju bli kocko om han har alla färger där inne.. kommer se ut som en cirkus.. nej nej.. så blir det inte.. men kanske en mysig grön färg???
Får fundera på det där ett tag till...


Snart ska jag nog gå till torget.. bara Lilla S har vaknat..  Ska ringa grannen och kolla om hon vill följa med sin son.. så kan vi gå till Önskeleken så pojkarna får busa av sig lite.. :)
Det är så bra där, för där kan även Lilla S få gå själv utan att jag blir orolig och får en hjärtattack..  allt är ju vadderat där.. :) så han kan inte skada sig..


Sen ska jag väl se till så Älskade C kommer och möter oss på torget när han slutat jobba.. så vi kan köpa kött..
Sen ska det bli något gott till middag.. det är ju faktiskt Fredag..
Kanske potatisgratäng och kött??
Ska kolla med Fiona om hon och björnen också vill äta här ikväll..  trevligt med lite familjemiddag på veckoslutet tycker jag..
Så skulle kanske Björnen fixa ett extra jobb åt Älskade C...  så om de kommer hit så kan de ju prata om det..
Gahh.. så jag vill ha ett jobb nu..  ska ringa mig (förhoppningsvis) blivande chef lite..  brb
Nähäpp.. det går inte att komma fram till hans telefon... undra om det är fel på telis eller nått.. jag ringde häromdagen också, med samma resultat..
hmm

nu tog det slu på inlägget... :)
nu gick vi..

Må Väl!!!

Vaccinationer...

..ja, idag ska vi vaccinera våra 2 små 4 beningar. :)
Älskade C kommer och hämtar mig vid ett tiden tror jag, så åker vi iväg med kattorna.. Ska bara försöka få tag på mamma, och kolla om hon kan ha ojkarna så länge, eller iaf B..
Får väl se m Vetten kommer "skälla" på oss för att Shiva är liiiiite tjock.. :)

Hon ska få banta snart..
Har bara inte möjligheten att ha övervakade måltider just nu.. så jag väntar tills i januari/februari när Tiili också ska stereliseras, så får båda ha samma mat då...
Då går hon väl ner och Tiili slipper gå upp på samma sätt, utan att jag svälter någon av dom..


Nu ligger Lilla S och sover.. skönt.. då kan jag slappna av lite..
Är ju så förbannat orolig hela tiden när han är vaken... måste kolla hela tiden så att han inte ramlar och slår sig..
Pratade med Barbro på öppna igår om det, och hon tror att allt bottnar sig i sjukhusbesöket som blev total kaos för oss...
Får väl BESTÄMMA mig för att lägga allt bakom mig och glömma, så jag kan släppa oron...
Måste be om ett möte med läkarna bara så jag kan förklara hur det hela påverkade oss som familj, och sedan mig..


Ja, imorse gick jag upp kl 7 och fortsatte städa eftersom att jag inte kunde städa klart igår kväll..
Klockan blev så mycket och så ville Älskade C kolla på film..
Kan säga att det var inte mycket jag såg av filmen.. hängde tvätt hela tiden, och sen gick jag och la mig tidigare, för Lilla S hostade så hemskt hela tiden, så jag ville vara brevid honom ifall han skulle kräkas av hostningarna..
Jaja.. orkar inte mer nu!!


Må Väl!!!

Vuxen Livet..

Ja, som jag skrev i mitt förra inlägg så verkar det som om problemen bara blir större och värre ju äldre man blir.. inte bara ens egna, man delar ju problemen tillsammans med sina vänner..
Lider mina vänner så lider ju jag..
Det är väl det som kallas medmänsklighet och omtanke tror jag.. :)
Vill iaf tro och hoppas att mina nära och kära vet om att jag känner med dom, när de är glada, arga, ledsna och när de har problem eller något roligt att se framemot..

Nä fy fan va mycket skit det finns i världen..
Så mycket ondhet, och så tycker vissa att en del skyddar sina barn för mycket.. jo visst, det kanske de gör... men kan man skydda dom från allt det onda så gör man väl det så länge man kan??
Förr eller senare kommer de ändå få se världens verkligehet..  låt de små vara lyckligt ovetandes så länge som möjligt.. ge dom inte problem som de inte behöver...
Deras största problem i livet ska vara att de kanske inte tycker om maten som serveras hemma/på dagis, att de verkligen inte vill gå hem från kompisen, att de inte vill gå upp från badet för det börjar bli läggdags...
Större "ondhet" behöver de inte känna till att de finns..


I Ullard såg jag en stor skylt när jag var där sist!!
"Alla barn har rätt till en vit jul!"
Såg den förra året också..  tycker den är bra.. Julen är till för barnen.. inte till för att ta sig några glas öl/vin/glögg/champange eller vad det nu kan vara..
Den är Barnens!! Låt barnen njuta av denna dag. Det är glädjens dag, det ska det iaf vara för alla barn tycker jag..

Jag har aldrig som barn varit med om att någon drack för mycket.. det mesta som dracks på julen i vår familj, var min morfar och mina morbröder som tog en snaps till maten..
Eller mostrarna som kunde ta ett snapsglas med baileys till kaffet efter maten, mer var det aldrig, och så tycker jag att alla barn borde få uppleva julen.
Mina jular har alltid varit lyckliga, fyllda med kärlek!
Det gör ont i mig när jag tänker på att det är inte alla barn som har det så. Det är inte en självklarhet för alla barn att få vara glada och skratta högt medans de öppnar julklapparna tillsammans med släkten.. Det är inte en självklarhet för alla barn att mamma och pappa alltid är nyktra när de är med.. Det gör ont att tänka på!
Barn är oskyldiga varelser som inte bett om att få födas.. Vi vuxna väljer att sätta dem till livet, våran skyldighet är att se till att barnen är så lyckliga som möjligt, och alltid vet att de är älskade!
För även om vi är deras föräldrar så är barnen inte VÅRA, vi lånar dom tills de är myndiga och har möjligheten att välja själva vart de står, välja själva vad de vill, välja själva vad som är rätt och fel!
Barnen är en gåva som vi bara lånar av dom själva! Ingen äger en annan människa, de är deras egna!
Så vd ger oss vuxna rätten att ge barnen så dåliga erfarenheter som faktiskt vissa barn har? Vad ger oss rätten att "bränna" dessa barn och orsaka problem som kanske består resten av deras liv??

Vi äger inte den rätten!
Vi har bara skyldigheten att skydda och älska våra små kärleksbarn!
Man behöver inte ge barn allt de pekar på matrielt sett.. det är kärleken, omtanken, tryggheten och vänligheten som räknas.. och på de kan du aldrig skämma bort dina barn!
Man kan inte krama, pussa och älska sina barn för mycket! Ingen människa kanälska en annan för mycket! Alla människor förtjänar godhet och kärlek!!

Så nu med detta i åtanken så ska jag sätta mig och titta på SAW med Älskade C... :)
Lite fel kanske med tanke på att de filmerna endast baseras på ondska, sadism och annat jävulskap!! men men.. en massa mys lär det ju bli eftersom att jag inte kommer våga se alla scener! :)

Må Väl Mina Vänner!!!

Hemskheter!

När man var yngre tyckte man att det värsta som kunde hända ar att killen man var tillsammans med var otrogen eller liknande...
man hade så små bekymmer...

Funderade på hur problem och hemskheter blir större och värre ju äldre man blir..
Killar som manipulerar sina tjejer och sen slår dom... (finns självklart i ombytta roller och är då lika hemskt också)
Vänner blir mördade, dör i olyckor, tar överdoser höger till vänster..
Man förlorar sina barn för att personer som kan ta dom, ser saker och ting som de vill och inte som verkligheten är..  självklart är dessa människor bra att ha NÄR det verkligen är fara för barnen... men förödande när det inte är fara för barnen, men de gör ändå som de vill...

Saker och ting blir bara värre och värre.. och man ser det ju fler vänner man kommer nära, eller ju fler bekanta man kommer nära..
Då ser man att välden inte alls fungerar som man trodde och hoppades på..
Världen är så fylld med hat, problem och illvilja så det är inte konstigt att modernatur slår tillbaka ibland..

