BPD - Borderline Personality Disorder

Ja, det här funderar jag mycket på..
För er som pratar med mig någorlunda ofta så vet ni att jag relativt nyss fick ett uppvaknande utan dess like..
Att det faktiskt finns mammor som tar sina barn och ljuger ihop en historia som verkar vattentät, presenterar den för polis, åklagare, socialtjänst, BUP osv osv.. och till slut har de lyckats med sitt företag.. att ta bort den ena fräldern från sitt barn, med falska anklagelser..

Och eftersom att de flesta med BPD är kvinnor är det inte så svårt att lista ut vilka som oftast blir drabbade.. Papporna!
De får genom lida helvetet med rättegångar, falska anklagelser riktade mot sig, ofta i form av misshandle, våldtäkt, incest, sexuella överrepp osv osv..
Kvinnojourer runt om i landet hjälper dessutom dessa falska kvinnor att gömma sig och barnen OLAGLIGT, för att en vårdnadstvist inte gått som de vill.

Men oftast gör de väl det för att dessa kvinnor lurar och manipulera så de faktiskt blir trodda. Men tänk då att där sitter flertalet kvinnor på kvinnojourer runt om i landet, helt felaktigt.. de får skyddade identiteter och kvarskrivningar helt på falska anklagelser.
Och sen kommer en kvinna som faktiskt ÄR misshandlad och som behöver skydd, men hon kan inte.. för jourerna är fulla.. 

Jag tycker det är sjukt.. För det första för att dessa människors berättelser inte kollas upp noggrannare, utan man går på vad "offret" säger och förutsätter att det är sanning utan utredning av något slag.
I vissa fall kan dock en utredning bli, och det brukar då bestå i ett telefon samtal med "förövaren" som varar ungefär 10 minuter eller mindre!

Och inte nog med allt det som "förövaren" får stå ut med, det kommer mer.. råkar personen vara känd, ha ett uppsatt jobb eller på annat vis vara intressant för medierna.. ja, då firar medierna med tårta och champange medans de grillar en person totalt.

Sen har vi ju det mentala.. Den mentala misshandeln som "förövaren" måste utstå.. under hela processen OCH senare när misstankarna från omgivningen fortfarande sitter kvar fast denne kanske blivit friad.
De mentala såren har en förmåga att bestå och läka väldigt långsamt.

Sen har vi ju faktiskt det värsta av alltihop för dessa människor som blir inblandade i en sån här historia!!
Barn och en förälder mister kontakten med varandra!!
Barnen förlorar en förälder som de är vana vid att ha omkring sig, de förlorar en del av sin trygghet, sin säkerhet och KÄRLEK!
Och den föräldern som går förlorande ur detta förlorar ofta ett barn, om inte helt så iaf mestadelen av tiden.

Barnen ärju ofta bearbetade av föräldern som är "offer" i sammanhanget.. och pga det så kan det bli så förbannat fel att barnet aldrig vill ha kontakt med den andre föräldern sedan, trotts friningar i rättegång, och bevis för förtal och falska anklagelser läggs fram..


Detta gör mig så förbannad, för det försigår varje dag i vårat land! Vårat land som ska stå för rättvisa och jämdställdhet. Vårat land där domstolar ska följa bevis och dömma efter dom, Vårat land som vi annars tycker är så bra och före många andra länder när det gäller rätssystem..

Visste ni att 4 fäder dagligen i vårat land förlorar kontakten med sina barn då mammorna rymmer med dom.. det blir kidnappning i rätten, men otroligt få döms för det..  De är ju kvinnor!(?)!
Man kan undra om det verkligen finns så många män i vårat avlånga land som är misshandlande, våldtäkts monster!! Jag tvivlar kan jag ju säga..
Av alla de män och killar som jag lärt känna i mitt liv så kanske det finns... låt säga 10 för att vara på den säkra sidan.. 10 män som skulle kunna lyfta en hand mot en kvinna..  
Och jag har INTE suttit inlåst hela mitt liv och bara lärt känna 12 män!

Nu vill jag bara göra en sak klar innan jag blir lynchad för detta inlägg!
Kvinnor och män som verkligen blir misshandlade, våldtagna och andra hemskheter av sin partner.. de är INTE omtalade i mitt inlägg!!
De rötägg som verkligen utför dessa hemskheter och skapar ett helvete för sin partner.. ja de ska sättas i en liten cell, 1x1 m, och sedan ska man "tappa" bort nyckeln.. (min åsikt)


Jaja.. nu ska jag ta min lilla skitunge som är jätte trött.. vi ska titta på tv och mysa för att somna.. :)
Älskade C är hemma så jag kan sova bort halva dagen idag. :)


Må Väl!!
Kommentarer
Postat av: marika

bara att ringa mig så kan jag berätta den långa historien =)

2009-02-13 @ 13:02:38
URL: http://mammamarika.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Du verkar ha kommit igång me skrivandet igen.

Kul..

Det är sjukt att saker funakr såhär..

för typ 20år sen så vågade inte kvinnan anmäla mannen för sånna här saker som du skrev..eftersom d va svårt att bli trodd.o svårt att komma vidare med d. Nu är det tvärt om. ljug hur mycke du vill.. rättsväsendet anser väl att d e bättre att fängsla en "våldsman" för mycke än en för lite. eller nåt..

Sjukt e d iaf!!

Kramar

2009-02-14 @ 18:47:34
URL: http://xstasia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0