Nu kan jag inte skriva mer.. får inte för Lilla S... han vill leka.. så jag skriver mer ikväll!!

Må Väl!!

Julen är på ingång!!

Nu mera går det någon dag mellan inläggen märker jag...
Kan bero på att jag själv mår lite bättre nu än vad jag gjort förut..  så jag har vettigare saker att göra än att sitta här och häcka.. :)
MEn nu tog jag mig lite tid att uppdatera..

Det händer inte så väldans mycket, städning...
JOOOO... Jag har ju julpyntat!!! Satte upp julstjärnor, adventsljusstakarna och tomtar igår.. :) så fint det blev...
Älskade C tyckte att jag var knäpp när jag började plocka fram allt.. och efter ett tag ringer Kära M och berättar lite försynt att hon har börjat pynta...
Jag svarade skrattandes att det hade jag redan börjat med jag också..  *hahaha*
Så nu är det jul fint här hemma.. mysigt som attan när man släcker ner lägenheten på kvällen så bara stakar och stjärnor lyser och kanske lite tända ljus..
Och på natten när stjärnan i sovrummet lyser, den är ju så svag i sitt sken så den kan man ha tänd hela natten... massa mys.. :)


Och för er som inte redan vet så har Lilla S börjat gå.. :)
Han har väl gått i 2 veckor nu.. så duktig så..


Helgen som var hade vi fullt upp kändes det som..
På fredag var jag med barnen och Mika med hennes barn på öppna.. efter det gick vi till Mc, sen vid middagstid så gick jag över med B till grannarna för där skulle han sova hos sin kompis..
På lördagen var det kalas för Mikas son, på ett bushus..
Så i helgen har han nog fått aktivering så det skriker om det.. Stackarn var helt färdig igår.. :)

Så har jag storstädat hemma.. så nu är det rent och fint här igen.. så skönt..
Bara lite tvätt som ska fixas.. men det kommer, det kommer...


Försöker få tag på den som jag hoppas ska bli min chef inom en snar framtid, men det går inte att ringa hans telefon... :/ får väl försöka senare då..
Sen måste jag maila uppfödaren också och tacka nej till det erbjudande hon hade till oss..
Ska bara för bereda mig lite så jag lägger fram det bra...

Nä.. nu orkar jag inte sitta här mer..

Må Väl!!

My Little Pony

Satt nyss och kollade på tradera på en massa My Little Ponys...
Funderar på om man ska börja samla igen när jag fått jobb.. :)  Men då måste ja ha en hylla i förrådet där jag kan ställa dom, utan att de skrämmer skiten ur Älskade C när han öppnar dörren.. för han hatar ju dessa mer än de mesta.. :)

Men jag känner att jag måste kolla runt lite mer på auktioner, har ju glömt hälften om vilken häst som är vilken.. det enda jag fortfarande kommer ihåg är vilka som är ovanliga...
Hittade en VÄLDIGT ovanlig på tradera.. åhh, så jag vill köpa den.. men men.. loten kostar 500:-.. och de har inte jag råd med just nu.. inte alls..

Sen finns det ju vissa som jag skulle vilja tatuera in på benet.. de representerar 3 personer i mitt liv som betytt och betyder otroligt mycket och som gjort störst inverkan på mitt liv..
Men jag får väl komma till tatoo nr 1 innan jag funderar på detta.. :)



Idag har jag varit med barnen på öppna förskolan.. Mika kom dit med sina små också så det var massa lek, sen gick vi till torget och mötte nudlan med hennes dotter och vidare till McD...
Jag var inte hemma förän vid halv fyra tiden igen, och vi gick hemifrån vid halv tio på morgonen...
Så fullt ös hela dagen har det varit...
Och nu är Älskade B hos sin kompis, han ska sova där inatt.. :)  han är så stor och duktig... sin första sleep over.. :P

Tror det kommer gå jätte bra... det är nog en större grej för mig och Älskade C...


Nu är jag lite bitter på sidan..
hade skrivit en massa.. men så försvann dt mesta...
Så, nu får ni nöjja er med det jag skrivit här...

Må Väl!!!

Saker och Ting!!!

Mår lite dåligt i mig själv just nu...
Och det är för en gångs skull förmin egen skull, eller rättare sagt pga min egna idioti!!!

Fick höra att en vän baktalat mig och anklagat mig för att ljuga.. så jag blev väldigt ledsen, besviken, sårad och arg..
Jag hade inte hennes nummer så jag kunde inte ringa och kolla om detta verkligen var sant eller om det var ren Bullshit!!
Så jag skrev ett blogginlägg på ett community, jag skrev det för att få hennes reaktion.. men känslorna tog över och jag skrev en hel del som sårade henne mycket...

Men hon skickade sitt nummer och bad mig förklara, så jag ringde upp och förklarade och bad om ursäkt.. men den ursäkten känns väldigt liten...
Har inte kunnat sova riktigt inatt för att jag vet hur mycket jag sårade henne... och det känns förjävligt!!!

Att jag kunde vara så pantad?! Jag vet ju hur mycket hon sårade mig (trodde jag), så varför gör jag samma sak tillbaka?? Idioti!!!
Har bett om ursäkt flera gånger, men det känns ändå inte bra... jag vet hur fel jag gjorde!!!
Gahh.. vad dum man kan vara ibland när man låter de negativa känslorna ta över när man är sårad!!!! SKIT!
Det var ju ett missförstånd, eller kanske inte lika mycket missförstånd som skitsnack från någon annan!!!
Vad nu denna människa har för anledning att framföra det hela på det sättet, det vet jag inte.. men an så fel det blev för det...


Var i Ullared igår..
Köpte faktiskt inte så mycket mer än vad jag hade tänkt...
Det enda som var utöver listan, var slitosläng byxor till B, tröja och t-shirt till honom, och godsaker som man alltid hittar vid kassorna..
Sen var det bara saker jag skulle ha... och jag shoppade fan för 2400:-
Och det var barnens julklappar och min nya jacka som drog iväg summan känner jag.. men men.. nu är det shoppat iaf.. :)
Är väldigt nöjd med en del av klapparna till barnen.. får väl utöka det lite mer till nästa månad tror jag.. speciellt till B..
Han ska ju få extra klappar eftersom att han gett sina nappar till tomten.. :P

Idag ska jag nog ta och promenera bort till Öppna förskolan med Mika.. så Lilla S får lyssna på sånger lite och se andra bebisar.. :) snart är han ju för gammal för att vara där..
Bara 2 månader till, sen är han för stor.. Känns konstigt att han, den lilla ska vara för stor för något.. *haha*


Nä, nu ska jag väl väcka B och ge honom frukost innan det är dags för dagis..

Må Väl Gott Folk!!!

Gekås!

Nu var det ett bra tag sedan känns det som, sen jag uppdaterade här..
Det var säkert bara 2 dagar sedan, men med tanke på hur ofta jag brukar skriva så känns det som en halv evighet. :)

Jag har helt enkelt gjort bätte saker än att sitta här.. :)
Igår på dagen så var jag och Johanna ute på gården med pojkarna så de fick leka, sen tog vi en promenad, och med tanke på att pojkarna slöade ner hela tiden så tog det så pass lång tid att vi hann möta upp Älskade C när han slutade jobbet, sen gick vil hem tillsammans allihopa.

Sen på kvällen ringde nudlan och ville ha sällskap på en promenad..
Så härligt att gå ut och gå igen...
Hoppas hon får en lägnehet här ute igen, då har man någon att gå med.
Finns ju ingen här som vill promenera med mig på kvällarna längre, så ja, jag skyller på alla mina bortflyttade grannar till att jag fått kass kondis och blivit mindre smal.. :P


Idag ska jag åka med min mamma och mina systrar till Ullareds Gekås!!!
Fan va härligt att äntligen få skiten gjord...
Så julklappar och vinterkläder till barnen står högst upp på inköpslistan... det är det viktigaste.
Iaf B behöver en ny overall, Lilla S har ju B´s gammla overall som han hade när han var 1 år..  och den kommer ju inte bli för liten i första taget.. :)
Sen är det faktiskt inte jätte mycket som ska inhandlas...
Det som är jobbigast är julklapparna till Syster Greta, Mickis, Fiona och Mamma... för alla säger samma sak:
"Vet inte, köp nått fint jag kan ha hemma!"
Ok, jäääääätte lätt om alla säger samma sak... eller...nej!

Nä, sen är det bara små saker som är nödvändiga hemma.. som diskmedel och liknande.. så det är inte så mycket som ska köpas faktiskt....
men det är ju så man säger.. sen kommer man dit och hittar "det" och "det" och just "det där" behöver man ju såååå mycket!!
Men jag ska verkligen försöka av hela mitt hjärta att vara rationell när jag shoppar idag.. något jag aldrig annars är när det gäller shopping... *haha*

Fan, jag hittar ingen som kan komma hit och passa Lilla S om jag ska gå till dagis med B...
Och det är världens oväder ute.. blåser och regnar som sjutton..
Hatar att dra ut lillen då.. men det ser ut som om jag måste...
Älskade C var ju i stan och jobbade nu och skulle inte vara i närheten och jobba alls idag.. så jag får väl helt enkelt dra på Lilla S alla skydd jag hittar och regnskyddet och dra mig ut i ovädret!!!!

Jaja.. nu orkar jag inte skriva mera!!
Må Väl!!!

Prövningar...

Ja, som de flesta av er vet så har jag sökt ett jobb som jag verkligen brinner för.. som jag så otroligt mycket vill ha..
Men det finns en sak till i livet som jag brinner för nästan lika mycket.. eller det är nog lika mycket..
HUNDAR!!!!
Och nu har jag kanske chansen att få mina drömmars hund.. en Beauceron på foder..
Älskade C sa inte blankt nej som jag trodde... (behöver jag säga att jag hoppade upp och ner av lycka?

Det som måste kollas upp ordentligt nudå innan det bestämms är ju personkemi mellan mig och ägaren,
Vad hon vill att jag tränar hunden till och på osv..

Men nu funderar jag på, om jag får min drömras till hund..
Kanske man kan hitta ett jobb att kombinera lite bättre, så slipper hunden följa med till Älskade C´s jobb, och jag kanske kan ha hunden på mitt jobb, om jag söker på det hunddagis jag funderat på flera gånger tidigare???
Ja, drömmar som uppfylls är inte alltd helt lätt.. mycket att ta hänsyn till och ha med i beräkningar även om allt kanske blir som man vill...

Tåls att tänka på.. men jag vill gärna ha hunden!!! :)

Hundens 10 budord!

1. Mitt liv varar 10 till 15 år, skild i från dig betyder sorg för mig så tänk på det när du skaffar mig.
2. Ge mig tid att förstå vad det är du begär av mig.
3. Gör mig tillitsfull, ty du är hela mitt liv.
4. var inte arg på mig för länge åt gången, slå mig inte och spärra inte in mig som straff.
5. Du har arbete, dina vänner och nöjen. Jag har bara dig.
6. Tala till mig även även om jag inte förstår dina ord, men din stämma översätter allt.
7. Vet du att jag aldrig glömmer hur du är i mot mig.
8. När du slår mig tänk då att mina tänder med lätthet kan krossa din hand. Men jag använder inte min makt.
9. Ge mig tid med mig när jag blir gammal ty även du blir gammal en dag och kan behöva hjälp.
10. Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare för mig om jag har dig, för jag ÄLSKAR DIG.




Älskade Hund. Diablo!

Fiender och Vänner...

Ja, ibland kan det vara svårt att skilja dessa åt..
Det finns ett talesätt "håll dina vänner nära, men dina fiender ännu närmre"  Om detta nu är ett tankesätt hos folk, hur kan man då veta vilka som är vänner, och vilka som är där för att se hur de kan förstöra livet för dig??

Hmm.. svårt det där.. man får helt enkelt försöka vara en så bra människa som möjligt och hoppas att alla i ens närhet gör det samma...  För det finns ju faktiskt något mer i samma ämne som heter Karma...
Kanske  bättre att tänka genom karma än det talesätt som finns.. världen blir en bättre plats då tror jag..


Vart är du kära Mickis??
Jag har ringt dig men inget svar..  saknar dig och våra samtal om allt mellan himmel och jord..
Känns som om jag inte når dig riktigt.. ??


Ibland kan jag bli förvånad och irriterad av folks dumhet, att de agerar eller säger saker utan att tänka på konsekvenserna.. Fattar inte folket att om man snackar ner honom så måste hon sitta och försvara, vilket i sin tur stöter bort de hon vill behålla för de kan inte se det hela mer objektivt??
Om ni bara låter henne sköta det själv, hon är ju faktiskt en vuxen människa med vettiga värderingar och prioriteringar i livet, så blir det bättre och underlättar en hel del för henne..
Just nu rör ni till allt för henne och troligen åstakommer mer skada än vad han gör..  Tänk längre än vad näsan räcker då.. Snälla!!!

Visst jag sitter och säger både det ena och det andra om honom jag med, men jag sitter inte och talar om för henne vad hon ska göra, och blir defenitivt inte förbannad eller grinig när hon inte gör som jag hade valt att göra...
Visst kan jag också tycka att hon inte borde göra si eller så, men min åsikt ska inte vara inblandad när hon gör sitt val.. Min åsikt är min och inte hennes!!
Och som vän så ska jag stötta, acceptera och RESPEKTERA hennes val... Inte ens tänka tanken på att försöka påverka på något vis..
Vuxna människor...!!!!



Man ska vårda sina vänner, inte trampa på dom.. då försvinner de efter ett tag.. och ensam kvar står du!!!



Jaha.. ännu en dag med regn regn åter regn..
Hatar detta väder.. nu kan jag ju inte göra som jag hade tänkt..  Ville ta ut pojkarna på en promenad så både dom och jag fick se mer än våra 4 väggar här hemma..
En fundering och plan som gick käpprätt ner åt ********!


Och itne blev det någon soffa heller..
Fiona har sålt dom... förstår henne, hon ville ta ett släktpris till mig, så nu fick hon betydligt mycket mer..
Men det gör inte så mycket.. då slipper jag fundera på vart jag ska göra av mina bokhyllor än på ett tag.. :)
Och jag och Älskade C har så mysigt nu när vi ligger i soffan på kvällarna.. hade vi haft 2 så hade vi inte haft lika mysigt... :P

Nu har Älskade C fått för sig igen att vi ska bli nyttiga... men varje gång vi försöker så har vi noll fantasi när det gäller matlagning..  vi får väl köpa Anna Skippers kokbok.. :)
För lite måste vi ändra våra vanor.. både när det gäller mat och fysik... Gahh.. är trött hela tiden känns det som, så jag måste ta tag i mitt liv och börja röra på mig..
Kollade dock på sportlife´s schema..och den träning jag vill göra finns bara 2 ggr i veckan... båda tiderna är urdåliga.. så det är väl bara att ta fram Yoga Dvd:n igen..
Jo jag vet att jag skrivit det tidigare.. men är Älskade C med på noterna när det gäller att förändra vanor så är det mycket lättare än om jag skulle kämpa själv..
Så nu kan jag göra det och få stöttning av honom.. :)


Hmm.. mer då..
Jo jag har fått bättre kontakt med en gammal skolkamrat.. som jag gick i skolan med i 2:an.. det är kul.. har hittat massa gamla skolkamrater på nätet..
Det är faktiskt jätte kul..

Nä.. nu ska jag sitta och hänga vid forumet en stund.. Lilla S sover så jag kan itne göra nått vettigt iaf.. :)

Må Väl!!!

Långtråkigt....

Ja, det är så förbannat långtråkigt att gå hemma hela dagarna...
Sitter och gör inte ett jota.. städar, lagar mat och leker med ungarna.. ja det är det jag gör..

Känner mig konstant trött pga bristen av fysisk ansträgning och att inte ha något att göra..
Får väl börja med promenader eller nått sånt, för detta går verkligen inte..
Och jag måste komma igång med yogan igen..
Så, nu har jag fått med mamma ut på promenad om en stund också.. så kan B springa av sig och jag kanske hitta lite ork att göra allt jag vill här hemma..
Lilla S får väl bara hänga med och titta ¨på omgivningen.. :P


Har inte pratat med min älskade kusin på några dagar nu.. saknar henne faktiskt...
Att bara sitta och tjöta en massa rappakalja.. :)  Önskar att omständigheterna inte var som de är, så de hade kunnat bo kvar i frölunda... då hade jag haft någon att promenera med emellanåt.. hon är ju alltid med på sånt.. :)

Känner att jag stängt in mig tillräckligt nu.. har varken pratat med mickis eller kära m på ett bra tag..
Vet inte varför det blivit så.. troligen för att jag inte haft ork till något och då blivit nedstämd av det..
Men nu måste det ske ändringar serni!!!



Kollade på Insider igår.. fy f*n va hemskt.. att man kan göra så mot oskyldiga djur, det förstår jag verkligen inte..
Hur är vissa människor funtade? Vi diskuterar detta väldigt aktivt just nu på ett forum jag är med i, och jäklar ni skulle höra allt som sägs...
Det haglar orggalla mot dom som sätter undan sina personliga åsikter, för att hitta fakta och vetenskapliga bevis för att kunna förbjuda sånt på en högre grad, med högra straff än vad dagsläget har..
Jisses!!!
Alla där kämpar för samma sak, men inte alla kan se det för deras egna åsikter, moralkänsla, äckelkänsla osv står ivägen..


Jadu Kära M, hur står det till med dig egentligen??
Du är lite pantad, men jag tycker om dig iaf och dömmer inte dig!!! :)

Må Väl!!!

När....

...ska skiten ge med sig??? JAg vill bli riktigt frisk igen.. orkar inte ha ont i halsen mera nu.. så, *poff* så ska allt vara borta...
Tur att jag inte smittar längre, det har jag nog inte gjort på en vecka.. men ack så jobbigt det är att vakna upp på morgonen och känna att smärtan i halsen fortfarande är kvar... Gahh!!!!

Skrev faktiskt inte igår.. hör o häpna.. kände inte att jag hade lust till det faktiskt..
När Älskade C väl kom hem så var det mat och mys som stod på listan.. ville inte och orkade inte göra nått annat...

Men vill ni veta nått roligt??? Klart ni vill, ni är ju så nyfikna så ni läser min blogg jue.. :)
Lilla S har gått flera steg en massa gånger nu, så nu är det inte bara 1-2 steg när han ska ta sig emellan möbler och oss, utan nu har det ökat till 4-6 steg när han ska någonstans..
Och igår så stod han precis bakom mig och kunde hållt i mig, men han valde att inte göra det och tog en hel drös med steg mot bordet.. :) så duktig så min lilla råtta.. :P


Igår var syster S här på middag, hon bestämmde att hon skulle äta här för hon ville ha min kyckling.. :) hon är ju så söt min syster yster!!!
Sen kom mamma så då fick hon också lite mat faktiskt.. :)

Idag tror jag att jag ska byta gardiner och städa när Älskade C kommit hem.. finns en hel del jag vill göra som jag inte haft ork till på länge, men nu VILL jag fixa och dona lite..

Sen har jag nog kommit på vad jag vill göra i mitt kök.. ska bara hitta tapeten som jag vill ha, annars får det bli en liknande som Fiona har i sitt kök...
Och resten ska målas vitt... eller kanske inte vitt men offwhite iaf..  så fint det ska bli när det väl händer.. :) men det kommer inte förän efter jul någon gång.. kanske januari eller februari.. för nu står julen för dörren och då är det en hel drös med saker som har större prioritering faktiskt...

Så älskade vänner och släkt.. vad vill ni ha i julklapp???
Jag älskar att köpa julklappar och presenter.. men jag hatar att inte veta vad jag ska köpa..
Den absolut svåraste att köpa till kommer ju bli B, för där har jag verkligen inte en aning om vad jag ska köpa faktiskt...
Eftersom att Liam älskar pokemon, så har detta smittas av på B också.. så han vill ha pokemon saker.. men mer då.. han kan ju inte bara få en sån film och en gubbe så är saken klar sen..
Dessutom ska han faktiskt få mer julklappar än vanligt iår, för det har jag lovat honom.. eller rättare sagt, det säger tomten när man ger tomten sina nappar.. :)

Lilla S sitter under bordet nu med väskan och leker... :) så söt, han försöker låta som en bil.. vet inte riktigt vart bilen är, men jaja.. han har kul så det är väl skitsamma.. :)
Och B ligger i vår säng och sover.. han kom dit imorse så nu ligger han och har sovmorgon.. skitunge.. :P

Nä, nu ska jag gå o se om Lilla S vill sova en stund.. det verkar så!

Må Väl!!!

Lite Skit....

Tja då har man lämnat B på dagis och lagt Lilla S för en stund.. så nu sitter jag här och glor runt i min ensamhet..
fy va tråkigt jag har alltså..

Letar inspiration och ork att börja städa här hemma för nu är det stökigt.. :/ men orkar verkligen inte..
Har ingen lust alls..

Mickis kanske kommer hit idag.. hon har nått hon ska hämta på posten..  trevligt att träffa henne igen, det var en evighet sen sist känns det som.. saknar henne emellanåt, fast det inte är så långt avstånd numera.. :)

Har pratat med granne M också en del på msn det senaste.. skönt att allt verkar fungera för honom nu.. är så glad för hans skull..
Han verkar så glad, lycklig, lugn, harmonisk.. ja.. han mår nog bättre än vad han någonsin gjort tidigare.. och jag är riktigt glad för hans skulle.. tråkigt bara att det krävs att han befinner sig på andra sidan jorden och inte här hemma för att finna kärleken och lyckan.. men men.. mår han bra så är det väl ett mndre problem... vi har ju fortfarande kontakt iaf.


Min älskade lilla son B har börjat med sånna härliga kommentarer.. nästan så man trillar ihop av skratt ibland..
han låter så lillgammal.. Gahh.. så jag älskar mina små pojkar.. de är de mest underbara varelserna i världen!!!

Jaha, nu är lilla Lisa i Thailand i några veckor framöver.. kommer inte ihåg hur länge hon skulle vara där.. men jag hoppas hon njuter av solen (fast det regnar ju för tillfället där nere) och njuter av semestern..
Undra om hon ringde ambasaden? :P   Och om hon gjorde det så undrar jag vad hon sa.. *hahaha*


Ska snart ringa och tracka kära M lite.. för hon är också hemma idag med sina barn...  detär ju inte allt för ofta somn jag har någon jag kan prata med på dagarna numera..
Åhh.. så jag längtar tills ajg får börja jobba igen..  mer ork till saker och ting.. mer pengar... dock mindre tid med barnen, och det är jobbigt.. men man får väl ta vara på helgerna lite mer då..
OCh det bästa av allt med jobb är att man inte sitter hemma hela tiden.. man är ute och gör nått vettigt.. sitter inte mellan 4 väggar och ser dum ut dagarna i ända..

När älskade C kommer hem ska jag gå bort till mamma med tvättmaskinen, för nu har jag äntligen fått låna den av paul och yvonne... så skönt att bli av med den..
Sen kommer kanske Fiona och Björnen med den andra soffan, så har manlite mer plats att sitta på här hemma..
Men ajg har fortfarande inte kommit på en bra lösning för mina bokhyllor.. men men.. det kommer väl.. så småning om..

Sen funderar jag på hur i fridens namn vi ska få plats alla på julen här hemma..???
De som kommer är:
Fiona
Svärmor
Mamma
Systrarna n&S
Svärfar Perry
Timmo
Mickis (?)
PowerR (?)

(?) = vet inte, men tror att de kommer iaf.. om inte Mickis är ledig så kommer de nog.. är hon ledig så åker hon nog hem och firar..

Sen sitter jag och funderar på vad man ska göra för olika matsaker...
Finns ju en hel del att välja mellan, men saken är ju den att folk sak tycka  om det också.. jag har ingen lust att äta julmat i en vecka efteråt för att ingen gillar det man ställer fram...
får väl höra med folket...
Fiona och Mamma är ju lättast, de äter det mesta och är oftast aldrig petiga med det som finns.. men resten av folket då??
Ja.. det märks att jag inte har tillräckligt att göra på dagarna när jag sitter och planerar julafton 1,5 månad innan...
Har dessutom börjat fundera på vad som ska hända på nyår.. kanske kan slå ihop oss med Kära M? och hitta på lite god mat och så...

hmm.. nä, nu orkar jag inte sitta här mera..

Må Väl!!!

Colon Irretable...

Ja, idag gör den sig påmind.. mina magproblem.. har skit ont, och har inte alls sovit bra..

Vet heller inte hur jag ska göra, om B ska gå till dagis idag eller stanna hemma...
Det är världens oväder ute, så jag har ju ingen lust att gå ut, men jag vet ju hur mycket han saknat dagis och sina kompisar..
Hade varit så mycket lättare om jag visste att syster S kunde komma och passa Lilla S så länge.. för jag vill verkligen inte ta ut honom när det är sånt skit väder.. det blåser storm och regnar.. 


Uscha.. och inte känner jag mig bättre i halsen heller idag..  har rätt ont och vill helst inte prata känns det som..

Nu har jag pratat med lilla syster.. och den underbara människan kommer hit och passar Lilla S medans jag lämnar B på dagis..
Vad hade jag gjort utan mina älskade systrar???

Nä, nu ska jag fixa frukost till B och se till att han får på sig varma kläder..

Må Väl!!!

TACK!!

Tack för ditt svar!!
Jag publicerar inte det för din skull..
Men jag blev väldigt lättad och glad för ditt svar.. ögonen är lite tårfyllda nu för att jag blev så lättad..

Tack vännen!!!! <3

Förstår inte riktigt....

...är du arg på mig också?
Jag har försökt stötta dig, även om det varit på avstånd hela tiden, eftersom att jag ville respektera ditt val att vara själv ett tag..
Jag har försökt få dig att förstå att du har någon, även om det kanske inte kändes så.

Jag har känt dig hela mitt liv, kommer inte ens ihåg tiden innan vi blev kompisar..

Det är därför det känns så jobbigt om du stänger ut mig..
Har jag gjort något får du gärna säga det, eller skriva det till mig..  för det har  ju aldrig varit min mening att såra dig på något vis..

Det enda jag ville när jag ringde var att ha någon att prata med en liten stund och prata lite allmänt, inte alls om det som hänt..
Men det gick inte... Jag fick kalla handen..
Hade förstått det om jag hade gjort något fel eller om jag hade varit partisk och sagt saker och ting.. men det har jag inte..  Jag har hela tiden hållt mig utanför det där, och försökt visa dig att du är välkommen hit om du vill..

Du är saknad.. Och jag är förvirrad och en bit sårad!!

Sov Morgonen....

Ja underbart... Älskade C gick upp med barnen imorse så jag fick sova till 10:30.. fy fan va skönt... att få sova ut så där.. det har jag inte gjort på evigheter känns det som..
Så även om det är farsdag, var det jag som fick sova.. :) 

Igår kom grannarna hit med deras son, så han och B lekte av sig ett bra tag inne på rummet och vi satt och tjötade..
Barnen har ju itne kunnat leka på länge eftersom att våra barn varit sjuka..  så det var efterlängtat.. av dom båda 2.
Och inget tjafs när den andra pojken skulle gå hem, och inte heller när B skulle städa.. så skönt så... :)

Ska se om vi kan leka av pojkarna en stund idag med om inte dom kommer hem för sent.. de skulle iväg en stund.. men men.. hoppas de kan busa ett litet tag sen iaf, de leker ju så bra ihop.

Imorn ska B gå till dagis..
Och jag ska ringa SDN och kolla hur Lilla S ligger till i kön för dagis, om jag får in honom i Januari eller inte.. om jag inte får det vette fan hur det ska gå runt.. men men.. ingen idé att bli orolig för det nu, när jag ännu inte vet något om hur det ska bli..
Så håll tummarna för mig är ni snälla..

Pratade med Andreas igår, för första gången på evigheter.. det va kul.. har ju inte pratat med honom på närmare ett år tror jag..  dock hann vi inte prata så mycket för jag skulle gå o handla, och när jag kom hem igen så var han inte online längre.. :/ men men.. en liten stund hann vi ju prata..

Nä, jag har inte så mycket att skriva ännu..  har ju faktiskt nästan nyss vaknat.. :)

Må Väl!!!

Sticky Fingers igår...

Japp, var där för att kolla på Jonna när hon sjöng och visa mitt stöd..
Fan va bra hon är.. Älskar att höra henne sjunga.
Och så sjöng hon 2 av låtarna som jag tycker så jäkla mycket om..
Nu har hon lovat mig att skicka över dom på msn, så jag kan lyssna...  får väl nöja mig med det tills dom släpper en hel skiva.. :) De har ju material till en skiva, så det borde inte ta så lång tid innan det kommer en tycker jag..
Slänger in en bild på henne.. hoppas hon inte blir allt för arger på mig för det..  ;)





jaha.. idag då.. ska man göra idag då..
Städa, eller nått annat nyttigt mindre givande kanske.. Älskade C jobbar, så just nu sitter jag och hopppas på att han kommer hem snart..

B har börjat med någon dumhet.. han vaknar på nätterna och kommer in till oss.. det har han ALDRIG gjort innan... jo, när han var ett år eller så, men inte efter det..
fattar inte varför, och när man frågar honom så är han rädd för sina gosedjur, kanske ska tillbringa dagen med att ta bort dessa då?! och kanske göra lite andra ändringar i hans rum, så han sover bättre.. vi får väl se..
Eller så kanske det är så att det hela beror på oss??
Att vi låtit honom somna till film eller tv den senaste tiden när han varit sjuk så han inte sovit bra???
Hmm... jaja, vad det än är så ska det fixas.. måste sluta "slappa" med honom nu så han får tillbaka sina rutiner och regler..


Nu är pojkarna så söta.. de går och håller i Lilla S´s aktiveringsbräda båda 2, och skrattar och ler tillsammans.. sötnosar.. :)


Syster Greta och Grisen kanske skulle följt med igår, men de orkade inte efter en hel dag med flytt.. förstår dom helt, men tycker det är lite tråkigt..
Är glad att Grisen flyttat nu.. känns bättre och säkrare..
Hoppas hon är nöjd med sin lägnhet och att allt blir bra nu.. :)
Snart blir det väl inflyttningsfest, så då får man ju se vart och hur hon bor.. ska bli kul..   Min älskade lilla Gris.. :)


Jaha.. nä, jag har faktiskt ingen inspiration att skriva något vettigt idag, så ni får nöja er med det som står. :)

Må Väl!!!

Thank Godness

Det gick att fixa.. och tur var väl det för sjutton....

Uscha... orka sitta och skriva om allt annars.. Gahh.. jaja.. nu är det fixat iaf.. slänger in en liten höst bild på lill pojken medans jag ändå håller på.. :)



Nu sitter skitungen och funderar hur han ska få ut mina böcker ur bokhyllan, så han kan leka med dom... Men mamma är smart hon.. satte så många böcker som möjligt på samma hylla så det är trögt att få ut dom.. *haha*
Så där kan han väl försöka om han vill roa sig med dig..
Hahahahaha...


Ni har blivit lite dåliga på att kommentera..
Kom igen nu.. det e roligt jue.. :)

Må Väl!

BITTER!!!!

Ja, nu är jag fan bitter..
trodde att bilderna skulle ligga kvar i bloggen fast jag tod bort dom ur arkivet.. ICKE.. så nu är alla bilder borta.. så jävla jobbigt...
kanske kan fixa det om jag har tur.. ska kolla iaf..

Bristande Sömn...

Ja, natten har då inte varit bra.. första natten på en vecka som Lilla S sovit i sin säng, eftersom att han varit sjuk...
Fick lov att flytta över honom efter ett tag.. vem f*n kan sova när han ligger och jollrar och gnäller då???
Sen fick väl B den briljanta idén att vakna vid 2 tiden, då gick han upp och satte sig i soffan.. när jag kom upp för att kolla vad han gjorde, då tyckte han att jag skulle sätta på tv:n och lampan så han kunde kolla på barnprogram.. (?)

Nänä, han fick väl sov hos oss också då.. :/
Det hela slutade med en varm, överfull säng... ungar som sparkas åt alla håll och kanter.. Älskade C som snarkar så man inte kan somna..
tja.. inte en bra natt alls tycker jag..
Får väl se om jag kan tjyva till mig en lite "nap" under dagen..


Ikväll ska jag, Fiona och Björnen gå och kolla när Jonna sjunger.. :)
Kanske syster Greta, Grise, Mickis och PowerR följer med också.. det vore väldans roligt om alla följde med faktiskt.
Älskar att höra Jonna sjunga.. :) har ju vissa låtar som jag verkligen njuter av att lyssna på.. men dom kommer hon nog inte sjunga ikväll tyvärr..  Ikväll är det hela bandet som spelar, och det ska vara någon form av tävling, så jag får väl be henne skicka över sina låtar till mig på nått höger, tills hon fått tummen ur och fixat en cd som man kan köpa.. :P


Inget gick som jag ville igår.. Paul var inte hemma, så jag kunde inte låna hans säckkärra.. och Fiona och Björnen hade fixat så mycket hemma hos henne så de orkade inte bära mer igår.. förresten var det senare tur, med tanke på att man inte kommer förbi med en soffa så länge tvättmaskinen står där den står..
Ska bort till Paul idag och kolla igen.. han kan ju inte cykla heeeeela tiden eller?!?
Vet dock fortfarande inte vad jag ska göra med bokhyllorna.. kanske ska testa att ha Lilla S i B´s rum en natt för att se om det funkar.. fast han får ju bli frisk först.. sen kan man kanske testa?
Får väl se.. jag är ju så orolig och nojjig hela tiden..


Hemmet ser för tillfället ut som 7 svåra år, så jag ska nog ringa min lika sjuka syster sen och kolla om hon vill komma hit lite.. så kan hon kolla på film med barnen medans jag fixar iordning här hemma..
Hatar när det ser ut som det gör..
Vi städade ju för någon dag sedan, fattar inte detta.. det blir stökigt på en gång.. tror att någon går upp på natten och stökar ner bara för att djävlas med mig..
Eller så spökar det, och deras enda nöje är att göra livet surt för mig.. :P

Nä, skämt o sido.. men nått måste jag göra iaf.. kanske inte allt.. men jag måste plocka undan, för det ser verkligen hemskt ut speciellt i köket just nu..
Och så har jag glömt att köpa maskindisk medel... gahh..

Lilla S sover nu.. inte konstigt om han är trött.. efter att han legat och lekt och jollrat halva natten.. jag skulle också vilja sova.. men det är ingen idé att tänka tanken ens nu..
B skulle inte tycka det var roligt att sitta uppe själv och titta på tv.. dessutom tror jag Lilla S vaknar snart, för nu har han sovit ett tag..


Orkar inte skriva mer nu.. Må Väl!!!

En Till Soffa!! :)

Ja, snart kommer Fiona och lämnar en 2 sits Ektorp till oss..
Så nu har vi mer sittplatser.. så skönt, eftersom att det märks när man har folk här att en 3 sits inte räcker till åt alla människor..



Problemet med det hela är bara... vart ska jag göra av mina bokhyllor och böcker??
Tänker inte kasta de som Älskade C föreslog.. älskar ju att läsa, så de måste vara lätttillgängliga någonstans.. men vart? Ja det är frågan..
Funderade på att ställa 2 av dom i hallen och ta bort resten... hmm.. funkade inte..  de får inte plats.. inte i vårt sovrum heller..
De får stå kvar tills jag kommit på en lösning..
Eller tills S är tillräckligt stor att dela rum med B, för då kan man ställa 2 bokhyllor i vårt rum.. när ingen spjälsäng finns där mera..
Men det är ju ett halvår kvar tills dess.. hmm.. måste fundera på detta ett tag till..  kanske kan städa och röjja i förrådet och ställa in dom där? Om dom inte är för höga då..
Jaja, återstår att se..

Sen ska jag bort till Paul sen och låna hans säckkärra, för att om man ens ska tänka tanken på att få in en soffa i lägenheten, så måste den gamla tvättmaskinen bort.. den står ju mitt i vägen i hallen just nu..
Så den får jag köra bort till mamma sen.. så glad hon ska bli när hon kommer hem och ser att den äntligen kommit till henne.. :)


Hmm.. idag har det fan inte hänt mycket.. jag har ju fortfarande feber och förkylning så jag kan inte göra så mycket.. eller jo, kan kan jag ju alltid.. men kroppen är helt slut, så jag har ingen ork till något alls..


Tillbaka till inredningen..
Funderar på att möblera om B´s rum.. så jag slipper vara orolig för sängkanten när S är därinne.. men jag vet ju itne hur..  Känner verkligen att all min fantasi och insiration är slut just nu..
Måste vila upp mig innan jag kan ens tänka tanken på nått sånt nu..


Gaaah.. varför måste barn trotsa när man är som tröttast och inte har någon ork i kroppen alls???
B kan verkligen reta gallfeber på mig när han inte lyssnar, just nu försöker han få S att springa medans S håller i en rull låda.. har sagt till honom sååååå många gånger att han inte får dra i den när S håller, för S är liten och kan ramla, och att S tappar balansen hela tiden om han fortsätter på detta vis.. men inget jag säger, eller hur jag än säger det så lyssnar han inte.. det går inte in på honom..

Vet inte alls hur jag ska förklara för honom eller säga åt honom så att han verkligen förstår...
Och detta med trotts och sånt, det orkar jag ju deffinitivt inte med nu när jag är sjuk.

Nä, nu ska jag tänka på vad som ska ske med vårt v-rum.

Må Väl!

Lilla S

Ja, nu är iaf Lilla S feberfri på kvällarna *peppar peppar*
Han var det hela kvällen igår och inatt. Så skönt, för då kan jag fokusera på att bli frisk själv, inte behöva kolla honom hela tiden..
Själv mår jag inte alls bra.. men nu vet jag hur Lilla S har mått, hur ont han haft i halsen och hur han haft problem med andningen..
För jag kan fan inte andas riktigt..  Uscha..

Ringde och pratade med Nudlan igår.. hon har ett helvete just nu, hoppas det är över när alla ser att det är skitsnack..
Hennes syster är ju inte riktigt helt hundra känns det som, men jag känner inte hennes syster så jag kan inte säga nått egentligen..


Pojkarna kryper runt och leker som små vilddjur.. :) B saknar dagis, han får gå på måndag, nu har han varit hemma i över en vecka..
Tur är väl det egentligen, tänk de som har mindre syskon hemma än vad han har, kompisar på dagis menar jag nu.. det är tur att de inte blivit smittade med detta..

Dock har vi smittat lilla syster S med skiten.. så hon är ju hemma från skolan idag tror jag iaf..
Stackarn..  Hoppas hon får den mildra versionen som Älskade C och B fått, och int den svårare som jag och Lilla S haft nu..
Älskade C är på jobbet idag, dumt, för han är inte riktigt frisk ännu han heller.. så han borde vara hemma och ta hand om sigsjälv istället, men han lyssnar ju aldrig på mig när det gäller sånt..  Vrånga Apa!!!


Min syster var ledsen igår, han ringde och var på dåligt humör och som vanligt går det ut öer mina systrar.. fattar inte mig på honom.. jag blir så förbannat arg..
Så skulle han ringt mig och bett om ursäkt.. jaja.. eller hur?!!  helvetet fryser till is innan han erkänner ett fel..
Sen ljuger han för mina systrar också.. Gahh blir så arg..
Vill ringa och säga ett och annat till honom, men gör inte det, för det kommer gå ut över mina systrar, och det är ju det jag vill motverka!!!
Finns inte en enda människa i världen som jag är så arg på och är så anti mot..


Såg på nyheterna att det jobbet jag vill ha mer än något annat just nu, deras avdelning i Gunnared ska lägga ner..  krävs inte ett geni att då fatta att mina chanser att få jobbet minskar radikalt..
FAN!!!
För att politikerna tycker det kostar för mycket och ska spara..
Och när de fick frågan vart alla ungdomar ska vända sig när de har problem. svarade de:
"Det finns ju socialtjänsten som är den viktigaste biten i sånna här fall!"
Ok, men säg det till en ungdom som har missbrukande föräldrar hemma som slår honom/henne dagligen.. säg till denna ungdom att h*n ska söka hjälp hos socialtjänsten, så dennes föräldrar får hem ett brev, eller ett tele samtal.. så kan h*n förvänta sig mer stryk innan något händer..
Eller alla dessa stackare som vänt sig till socialtjänsten för att få hjälp mot sina missbruk, och fått svaret: " om du själv insett att du har ett problem så klarar du det här själv"
Så är det en överdos och denna ungdom finns inte längre sen..
Hårt att säga så? Jo, kanske.. Men det stämmer.. det hände en gammal klasskamrat.. han fick ingen hjälp, för att han frivilligt sökte den..

Eller alla dessa utstötta och mobbade ungdomar och barn i skolorna.. ska de sätta sig hos kuratorer som inte gör nått annat än att prata om ungdomen/barnet själv? Eller hos en lärare som genast tar in den mobbande i samtalet, eller ringer hem till den mobbande..
Jo men det är väl bra?

Nä, låt de jobba kvar.. de gör mer nytta än vad ni trångsynta snåla politiker vill se.. vill ni dra ned på något? Dra ner på något som inte drabbar de utsatta i samhället. Som era egna löner kanske?? Nu menar jag ju självklart inte de politiker som har en vanlig lön, utan dessa med hutlösa löner...
Eller varför inte söka om mer pengar hos regeringen? Man kan itne dra in på ett sånt här program och sen inte förvänta sig att saker och ting inte kommer bli värre...

Jaja.. jag är otroligt irriterad för detta.. men inget jag gör eller säger kommer hjälpa..
Ungdomarna i Gunnared har redan lämnat in 1600 namnunderskrifter som protesterar mot nedläggningen, men politikerna lyssnar fortfarnade inte på det örat.. så vad kan jag göra?


Det händer inte så mycket just nu.. sitter hemma hela dagarna för att jag själv och barnen är sjuka..
Orkar inte ett jota..
Fiona kanske skulle komma hit sen och göra mig sällskap.. hoppas det..
Hennes katt mår bra nu, skönt..  Var kul när hon kom hit med sin katt, för båda våra katter var snälla.. de fräste inte märkvärt, och Tiili tom, tvättade lilla Tindra (fionas katt)..
Så sött.. bra, för nu vet vi att det fungerar om hon skulle behöva katt vakt någon gång, då kan vi ha katten här. bra faktiskt..
Och Tindra är ju så söööööt..
Semi långhårig, svart/vit.. och hennes tassar.. :)  hon har vita tassar med svarta trampdynor.. så jäkla gulligt alltså! :)

Nä, nu ska jag göra nått annat än att sitta här..  ska snart gå till apoteket och hitta nått som får mig att kunna andas lättare!!

Må Väl!! Och Se upp för förkylningar!!!

Sjuk så inni Helv....!!

Ja... nu har mina barn smittat mig med feber, halsont och förkylning..
Har inte speciellt hög feber.. bara 0,5 grader mer än vad jag har när jag är frisk.. men fan, det känns som om jag har närmare 40 grader.
Bränns och svider på hela min hud, huvudet spränger..  jag tål inga ljud alls.. så det är ju roligt när Lilla S är sjuk och gnäller hela dagarna.. tjohoo... spännande...  eller inte alls..


Fionas kisse miss ramlade ner från deras fönster idag, stackars liten..  Men det visade sig inte vara någon fara med henne.. bara en stukning.. så hon ska bli bra om någon dag..
Men stackar, ramla ner alla de våningarna.. liten kisse katt.. 


Ikväll när barnen somnat så ska jag lägga mig i soffan och kolla på film och bara vara.. inte göra ett förbannat skit..

Uscha.. nä, orkar inte sitta här mer..
Det är tillochmed ansträngande!!

Må Väl!!!

En Hel Familj Är Förkyld!!

Japp, vi är sjuka hela bunten.. men det är ju värst för barnen.. de har hosta och sånt fortfarande..
Jag har bara lite ont i halsen, Älskade C har väl ont i hals och snuva..  så roligt så..

Har inte varit lika flitig här som jag bruka vara.. vill ni veta varför??
Jo, för att min Älskade C har slutat sitta vid datorn, så då sitter inte jag heller här.. utan vi UMGÅS istället.. myser och tittar på filmer tillsammans..
Då har man varken viljan, orken eller tiden att sitta här.. :)

Idag är Älskade C hemma från jobbet.. jag ville ha honom hemma så han kan hjälpa mig ta barnen.. det är lite jobbigt att försöka ge varje sjukt barn 100% när de är 2 och jag bara är en...
Sen är han ju sjuk också.. även om han vill jobba trots det..  får han inte idag..


Tja.. jag har faktiskt inte så mycket att berätta..
Har inte gjort så mycket mer än att ta hand om mina barn och myst med  Älskade C den senaste tiden.. och det är ju något jag vill behålla för migsjälv.. :)


Fick tid till utvecklingssamtal på dagis idag när jag ringde och sjukanmälde B.. så nu har jag det också.. samma dag som de ska ta kort..
Ska fixa iordning hans "Mohawk" så han är "cool" *haha* när han ska ta kort..  så kan man ge det till släktingar sen på julen... så käckt så..

Tro om man ska ta tillfället i akt nu när Älskade C är hemma.. och tvätta lite granna?? har ju en hel del tvätt alltså.. fy så jag ogillar tvätt när den ligger i tvättkorgen..


Nått vettigt för dagen då...
USA har val inatt.. Det finns en chans att vända hela världen upp och ner inatt.. Om Obama vinner så är han den första svarta Presidenten, det kommer ju göra enorm skillnad, inte bara i USA utan i hela världen!
Jag hoppas han vinner... Han har bra värderingar, bra prioriteringar..
McCain har ju i stort samma syn på världen som G.W. Bush.. kriga, ge de rika en massa mer pengar och de fattiga.. tja de kan väl svälta då...
Är nu inte så väldans insatt i det hela.. men något har jag väl följt det när man kunnat läsa i Aftonbladet..
Och jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att Obama vinner.. det enda jobbiga med om han vinner är väl alla dessa rasister som är så insnöade mentalt att de kommer klaga och gnälla på allt han gör.. troligen kommer de försöka diverse hemskheter också, de kommer nog aldrig att ens försöka inse att en svart människa kan göra bra saker, även om de ser bevis för det...
Hemskt vad människors värderingar och åsikter kan blockera denne intellektuellt...  Att man idag på 2000-talet fortfarande i vissa länder och vissa samhällen tror att människor med annan hudfärg eller nationalitet, sexuallitet, kön osv osv, att man tror dessa skulle vara dumma... alltså oförmögna att tänka ordentligt..

Såg en intervjuv på tv, de pratade med en man någonstans i USA och detta var innan Hillary Clinton hoppade av, de frågade denne man om han kommer rösta på Hillary.. han svarar:
"Nej, kommer aldrig att rösta på en kvinna, deras hjärnor är inte utvecklade för att göra sånna viktiga beslut som en president måste göra dagligen, så det kommer aldrig gå med en kvinna på den platsen"

Så fruktansvärt stupidt... Hur kan man ens resonera så.. har inte mänskligheten kommit längre???
Detta sätt att tänka började stoppas i swe 1921, då kvinnor fick rösträtt i sverige..
Förstår ni, det är inte ens hundra år sedan som kvinnor fick börja rösta om deras egna liv..

Nä, alla fördommar är hemska.. Om alla som hade fördommar om diverse olika männsikor tog upp en bok, eller tog kontakt med en människa de har fördommat mot, och LÄR sig om dessa.. sååå många fördommar skulle försvinna..
Världen skulle bli så mycket bättre..

Återigen!
Lär av barnen, de ser inte färg, de ser inte en nationalitet, de ser inte kön, de ser inte sexualitet.
Det enda de ser är en Människa!! För det är det enda det är.. en människa..  inte helt olik digsjälv..  har likadana organ, samma känslor, liknande problem i livet..
Vi är inte så olika som människor..  Om man började se Människor istället för allt annat så skulle vi utvecklas som människor mycket mer, vi skulle lära oss mer om andra nationaliteter och deras kultur och traditioner.
Vi skulle kunna hitta fler vänner.. tror faktiskt inte vi skulle förlora på det på något vis..
Det finns bara vinst när man lär sig acceptans och respekt och att visa medkänsla gentemot våra medmänniskor..

Tråkigt men sant, vi har inte utvecklats speciellt mycket sen andra världs kriget..
Världen ser inte mycket bättre ut än vad den gjorde på alla dessa avrättnings instutioner ute i europa under Hitlers tid..
Samma synesätt fins överallt, samma fördommar och åsikter...
Man tycker väl att efter att världen fick nys om vad som hände så borde man öppnat sina ögon och försökt ändra.. men icke..
Visste ni för övrigt alla mina läsare att den första instutionen, för att avla fram "ariska människor" öppnades i Sverige... i Uppsala.. Det är info man inte får i skolan.. nej nej.. de talar om hur bra sverige agerade som var neutralt och inte ville välja sida.. men vi kunde minsann ge vapen till tyskarna.. och öppna dessa sjuka ställen där de Ariska skulle avlas fram..
Ironiskt nog är inte en arisk människa en blond och blåögd person som mänga verkar tro..

Arisk betyder "den rena" har jag för mig..
Och det är en bennämning som indier och iranier hade från början. Alltså INTE blond och blåögd, snarare tvärtom.
Finns så mycket som är helt fel med nasisternas sätt att uttrycka sig och agera, förutom det uppenbara..
Kan väl bara hoppas att folk idag är mer pålästa om allt möjligt och har mer hjärta än vad de hade då!

Nä, nu har jag varit djup och hjälpt er bli lite mer allmänbildade för idag.. :)
Imorgon kanske det kommer mer.. eller om ni har tur så kanske det kommer redan idag fast senare.. :)

Må Väl!!!

Ännu en kväll på sjukhuset!!

Ja, då fick man tillbringa kvällen igår på sjukhuset..
S fick jääääätte hög feber, efter att jag gett honom alvedon.. och så blev han hur slö som helst och bara ville sova.. så Skåning fick köra upp mig med honom.
Var jätte rädd att han skulle få feber kramp eller nått sånt..
Väl där uppe fick vi komma till doktorn inom  minuter.. har nog aldrig gått så fort tidigare..
De tog en halsodling, och blodprov.. sen fick jag sitta med Lilla S i knät, han var naken.. och jag skulle vänta tills han var kissenödig och ta ett urinprov.. 1,5 timma fick jag sitta och vänta på att han skulle kissa.. hade vi varit hemma och han hade varit utan blöja i vår säng eller så, så hade det bara tagit 10 minuter så hade han kissat.. :)

Men det var iaf inget farligt me honom, har han vanligt förkylningsvirus med feber toppar..
Så det enda jag kan göra är att se till att han äter och dricker som vanligt, och sen kolla så han itne får feber igen.. då ska han ha alvedon..
Hoppas det här går över snart.. kan inte vara lätt för den lille stackarn att vara så förkyld, och jag är ju ständigt orolig..
Sen kom min älskade Kusin och hennes snälla karl och hämtade mig och Lilla S på sjukhuset, så vi slapp ta spårvagnen.. TACK Mickis och PowerR!! :)



Har en massa saker jag skulle vilja göra här hemma..
Diska undan efter middagen igår, för det blev ju inte av.. åkte ju direkt till sjukhuset då.. 
Men jag känner inte att jag kan det.. Lilla S är så sjuk så jag vill ha ständig kontroll över honom istället..  nu står han brevid mig och tjatar med katten, så han verkar må bättre iaf.. men men..
Tar allt annat när Älskade C kommit hem istället...

Mamma och systrarna kom hem från Orsa igår.. så härligt att de är hemma.. men jag kan ju inte gå bort till mamma iaf.. inte nu när barnen är sjuka.. :/
Annars hade jag gått bort och hälsat på och tjötat lite med henne..  skulle ju behöva hämta lite post där med.. men men.. det får väl bli när Älskade C kommer hem det med antar jag..


Nä, nu ska jag ta och göra lite annat än att sitta här..

Må Väl!!!

Feber

Tja, som ni läst i mitt tidigare inlägg så har mina barn blivit sjuka.. de hostar hela tiden, de snorar, och B har haft ont i öronen. Lilla S har ont i halsen.
Så igår fick jag och Älskade C tvinga i Lilla S flytande alvedon, för han hade så ont i halsen att han varken ville äta eller sova..
Det slutade med att han fick somna sittandes i soffan tillsammans med oss.
Iaf, i natt vid 3 så vaknade jag av att Lilla S var så varm så att jag faktiskt brände mig på honom.
Så jag fick ju ta tempen på honom, och sen ge honom en febernedsättande supp.. Och orolig som jag är så ringde jag till sjukvårdsupplysningen.. det gjorde jag för andra gången den dagen, ringde innan jag gick o la mig också..
Som tur var så var det samma person som svarade så hon kunde prata mig lugn lite..

B fick också somna på soffan med oss igår, vi kollade på Narnia med barnen så båda somnade där..
B var nog nöjd, vi tog fram chips och godis och mös massor.. :)

Är så rädd för feberkramper så när jag tog tempen på S och så 39,8 C blev jag rädd... 
Men nu har han ingen feber.. bara snorig och hostig.. så jag måste ringa barnmedicin på måndag morgon..


Nu ska jag väl ta och städa lite.. ser ut som 7 svåra år här hemma..
Funderar på att göra om vissa saker i köket.. vi får se..  måste få upp kattmaten, så jag slipper ha den på matbordet när vi inte äter..
Lilla S äter ju upp skiten om det står på golvet och det vill jag VERKLIGEN INTE!!!!


Fiona och hennes Björn var här igår och åt middag.. trevligt fast den stackars "Björnen" blev ofrivilligt B´s nya bästiis.. han skulle leka med B inne på B´s rum, han skulle sitta brevid vid middagen ja, han fick itne vara ifred alls..
Hör och häpna, jag kokade faktiskt potatis... det tod itne alls så lång tid som jag trodde.. så nu blir det mer potatis här hemma..
JAg hade fått för mig att det skulle ta närmare en timma att koka skiten... men inte då...


Nä, nu ska jag ta och städa lite.. kanske skriver nått mer senare..

Må Väl!!

Krulltott!!!

Ja, det ser jag ut som i huvudet nu.. eller rättare sagt jag ÄR en krulltott nu, har gått med flätar i huvudet i 2 dagar i rad efter att jag färgade det.. så nu ni.. är det krulligt...
Näst intill som på en afrikan!!!
Skit tufft!!!! :)


Jaha, när torget öppnar så ska jag dra mig ner dit och köpa maskerad kläder till B och en present till hens kompis.. grannens dotter fyller ju år idag så vi kanske ska dit på kalas..
Det beror på hur barnen mår..

Älskade C kom hem drängfull inatt..  fy fan.. det luktar sprit varje gång han andas.. och honom har jag sovit brevid.. nästan så man blev full av ångorna.. *haha*
Sen finns det ju andra nackdelar med fulla män, men det behöver jag inte skriva om här.. ;P

Och Fiona, snälla du.. ring inte till oss när klockan blivit 4 på morgonen igen är du snäll..
Jag vet iofs inte vad du ville, ringer dig senare och kollar eftersom att du med största sannoilkhet sover just nu...
Kul att Älskade C följde med er så han fick träffa sin pappa lite..  det händer ju inte allt för ofta numera om vi säger så..

Har nu äntligen fått reda på P´s adress, så nu får jag väl skicka ett kort då och bjuda in honom på jul.. det går ju inte att få tag på numret till hemmet någonstans..
Försökte med allt igår kväll.. ringde tom, sjukhuset.. men de hade bara adress.. sen får de väl inte ge ut numret heller.. det vet jag inte.. men nu ahr jag gjort allt tycker jag.. ska bara skriva det där kortet och skriva dit Älskade C´s nummer så han kan ringa..


Nä.. orkar inte skriva mera.. har inte sovit bra inatt.. försök sova brevid någon som är full som få och som dessutom snarkar så det låter som ett helt sågverk.. och puttar man till honom är han tyst.. tills nästa inandning.. Gahh.. jaja

Må Väl!!
RSS 2.0